Een stap in de richting van onze langetermijndoelen
InBev (Euronext: INB), 's wereld grootste brouwer in volume, heeft vandaag haar resultaten bekendgemaakt voor het volledige jaar 2005 (FY05) en het vierde kwartaal 2005 (4Q05):
. Interne volumegroei dubbele van wereldwijde sectorgemiddelde: interne groei van het bierverkoopvolume met +5,7% voor FY05 en +4,8% voor 4Q05, jaar op jaar;
. Interne groei van de opbrengsten groter dan volumegroei: de volumetoename en een interne verbetering van de opbrengsten per hl (+1,7% in FY05 en +1,9% in 4Q05, jaar op jaar) verbonden met verschillende initiatieven inzake opbrengstenbeheer, leidden tot een interne groei van de opbrengsten met +7,2% in FY05 en +7,0% in 4Q05, jaar op jaar;
. Marge-uitbreiding: opbrengstengroei en focus op het beperken van niet-verkoop gerelateerde uitgaven resulteerden in een genormaliseerde EBITDA-marge die steeg tot 28,6% in FY05 tegen 26,1% in FY04, en 31,2% in 4Q05 tegen 29,0% in 4Q04;
. Genormaliseerde winst toe te kennen aan de houders van InBev eigen-vermogensinstrumenten ter waarde van 1 024 miljoen euro;
. Vooruitgang in waardecreatie voor aandeelhouders: (1) alle Zones behalve West-Europa realiseerden een interne groei van hun EBITDA-marge in FY05, en er lopen momenteel verschillende projecten waarvan verwacht wordt dat ze positieve resultaten zullen opleveren en onze efficiëntie verder zullen verbeteren; (2) proactief kapitaalstructuurbeheer; (3) gerichte aanwending van geïnvesteerd kapitaal via de uitkoop van minderheidsaandeelhouders in KK (China) en de verkoop van Duitse frisdrank- en Spaanse bieractiviteiten; (4) capaciteitsproblemen in Rusland verlicht door de uitbreiding van de brouwerij in Omsk en de verwerving van Tinkoff.
. Uitkering aan aandeelhouders: de raad van bestuur van InBev heeft een dividend voorgesteld van 0,48 euro per aandeel, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders.
.
De FY 05 cijfers van InBev zijn gebaseerd op de geauditeerde geconsolideerde financiële staten opgesteld in overeenstemming met IFRS. Tenzij anders vermeld, zijn de cijfers gepresenteerd in miljoen euro. Teneinde vergelijkbaarheid te verbeteren bevatten de FY04 cijfers 12 maanden van AmBev (pro forma). Alle vergelijkingen hierna zijn gebaseerd op de FY04 pro forma data.
Teneinde het inzicht in de onderliggende prestaties van InBev te vergemakkelijken, steunen de groeianalyses op interne groeicijfers, waarbij de impact van de wisselkoersschommelingen en acquisities of desinvesteringen en transfers tussen de zones werd uitgesloten. Gezien de omvang van de AmBev-transactie in 2004 en zoals reeds ruim bekendgemaakt aan de markt, worden de financiële en bedrijfsgegevens van AmBev mee opgenomen in de berekening van de interne groei voor 2005.
De term "genormaliseerd" verwijst telkens wanneer ze in dit document gebruikt wordt naar de prestatie-indicatoren (EBITDA, EBIT, Winst, ROIC, EPS) vóór eenmalige items. Eenmalige items zijn items van opbrengsten of kosten die zich niet regelmatig voordoen als onderdeel van de normale activiteiten van de onderneming, en die afzonderlijk moeten worden meegedeeld, aangezien ze belangrijk zijn voor een goed begrip van de onderliggende resultaten van de onderneming door hun omvang of aard. InBev gelooft dat de communicatie en toelichting van genormaliseerde cijfers essentieel is voor de lezers van haar financiële staten om de duurzame prestatie van InBev volledig te begrijpen. Genormaliseerde cijfers zijn aanvullende cijfers gebruikt door het management en mogen niet dienen ter vervanging van de cijfers bepaald in overeenstemming met IFRS als indicator van de prestatie van de onderneming. Voor de resultaten na EBIT zijn er geen FY04 AmBev cijfers in overeenstemming met IFRS beschikbaar. De optelling van cijfers in de tabellen en annexen kan soms leiden tot afrondingsverschillen.
