Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Simone Boosman 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

25 en 26 februari 2006

Doetinchem A18 - materiële aanrijding met drank

De politie heeft vrijdagavond 24 februari rond 22.00 uur een 58 jarige man uit Silvolde aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed op de A18 richting Doetinchem toen hij door nog onbekende oorzaak achterop zijn voorligger, een vrachtauto bestuurd door een 59 jarige man uit Dinxperlo, reed. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij maar de auto van de verdachte raakte ernstig beschadigd. Bij de afhandeling van het ongeval liet de politie de verdachte blazen. Op het politiebureau bleek dat de man een alcoholpromillage had van 0.7. Tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.

Eibergen / Winterswijk- betrapt tijdens alcoholcontrole De politie in Eibergen heeft tijdens een alcoholcontrole in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 februari rond 02.45 uur op de Borculoseweg een 28 jarige man uit Neede betrapt op rijden onder invloed. Op het politiebureau gaf ademanalyse 1.7 promille aan. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.

Ook de politie in Winterswijk betrapte tijdens een alcoholcontrole rond 03.45 uur op de Savornin Lohmanstraat een 21 jarige bestuurder uit Winterswijk op rijden onder invloed. Hij had een alcoholpromillage van 0.7 promille. De man kreeg een boete en een rijverbod.

Doetinchem - Politie zoekt doorrijder

De politie is op zoek naar de bestuurder van een kleine donkere auto die zaterdag 25 februari rond 18.00 uur een aanrijding veroorzaakte op het Pasplein in Doetinchem. De bestuurder schepte een 65 jarige Doetinchemse toen ze overstak waardoor de vrouw lichtgewond raakte. De bestuurder stapte uit, maar toen het slachtoffer de politie erbij wilde halen, is de bestuurder weer in de auto gestapt en weggereden.

Het signalement van de bestuurder luidt: man, 20-25 jaar, donkerbruin / zwart haar, normaal postuur, donker jack en blauwe spijkerbroek. De politie verzoekt de bestuurder of eventuele getuigen van het ongeval zich te melden via 0900-8844.

Dinxperlo - te snel en met alcohol

De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari rond 04.30 uur tijdens een snelheidscontrole op de Anholtseweg een 22 jarige man uit Doesburg staande gehouden omdat hij te hard reed. Uit de ademanalyse bleek vervolgens dat de man ook nog had gedronken. Op het politiebureau gaf ademanalyse 0.7 promille aan. De man kreeg een bekeuring voor te hard rijden en een procesverbaal voor rijden onder invloed.

Doetinchem - dronken en baldadig

De politie heeft in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari rond 04.00 uur een 27 jarige Doetinchemmer aangehouden omdat hij problemen veroorzaakte bij een uitgaansgelegenheid in de Grutstraat. Agenten verzochten de man meerdere malen om weg te gaan, maar hij bleef zich misdragen. Toen agenten zagen dat de man een windscherm vernielde hebben ze hem aangehouden en een bekeuring gegeven voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Zelhem - auto door botsing in de sloot

Zaterdag 25 februari rond 19.00 uur ontstond op de kruising Ruurloseweg / Petersdijk een aanrijding tussen twee personenauto's met licht letsel en zware materiële schade. Een 19 jarige vrouw uit Zelhem reed over de Petersdijk en wilde de kruising met de Ruurloseweg oprijden. Ze zag hierbij de auto van een 47 jarige vrouw uit Houten, die vanuit de richting Ruurlo kwam, over het hoofd en kwam hiermee in botsing. Door de klap kwam de auto van de vrouw uit Houten in de sloot terecht. In de auto zaten nog een 42 jarige vrouw uit Houten en het dochtertje van de bestuurster. De betrokkenen zijn voor de zekerheid door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Beide auto's moesten worden afgesleept.

---Einde berichten---

---- --