Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 25/26 februari

BREDA, 26 februari 2006

Roekeloos rijgedrag leidt tot verkeersongeval

BREDA: De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige man uit Teteringen aangehouden nadat hij door roekeloos rijgedrag een verkeersongeval had veroorzaakt. De man reed rond 20.15 met hoge snelheid over de Terheijdenstraat en raakte de macht over het stuur kwijt. Daardoor schoot hij met zijn auto over de middengeleider en botste op een tegemoetkomende auto. Die auto werd bestuurd door een 32-jarige man uit Oosterhout. Hijzelf en een vrouwelijke inzittende kwamen met de schrik vrij. Twee andere passagiers, vrouwen van 23 en 17 jaar uit Oosterhout, raakte gewond en moesten worden overgebracht naar het Amphia Molengracht. Het automobilist uit Teteringen is in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Automobilist (42) door het lint na ongeval

BREDA: Een 42-jarige Bredanaar ging vrijdagavond door het lint nadat hij bij een verkeersongeval betrokken raakte. De man kwam kort voor
21.00 uur op de Boschstraat in botsing met een andere auto, bestuurd door een 59-jarige Bredanaar. Volgens getuigen zou de 42-jarige man zonder licht hebben gereden. Tussen beide bestuurders ontstond vervolgens een woordenwisseling waarna de verdachte een wielsleutel uit zijn auto pakte en de andere man bedreigde. Omstanders konden voorkomen dat hij daadwerkelijk kon slaan met de sleutel. Op het politiebureau gaf de man toe dat hij alcohol had gebruikt; hij blies
414 ug/l en kreeg een rijverbod van 3 uur. Overigens bleek dat ook de andere automobilist onder invloed van alcohol was, ook hij is daarvoor aangehouden. Deze man blies 275 ug/l. Beide mannen zijn na verhoor vrijdagavond weer vrijgelaten.

Dronken automobilisten

BREDA: Een 30-jarige inwoner van Breda is vrijdagavond in de kraag gepakt. Hij werd rond 22.45 uur onder invloed van alcohol aangehouden op de Keplerstraat. Hij blies 375/ug/l en kreeg een rijverbod van 3 uur. Bovendien bleek hij niet in bezit van een rijbewijs. Na verhoor i de man weer vrijgelaten.

BREDA: Een 35-jarige Bredase reed vrijdagnacht kort voor 00.30 uur beschonken in haar auto over de Overakkerstraat. Zij blies bij controle 395 ug/l en dat leverde haar een rijverbod van drie uur op. Nadat ze een verklaring had afgelegd, mocht ze weer vertrekken.

BREDA: Een 55-jarige Bredanaar reed zaterdagavond kort na 19.00 uur onder invloed van alcohol over de Haagweg en werd daarvoor aangehouden. De man gaf zelf aan maar een flesje bier gedronken te hebben. Na verhoor kon hij weer gaan.

Vechtpartij na vernieling van regenpijp

BREDA: De politie heeft vrijdagnacht drie Bredanaren van 40, 19 en 18 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling en bedreiging van een 26-jarige Bredanaar. Het dronken drietal liep rond 00.30 uur langs de woning van man aan de Dreef en een van hen vernielde de regenpijp. Toen de man en zijn vriendin vervolgens achter de mannen aanging, ontstond een flinke vechtpartij waarbij de jongste vechtersbaas een mes trok en bedreigingen uitte. Uiteindelijk kon de politie ter plaatste het drietal aanhouden. De twee oudste verdachten zijn in de loop van zaterdagmiddag weer op vrije voeten gesteld; de
18-jarige Bredanaar zit nog vast voor zijn aandeel in de vechtpartij.