Carlos Brito, CEO (Algemeen Directeur) van InBev, verklaarde in een commentaar op deze resultaten: "Deze resultaten voor het volledige jaar weerspiegelen het harde werk van onze medewerkers in onze evolutie van Grootste naar Beste. Onze verwezenlijkingen ten opzichte van de uitdagingen waar we voor stonden, bewijzen de sterkte van onze cultuur en de toewijding van onze mensen. Amper achttien maanden na het sluiten van de transactie met AmBev zijn we reeds goed gevorderd in het proces om InBev gestalte te geven, gebruikmakende van de sterktes van beide ondernemingen. We blijven opgetogen over de mogelijkheden die voor ons liggen."
|groei intern volume weerspiegelt uitdagingen en verwezenlijkingen |De volumegegevens van 4Q05, gepresenteerd op dezelfde manier als de volumegegevens voor FY05 hierboven, zijn te vinden als bijlage, evenals de segmentanalyses voor FY05 en 4Q05, en de segmentanalyses voor de vier kwartalen van 2005.
Het totale geconsolideerde volume groeide intern met +5,4% in FY05 tegenover FY04 (bier +5,7%; frisdranken +4,1%). Voor 4Q05 groeide het geconsolideerde volume intern met +5,0% tegenover 4Q04 (bier +4,8%; frisdranken +6,0%).
In Noord-Amerika daalden de volumes intern met -1,1%. In FY05 gingen de in de VS geleverde volumes met -2,7% achteruit, terwijl de verkopen aan consumenten met -1,5% daalden, wat leidde tot een vermindering van de voorraadniveaus in de handel. De volumegroei in Canada bedroeg -0,9%, onder invloed van agressieve prijszetting van concurrenten op de markt, vooral in 4Q05.
In het 4Q05 leden de Noord-Amerikaanse activiteiten een volumedaling van
-2,5%, met geleverde volumes in de VS die -3,2% lager waren (verkopen aan consumenten +0,1%) en volumes in Canada die met -3,9% daalden. Deze verliezen werden gedeeltelijk gecompenseerd door hogere volumes in Cuba.
Onze Latijns-Amerikaanse activiteiten presteerden goed met een groei van het interne volume met +7,5% voor FY05 (beer +8,0%; frisdranken +6,2%). Brazilië realiseerde een groei van zijn biervolume met +8,0%, met een groei in elk kwartaal hoewel de vergelijkingsbasissen tegenover 2004 moeilijker werden. Ons aandeel op de biermarkt steeg tot 68,3% tegenover 66,2% in FY04. Bijna alle activiteiten in Latijns-Amerika realiseerden een interne groei van hun biervolume, de volumes van Quinsa stegen met +12,8%, terwijl onze andere Latijns-Amerikaanse landen bijna even goed deden met een interne volumegroei van +11,9% (exclusief de bijdragen voor het eerste jaar van biervolumes in de Dominikaanse Republiek en Peru).
De volumes voor het 4Q05 stegen intern met +5,1% voor heel Latijns-Amerika. In Brazilië stegen de volumes met +4,4% (bier +3.9%, frisdranken +5,7%). Buiten Brazilië toonden de activiteiten van Quinsa een interne volumegroei van +6,2%, terwijl de volumes in de rest van Latijns-Amerika daalden met -3,9%.
