Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

24-02-2006
Bouw 16 woningen aan het Distelveld dit voorjaar van start

In de kom van Wintelre, aan het Distelveld, kan dit voorjaar begonnen worden met de bouw van 16 woningen. Op 21 februari 2006 hebben burgemeester en wethouders de benodigde vrijstelling voor het plan verleend. In vervolg daarop kan binnen enkele dagen de bouwvergunning worden verleend.

Interactieve planontwikkeling
In samenwerking met woningstichting de Zaligheden is op basis van interactieve planontwikkeling en collectief opdrachtgeverschap bovenstaand plan ontwikkeld. Het gaat om twee blokken van zes woningen voor starters (zie situatietekening) en vier halfvrijstaande woningen voor doorstromers en starters met een bredere beurs. De 16 personen aan wie de toekomstige woningen zijn toegewezen, allen afkomstig uit Wintelre, hebben gezamenlijk architectenbureau Keeris uit Eersel tot hun architect gekozen. Hij is er in geslaagd met ieders wensen rekening te houden, met als gevolg dat nagenoeg alle woningen van elkaar verschillen.
Woningstichting de Zaligheden heeft een bemiddelende en adviserende rol in het traject. Daarnaast koopt de Woningstichting de bouwgronden van de gemeente. De grond voor de starterswoningen wordt vervolgens in erfpacht uitgegeven aan de kandidaten en aan doorstromers wordt doorverkocht. Het doel van deze constructie is de starterswoningen ook in de toekomst voor deze doelgroep beschikbaar te houden, wanneer de koper naar een andere woning overgaat.

Inbreiding
Naast de vrijstelling voor de woningen in Wintelre heeft het college van B&W op 21 februari 2006 ook vrijstelling verleend voor de bouw van 3 woonhuizen op het perceel van Schepens Beton aan de Voortseweg in Eersel. Ook voor deze woningen kan nu een bouwvergunning worden verleend. Schepens Beton heeft nieuw gebouwd op bedrijventerrein Meerheide, waarmee de verplaatsing van het bedrijf nu kan worden afgerond. Hierdoor kan inbreiding op een bedrijvenlocatie in de kern Eersel tot uitvoering komen.