Familieruzie Moerdijk loopt uit de hand

MOERDIJK: De politie heeft vrijdagnacht kort voor 02.00 uur een
19-jarige man uit Schiedam op de Johan Willem Frisostraat aangehouden. Hij had een ruit vernield van een woning aan de Onrust. Tevens had hij zijn daar woonachtige zwager een kopstoot gegeven en bedreigd. Daarna vluchtte hij. Bij de aanhouding van de Schiedammer moest de politie alle zeilen bijzetten, omdat diverse familieleden, met name de moeder van de verdachte, probeerden de arrestatie te voorkomen. Uiteindelijk lukte het de agenten de Schiedammer in de bus te krijgen en naar het bureau te rijden. Om de familieruzie niet verder te laten escaleren, is besloten de moeder van de verdachte en andere betrokkenen niet in een later stadium aan te houden. De Schiedammer is zaterdagmiddag vrijgelaten.

Gezellige vrijdagnacht in centrum van Breda.

BREDA: De politie heeft in het horecatoezicht vrijdagnacht negen mensen aangehouden; het betrof acht mannen en een vrouw. Allen zijn inmiddels weer op vrije voeten. Opvallend veel mensen van buiten de regio Breda waren aanwezig in het centrum. Een gezellig carnavalsfeestje, maar toch moest de politie enkele keren kordaat optreden. Ook was een man verkleed in een echte politietrui die hij van zijn broer in Rotterdam zou hebben gekregen. De politie heeft de trui in beslag genomen en zoekt de herkomst verder uit.

In de Visserstraat sloeg een groepje van vijf Rotterdammers rond 02.00 uur stevig in op een 24-jarige Bredanaar. Het lukte de politie twee mannen van die groep (17 en 19 jaar) aan te houden. De Bredanaar was behalve slachtoffer ook verdachte. Op het moment dat zijn aangifte van mishandeling werd opgenomen, zag hij kans een 18-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel te slaan. Daardoor werd de Bredanaar aangehouden.

Rond 02.30 uur werden op de Havermarkt twee mannen (beide 22 jaar) uit Berkel en Rodenrijs aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Een van hen kreeg ruzie bij het verlaten van een café, zijn vriend sprong op de bres. Beide mannen voldeden daarna echter niet aan het verzoek van agenten om weg te gaan.

Een 19-jarige Bredanaar bedreigde rond 02.30 uur een portier van een disco aan de Torenstraat nadat hij niet met korting naar binnen mocht. De portier belde de politie en deed aangifte.

Rond 04.00 uur werd een 27-jarige Bredanaar vervelend ten opzichte van agenten op de Havermarkt. Nadat hem verzocht was door te lopen, bleef hij irritant bezig en begon agenten te beledigen. Daarop werd besloten de man aan te houden. De man verzette zich daartegen hevig.

Een 40-jarige Bredase beledigde rond 04.20 uur agenten, schold ze herhaaldelijk uit en werd daarvoor aangehouden in de Schoolstraat. Tevens schopte ze enkele malen tegen een politiebus.

Rond 04.30 uur werd in de Reigerstraat een 34-jarige man uit Ermelo aangehouden. Hij stond te plassen, kreeg daarvoor een proces-verbaal, maar kon zich niet legitimeren.

En ook zaterdagavond- en nacht volop werk

BREDA: In totaal zijn zaterdagavond- en nacht tijdens het horecatoezicht in het centrum van Breda dertien mensen aangehouden voor feiten die in een normale stapavond ook voorkomen. Alle dertien zijn inmiddels weer op vrije voeten. De politie spreekt van een zeer drukke, maar ook gezellige carnavalsavond. Bij enkele
horecagelegenheden was het buiten zo druk dat de politie paarden moest inzetten om te voorkomen dat het publiek onder de voet werd gelopen. Het was opvallend drukker dan de afgelopen jaren op zaterdag. De samenwerking met de portiers is perfect verlopen.

In de vooravond, zo rond 19.00 uur werden op de Grote Markt twee mannen van 31 en 26 jaar uit Capelle aan de IJssel aangehouden. Het tweetal gedroeg zich erg lastig in enkele horecagelegenheden en is opgepakt wegens belediging, verstoring van de openbare orde en niet voldoen aan bevel of vordering.

Drie mannen uit Capelle aan de IJssel van 24, 23 en 20 jaar en een
20-jarige man uit Ouderkerk aan de IJssel zijn rond 21.00 opgepakt op het Kerkplein wegens openlijke geweldpleging. Zij waren nabij een horecazaak aldaar aan het vechten met een groep carnavalsvierders.