In West-Europa kwam de interne volumegroei voor FY05 uit op een zwakke
-1,4%, als gevolg van de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Hoewel in dalende lijn over het hele jaar beschouwd, verbeterden onze volumeresultaten tijdens de tweede jaarhelft (de volumes daalden in 1H05 met -3,7% jaar op jaar, terwijl de volumes in 2H05 groeiden met +0,8% jaar op jaar). Onze activiteiten in het VK slaagden erin zich gedeeltelijk te herstellen van een zeer zwak 2Q05 (volumes -11,0%) met bijna stabiele interne volumegroei in de tweede jaarhelft, wat resulteerde in een interne volumegroei van -4,8% voor FY05. De totale biervolumes in Duitsland voor FY05 waren stabiel met -0,1%, maar de volumes van onze merkbieren groeiden intern met +6,6%. In België waar we onze leiderspositie op een krimpende markt lichtjes konden verbeteren, eindigden onze volumes -1,1% lager voor FY05.
West-Europa realiseerde een interne volumegroei van +1,3% in 4Q05. Onze activiteiten in het VK waren -3,2% lager, de volumes in Duitsland daalden met
-2,3% maar stegen in België met +2,1%. De volumegroei in West-Europa voor 4Q05 werd ook beïnvloed door aanzienlijk hogere volumes in Italië.
Een aanhoudend sterke volumegroei in Oekraïne, Rusland, Roemenië en Bulgarije in het spoor van stijgende marktaandelen, gecombineerd met een beperkte volumedaling in Hongarije en Kroatië, resulteerde in een interne volumegroei van +10,7% in Centraal- en Oost-Europa voor FY05.
De volumes in 4Q05 groeiden intern met +17,0%, voornamelijk door de groei in Rusland, Oekraïne, Roemenië en Servië-Montenegro.
Na een moeilijk 1Q05 deed een goede volumegroei in de volgende kwartalen de volumes in China stijgen met +9,9% voor FY05. Deze prestatie compenseerde meer dan volledig de daling met -4,9% in Zuid-Korea veroorzaakt door de algemene zwakte van de markt, in aanmerking nemend dat ons marktaandeel voor de eerste keer in 12 jaar stabiel bleef. De geconsolideerde interne groei van de verkoopvolumes in Azië eindigde +4,4% hoger dan in FY04.
In Azië stegen de volumes in 4Q05 intern met +0,2%, doordat de hogere volumes in China met +5,9% vrijwel geheel werden tenietgedaan door een volumedaling van -10,6% in Zuid-Korea, waar de industriële volumes een iets grotere daling kenden in hoofdzaak als gevolg van het extreem koude weer.
InBev geeft zich rekenschap van de blijvende uitdaging om een betekenisvolle interne volumegroei te realiseren op de biermarkten van West-Europa en Noord-Amerika. We ondernemen echter acties om ervoor te zorgen dat onze activiteiten over de nodige middelen beschikken om onze merken te ondersteunen en om superieure uitvoering te verschaffen op het 'point of connection'.
|ONTWIKKELING VAN DE WERELDWIJDE MERKEN |InBev's drie wereldwijde merken groeiden intern met 11,5% in FY05, wat tweemaal hoger is dan de stijging van InBev's geconsolideerde biervolume. Brahma® steeg met +15,9% in FY05 dankzij een herstel van marktaandeel in Brazilië en succesvolle lanceringen in Rusland en Oekraïne. Het volume van Stella Artois® groeide met +1,1% in FY05, gesteund door een zeer goede groei in Noord-Amerika en Oost-Europa, die de lagere volumes in het VK meer dan goedmaakten. Beck's® toonde een interne volumegroei van +13,5% in FY05, steunend op degelijke prestaties in Duitsland, Italië, en Centraal- en Oost-Europa. Deze drie merken krijgen nu het gezelschap van ons luxebier Leffe®. De opname van dit bier in onze Global Brand Portfolio zal InBev een ongeëvenaarde portfolio van wereldwijde merken geven met een aanzienlijk groeipotentieel.
|RESULTATENREKENING |Voor de pro forma resultaten na EBIT van AmBev FY04 zijn de cijfers overeenkomstig IFRS niet beschikbaar. De genormaliseerde EBIT en EBITDA is EBIT en EBITDA vóór eenmalige items van respectievelijk 59 en 213 miljoen voor FY04 en -241 en -207 miljoen voor FY05. De pro forma gegevens voor FY04 zijn aangepast conform de toepassing van IFRS 2 en IAS 19.
