Studium Generale: Alles wat je altijd al had willen weten over plastic....
Studium Generale van de TU Delft staat in de maand maart in het teken van hét materiaalsucces van de laatste honderd jaar: plastic. De aftrap van het programma is maandag 27 februari.
Onze tijd wordt wel 'de eeuw van plastics' genoemd, dankzij de explosie in het wereldwijde gebruik van plastic materialen. Die zegetocht begon met de lancering van de nylonkous. Wallace H. Carothers vond in opdracht van Dupont nylon uit en op 15 mei 1940 ging het eerste paar nylonkousen over de toonbank.
In het programma over plastic dat Studium Generale van de TU Delft in de maand maart verzorgt komen niet alleen de historie maar ook allerlei andere aspecten van plastic aan de orde. Productieprocessen, toepassingen in de kunsten, materiaal- en constructieve eigenschappen, milieuaspecten en esthetiek zijn voorbeelden van wat de revue passeert. Ook worden recente innovaties (zoals lichtgevende en elektrische geleidende plastics) behandeld die in de toekomst naar verwachting grote invloed zullen krijgen in ons dagelijks leven. Dit alles krijgt gestalte in de vorm van lezingen, exposities, workshops en excursies.
Zie voor het totale programma: www.materialenreeks.tudelft.nl
Het programma over plastic is een nieuwe editie in lang lopende Materialenreeks van Studium Generale. In de afgelopen vijf jaar heeft Studium Generale een maal per jaar een interdisciplinair programma verzorgd waarin het draait om één enkel materiaal. Het idee is om, met een enkel materiaal als uitgangspunt, binnen de verschillende (technische) disciplines aanknopingspunten te vinden en deze aan elkaar te weven tot een web van mogelijkheden dat leidt tot nieuwe wegen van reflectie.
Nadere informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marion Vredeling, Studium Generale TU Delft: tel.: 015-2785235; e-mail: m.vredeling@tbm.tudelft.nl, websites: www.materialenreeks.tudelft.nl, www.sg.tudelft.nl, of met Maarten van der Sanden, wetenschapsvoorlichter TU Delft, directie Marketing en Communicatie, tel.: 015-2785454, e-mail: m.c.a.vandersanden@tudelft.nl
Technische Universiteit Delft