Rond 22.00 uur zijn een 25-jarige inwoner van Maassluis en een
26-jarige Rotterdammer aangehouden wegens mishandeling van een portier van een horecagelegenheid aan de Torenstraat. Zij stellen dat ze juist door de portier en een collega van hem zijn geslagen.

In de Potkansteeg werd tegen 00.50 uur een 19-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden, omdat hij agenten uitschold voor kankerlijers.

Een 23-jarige Bredanaar zorgde rond 01.40 uur op de Haven voor de nodige overlast. Hij was dronken en agressief. Op verzoek van agenten wilde hij niet weggaan, waarna hij uiteindelijk is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt is tegen 02.00 uur een
27-jarige man uit IJmuiden aangehouden, omdat hij daar een meisje zou hebben aangerand. Personeel wees de man aan en droeg hem over aan agenten. De man ontkent de aanranding, de politie stelt een onderzoek in.

Op de Torenstraat werd kort voor 04.00 uur een 23-jarige inwoner van Delft aangehouden; hij verstoorde daar de openbare orde door provoceren naar andere stappers te zijn en ruzie te zoeken met de portiers van een horecagelegenheid.

Een 25-jarige man uit Kamerik werd tegen 04.20 uur in de Reigerstraat aangehouden; hij beledigde politiemensen, onder invloed van alcohol, en verstoorde de openbare orde.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft zaterdag kort voor 13.00 uur een 22-jarige Bredanaar aangehouden. De man had bij een winkel aan de Karrestraat een petje en een paar handschoenen onder zijn kleding gestopt, met de bedoeling die zonder te betalen mee te nemen. Beveiligingspersoneel had hem echter in de gaten. Na verhoor kon de man weer naar huis.

Dronkeman in Valkenberg aangehouden

BREDA: De politie heeft zaterdag kort voor 18.00 uur in het Valkenberg een 51-jarige Bredanaar aangehouden die erg dronken was. De man wilde bovendien niet meewerken toen agenten hem om een legitimatiebewijs vroegen. Met twee bekeuringen is de man heengezonden.

Twee politiewagens botsen op elkaar

BREDA: Twee dienstvoertuigen van de politie Breda zijn zaterdagavond met elkaar in botsing gekomen op de Backer en Ruebweg. Dat gebeurde rond 23.20 uur. Daarbij raakte drie agenten licht gewond, na behandeling konden zij het ziekenhuis verlaten. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk wilde een van de politiewagens vanaf de Backer en Ruebweg een 180 graden draai maken om via de oprit van de weg, gezien vanaf de Mijkenbroek, een kortere weg te nemen, maar daarbij reed de andere wagen rechtdoor met de genoemde botsing als gevolg. Die wagen had een zeer recalcitrante arrestant aan boord die men zo snel mogelijk in een cel wilde hebben. Het betrof een
19-jarige Bredanaar die kort na 23.00 uur was aangehouden voor vernieling en huisvredebreuk in een woning in de wijk Hoge Vucht.

Jongens (16 en 17) vernielen raam van winkel Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie heeft zaterdagnacht aan de Zuidhaven twee jongens van 17 en 16 jaar uit Zevenbergen en Zetten aangehouden. Het tweetal vernielden rond 02.50 uur een raam (2 bij 2 meter) van een winkel. Getuigen meldden dat aan de politie die de jongens even later kon oppakken. Ze zijn zondagmorgen weer vrijgelaten.

Lastige treinreiziger (31) aangehouden

BREDA: De politie heeft zondag een lastige treinreiziger aangehouden op het NS-station. De 31-jarige Eindhovenaar zat rond 15.30 uur zonder kaartje in de trein en kreeg daarvoor van NS-personeel een bekeuring. Hij wilde echter de trein niet verlaten en er ontstond enig duw- en trekwerk. Daarbij beledigde de man herhaaldelijk de NS-medewerkers. Agenten hebben hem meegenomen naar het bureau.

Auteur: Andre van den Hul