Opbrengsten - De geconsolideerde opbrengsten bedroegen 11 656 miljoen euro in FY05. De opbrengsten van InBev stegen intern met +7,2% (plus 724 miljoen euro), hoofdzakelijk dankzij de volgende initiatieven inzake opbrengstenbeheer:
. de prijszetting in Latijns-Amerika, in het bijzonder in Brazilië, in lijn met onze strategie om de consumentenprijzen stabiel te houden in reële termen en verhoogde verkoopvolumes door directe distributie; . verhoogde opbrengsten/hl in Centraal- en Oost-Europa, voornamelijk gegangmaakt door Oekraïne en Roemenië; . hogere opbrengsten/hl in China en Zuid-Korea, onder invloed van proportioneel hogere volumes voor luxebieren in China en vergroting van ons aandeel in de winstpool in Zuid-Korea; . een algemene verbetering in onze verkoopmix, zoals blijkt uit de groei van onze wereldwijde merken.
Als resultaat van deze en andere factoren, bedroegen de opbrengsten per hl 52,2 euro in FY05 tegen 48,7 euro in FY04. Deze verbetering werd gerealiseerd in weerwil van een veranderende geografische mix, die een geraamde negatieve interne impact heeft gehad van 1,2 euro/hl.
De geconsolideerde opbrengsten in 4Q05 bedroegen 3 243 miljoen euro, een interne stijging met 7,0% (plus 186 miljoen euro), hoofdzakelijk te danken aan hogere opbrengsten in Latijns-Amerika en in Centraal- en Oost-Europa.
Kostprijs verkochte goederen (KVG) - De geconsolideerde KVG bedroeg 5 082 miljoen euro voor FY05, een interne stijging met 3,5% (plus 159 miljoen euro). In de loop van het jaar werd de KVG van InBev positief beïnvloed door verschillende lopende initiatieven gericht op meer efficiëntie in al haar brouwerijen, evenals door projecten om de inkoop te verbeteren. De KVG per hl bedroeg 22,7 euro voor FY05 tegen 22,4 euro in FY04. Rekening houdend met de positieve weerslag van de verandering in de geografische mix met een geraamde 0,4 euro/hl op het niveau van de KVG, stegen de kosten uiteindelijk minder dan de inflatie, hetgeen in combinatie met de opbrengstengroei leidde tot een interne groei van de brutomarge met 158 bp jaar op jaar.
De geconsolideerde kostprijs verkochte goederen in 4Q05 bedroeg 1 416 miljoen euro of een interne stijging met +5,9% (plus 70 miljoen euro) tegenover 4Q04 jaar op jaar, als gevolg van de gestegen KVG in Centraal- en Oost-Europa evenals in Latijns-Amerika. De interne groei van de brutomarge in 4Q05 bedroeg +45 bp jaar op jaar.
Bedrijfskosten - De totale bedrijfskosten bedroegen 4 135 miljoen euro in FY05, een interne stijging met +5,4% (of 194 miljoen euro) vergeleken met FY04.
De interne stijging van de distributiekosten met 119 miljoen euro (-10,6%) is het resultaat van de toegenomen directe distributie in Latijns-Amerika, voornamelijk in Brazilië, alsook van hogere logistieke kosten in Centraal- en Oost-Europa. De verkoop- en marketingkosten stegen met 78 miljoen euro (-4,6%), en de administratieve kosten met 37 miljoen euro (-4,3%). De toename van de verkoop- en marketingkosten weerspiegelt onze strategie om te investeren in opbrengstengroei, in succesvolle merken en in verkoopsactiviteiten. De toename van de administratieve kosten weerspiegelt de hogere kosten voor ontslagpremies die niet zijn opgenomen in de eenmalige kosten, verschillende projecten op het hoofdkantoor en voorzieningen voor op aandelen gebaseerde vergoedingen en bonussen, evenals de weerslag van sommige kostenherschikkingen in Centraal- en Oost-Europa.
Andere bedrijfsopbrengsten/kosten verbeterden intern met 41 miljoen euro (+52,0%), voornamelijk onder invloed van (1) een verbetering van 63 miljoen euro in Latijns-Amerika, hoofdzakelijk te verklaren door een vrijval van voorzieningen voor indirecte belastingen, en (2) een toename met 22 miljoen euro in Azië, in hoofdzaak door een terugname van voorzieningen en de gunstige afloop van een dispuut, beide echter gedeeltelijk tenietgedaan door (3) een daling van 40 miljoen euro in West-Europa als gevolg van lagere winsten op de verkoop van vaste activa en lagere opnames van voorzieningen.
Het bedrag opgenomen onder acquisities/desinvesteringen voor andere bedrijfs-opbrengsten/uitgaven van 236 miljoen euro is te verklaren door een wijziging in de IFRS-boekhoudregels, van toepassing vanaf 2005, die niet langer afschrijving van goodwill toestaan; InBev boekte in 2004 een bedrag van 232 miljoen euro aan afschrijving voor goodwill (pro forma).
De bedrijfskosten voor 4Q05 bedroegen 1 060 miljoen euro, of een interne stijging met 4,3% (plus 39 miljoen euro) jaar over jaar. De distributiekosten stegen met 42 miljoen euro (14,1%), opnieuw voornamelijk door een grotere directe distributie in Latijns-Amerika en hogere logistieke kosten in Centraal- en Oost-Europa. De verkoop- en marketingkosten eindigden 56 miljoen euro hoger (13,6%), grotendeels op rekening te schrijven van Latijns-Amerika met een stijging van 45 miljoen euro. De administratiekosten daalden intern met 48 miljoen (19,5%), met besparingen in de meeste Zones. Andere bedrijfsopbrengsten/kosten stegen met 11 miljoen euro, waarbij stijgingen in Azië en Latijns-Amerika gedeeltelijk werden gecompenseerd door holdingondernemingen en West-Europa.
EBITDA - De genormaliseerde EBITDA voor FY05 bedroeg in totaal 3 339 miljoen euro, een interne groei met +15,3% (of 401 miljoen euro). . De EBITDA bedroeg 477 miljoen euro in Noord-Amerika (+17,4% of 66 miljoen euro), in hoofdzaak dankzij een solide beheer van zowel vaste als variabele kosten. . De EBITDA van Latijns-Amerika bedroeg 1 577 miljoen euro (+30,0% of 310 miljoen euro), in hoofdzaak door een verbeterde bruto winst (operationele hefboomwerking), in combinatie met hogere andere bedrijfsopbrengsten. . De EBITDA van West-Europa bedroeg 751 miljoen euro (+0,7% of 5 miljoen euro), als resultaat van een bescheiden winststijging ondanks een dalend volume. . Centraal- en Oost-Europa realiseerde een EBITDA van 311 miljoen euro (+19,6% of 51 miljoen euro) dankzij een sterke volumeprestatie die ruimschoots opwoog tegen de hogere bedrijfskosten. . Azië boekte een EBITDA van 207 miljoen euro (+9,6% of 16 miljoen euro), te danken aan een combinatie van verhoogde bruto winst en andere bedrijfsopbrengsten, gedeeltelijk tenietgedaan door hogere verkoop-, marketing- en administratiekosten. . De EBITDA van Holdingmaatschappijen en globale export bedroeg 15 miljoen euro (-76,8% of -48 miljoen euro), in hoofdzaak als gevolg van hogere verkoop- en marketingkosten, en hogere administratieve kosten naar aanleiding van ontslagpremies die niet zijn opgenomen in de eenmalige kosten, verschillende projecten op het hoofdkantoor en voorzieningen voor op aandelen gebaseerde vergoedingen en bonussen. De EBITDA-marge als kerncijfer steeg tot 28,6% in FY05 tegen 26,1% in FY04 pro forma. De genormaliseerde EBITDA voor 4Q05 kwam uit op 1 010 miljoen euro, een interne stijging met +11,4% of 88 miljoen euro. Alle Zones slaagden erin een interne EBITDA-groei met dubbele cijfers te realiseren, behalve Noord-Amerika waar de strikte kostencontrole de lagere bruto winst niet geheel kon wegwerken. Holdingmaatschappijen en globale export boekten eveneens een lagere EBITDA, voornamelijk door een lagere bijdrage van andere bedrijfsopbrengsten/kosten en hogere verkoop- en marketingkosten. InBev realiseerde een EBITDA-marge van 31,2% in 4Q05 tegen 29,0% in 4Q04. Eenmalige items - De uitvoering tijdens 2005 van InBev's van Grootste naar Beste strategie heeft geresulteerd in een netto eenmalige kost van 207 miljoen euro op het EBITDA niveau (241 miljoen euro op EBIT niveau en 120 miljoen euro op het niveau van de winst die toerekenbaar is aan de houders van InBev eigen-vermogensinstrumenten). Deze kost heeft voornamelijk betrekking op organisatorische optimalisaties in West Europa, Zuid-Korea, Servië-Montenegro alsook in het wereldwijde hoofdkantoor die alle werden aangekondigd tijdens 2005. De wijzigingen hebben tot doel om duidelijke verantwoordelijkheden te creëren en overlapping of dubbele processen en activiteiten doorheen de functies en zones te elimineren. Hierbij werd nagegaan of het profiel van de medewerkers past met de nieuwe organisatorische vereisten. Het resultaat van dit alles zou een sterkere focus moeten zijn op de kernactiviteiten van InBev, kostenbesparingen, die op hun beurt moeten leiden tot meer toegevoegde waarde, snellere beslissingen en verbeteringen in de efficientie, diensten en kwaliteit. Winst - De genormaliseerde winst toerekenbaar aan houders van InBev eigen-vermogensinstrumenten bedroeg 1 024 miljoen euro (genormaliseerde winst per aandeel 1,71 euro) in FY05. De gerapporteerde winst voor het jaar werd ook beïnvloed door de volgende factoren: . Valutakoerseffect: positieve weerslag van 244 miljoen euro op EBIT-niveau; . Impact van acquisities/desinvesteringen: positieve weerslag van 196 miljoen euro op EBIT-niveau hoofdzakelijk te wijten aan het feit dat goodwill niet meer afgeschreven wordt in 2005 . Netto financieringskosten: 451 miljoen euro; . Aandeel in resultaat van geassocieerde ondernemingen: -1 miljoen euro; . Belastingen: 391 miljoen euro en een effectieve aanslagvoet van 21,8%; . Eenmalige netto financiële kosten: 47 miljoen euro die de netto kapitaalwinst is afkomstig van de verkoop van InBev's minderheidsbelang in de Spaanse brouwerij Damm; . Winst toerekenbaar aan minderheidsbelangen: 498 miljoen euro voornamelijk in Latijns-Amerika en Canada.
Geconsolideerde balans en Cashflow:
InBev's netto financiële schuld steeg tot 4 867 miljoen euro per 31 december 2005 tegen 3 271 miljoen euro per 31 december 2004. Naast de normale operaties is de toename van de netto schuld voornamelijk het resultaat van de aankoop van gewone AmBev-aandelen volgens het verplichte bod dat InBev deed (572 miljoen euro) en door het programma voor de terugkoop van AmBev-aandelen (178 miljoen euro); bijkomende aankopen van Sun Interbrew-aandelen (514 miljoen euro); de aankoop van bijkomende aandelen van InBev Germany Holding (222 miljoen euro); dividendbetalingen aan aandeelhouders van InBev (222 miljoen euro); dividendbetalingen aan minderheidsaandeelhouders van AmBev (326 miljoen euro); de aankoop van InBev-aandelen als deel van een hieronder toegelicht programma voor de terugkoop van aandelen (109 miljoen euro); en de weerslag van wisselkoersschommelingen (693 miljoen euro), gedeeltelijk gecompenseerd door de verkoop van Damm, Erfrig en Pivovarna Union (235 miljoen euro).
Belangrijk, als onderdeel van InBev's strategie om haar kapitaalstructuur proactiever te beheren, was de aankondiging van de onderneming in juni 2005 van een 12 maanden durend programma voor de aankoop van tot 300 miljoen euro InBev-aandelen, en tot 500 miljoen euro bevoorrechte AmBev-aandelen. Tot eind december 2005 verwierf InBev 3,5 miljoen InBev-aandelen en 0,3 miljoen bevoorrechte AmBev-aandelen. Bovendien zal de onderneming doorgaan met het afstoten van niet-kernactiva en de opbrengsten ofwel verdelen onder haar aandeelhouders of ze opnieuw investeren in meerwaardeprojecten.
|VOORUITZICHTEN |InBev's geografische spreiding en de acties van onze mensen in uitvoering van onze strategie resulteerden in een solide prestatie inzake volume en EBITDA voor 2005, in overeenstemming met onze doelstellingen. Gelet evenwel op de ontgoochelende bedrijfsomgeving in West-Europa, heeft InBev acties ontplooid, en zij zal er nog andere implementeren, om te zorgen voor een gezonde activiteit die in staat is een betekenisvolle verhoging van de winstmarge te realiseren in alle Zones. InBev is er daarom van overtuigd goed gewapend te zijn om haar doelstelling, namelijk een EBITDA-marge van 30% over een volledig jaar, te bereiken tegen eind 2007.
Recente gebeurtenissen
Op 20 januari 2006 heeft InBev, met onmiddellijk ingang, de benoeming van Miguel Patricio en Alain Beyens tot Zone President van respectievelijk Noord-Amerika en Centraal- en Oost-Europa bekend gemaakt.
Op 23 januari 2006 kondigde InBev aan een overeenkomst te hebben gesloten met diverse partijen om in een reeks transacties 100% van de aandelen te verwerven in Fujian Sedrin Brewery Co. Ltd. ("Fujian Sedrin"), de grootste brouwerij in de Chinese provincie Fujian, voor een totaal bedrag in cash van 5 886 miljoen RMB (equivalent van 614 miljoen euro, gebaseerd op een ingedekte wisselkoers van ongeveer RMB/euro 9,57). Een eerste belang van 39,48% werd onmiddellijk verworven van de overheidsaandeelhouders van Fujian Sendrin, na bevestiging van de goedkeuring door de regelgevende instanties. Het saldo van 60,52% zal worden verworven van diverse andere aandeelhouders in een of meerdere fases, tegen eind 2006. De verwerving laat de oprichting toe van InBev Sedrin, een buitenlandse onderneming die voor 100% eigendom is van InBev.
Pivovary Staropramen maakte vandaag zijn beslissing bekend om de productieactiviteiten van zijn brouwerijen Staropramen en Branik te consolideren. De bierproductie in Branik zal worden stopgezet in het eerste kwartaal van 2007 en overgedragen naar Staropramen.
InBev maakte vandaag zijn voornemen bekend voor de oprichting van Europese Shared Service Centers en de uitbesteding van Business Systems en Application Services voor sommige Europese landen. (zie afzonderlijk persbericht)
2005 Financieel Rapport
InBev heeft het genoegen om mee te delen dat het 2005 Financieel Rapport sinds vandaag beschikbaar is op www.InBev.com.
Agenda volledig jaar 2005
24 februari 2006
Conference call resultaten FY05 voor de media
10.00 u (CET) - voor alle details betreffende de inschrijving, zie www.InBev.com
Conference call resultaten FY05 voor beleggers
14.00 u (CET) / 8.00 u (EST) - voor alle details betreffende de inschrijving, zie www.InBev.com
Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte externe groei en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Leffe® en Skol® - het derde beste verkopende bier wereldwijd. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2005 realiseerde InBev opbrengsten van 11,7 miljard euro. Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.
Contactpersonen
Marianne Amssoms Philip Ludwig
Vice President Corporate External Communications Investor Relations Manager Tel.: +32-16-27-61-11 Tel.: +32-16-27-62-43
Fax: +32-16-50-61-11 Fax: +32-16-50-62-43
E-mail: marianne.amssoms@inbev.com E-mail: philip.ludwig@inbev.com
Dit Verslag bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen die de huidige vooruitzichten van het management van InBev weerspiegelen met betrekking tot, onder andere, InBevs strategische doelstellingen, bedrijfsverwachtingen, haar toekomstige financiële toestand, budgetten, geschatte productieniveaus, geschatte kosten en geschatte niveaus van inkomsten en winst. Deze verklaringen houden risico's en onzekerheden in. De mogelijkheid van InBev om deze doelstellingen te bereiken hangt af van vele factoren die buiten de controle van het management liggen. In sommige gevallen wordt gebruik gemaakt van bepaalde woorden zoals "geloven", "bedoelen", "verwachten", "veronderstellen", "plannen", "beogen", "zullen" en gelijkaardige uitdrukkingen om toekomstgerichte verklaringen te identificeren. Alle verklaringen, behalve deze over historische feiten, zijn toekomstgerichte verklaringen. U mag niet overmatig vertrouwen op deze toekomstgerichte verklaringen. Van nature houden toekomstgerichte verklaringen risico's en onzekerheden in, omdat zij onze huidige verwachtingen en veronderstellingen met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen en omstandigheden weerspiegelen, die achteraf onjuist kunnen blijken. De daadwerkelijke resultaten kunnen om verscheidene redenen in belangrijke mate verschillen van deze vooropgesteld in de toekomstgerichte verklaringen. InBev kan u niet waarborgen dat de toekomstige resultaten, activiteitenniveaus, prestaties of verwezenlijkingen van InBev, aan de verwachtingen, weergegeven in de toekomstgerichte verklaringen zullen voldoen.
-----------------------
Brussel, 24 februari 2006 - 1/11
---- --
BIJLAGE 2 - INBEV IFRS FINANCIALS 05
Geauditeerde financiële staten opgesteld in overeenstemming met de International Financial Reporting Standards (IFRS) Geconsolideerde resultatenrekening
Cijfers voor het boekjaar eindigend op 31 december 2005 20041 Miljoen euro
Opbrengsten................................................................................................................................ 11 656 8 568 Kostprijs verkochte goederen................................................................................................ (5 082) (3 992) Brutowinst ................................................................................................................................ 6 574 4 576
Distributiekosten.............................................................................................................................. (1 362) (950) Verkoop- en marketingkosten................................................................................................ (1 948) (1 543) Administratiekosten......................................................................................................................... (957) (730) Overige bedrijfsopbrengsten/(kosten)............................................................................................. 132 (98) Bedrijfsresultaat vóór eenmalige opbrengsten/(kosten) ...................................................... 2 439 1 255
Herstructurering............................................................................................................................... (223) (158) Verkoop van activiteiten.................................................................................................................. 16 473 Waardeverminderingen.................................................................................................................... (34) (256) Bedrijfswinst ................................................................................................................................ 2 198 1 314
Netto financiële kosten.................................................................................................................... (451) (172) Winst op de verkoop van beleggingen in effecten (eenmalige financiële opbrengst)....................... 47 - Aandeel in het resultaat van geassocieerde deelnemingen.............................................................. (1) 23 Winst vóór belastingen ................................................................................................................ 1 793 1 165
Belastingen ................................................................................................................................ (391) (267) Winst .............................................................................................................................................. 1 402 898
Toerekenbaar aan:
Houders van InBev eigen-vermogensinstrumenten ................................................................ 904 719 Minderheidsbelangen............................................................................................................... 498 179
Gewogen gemiddeld aantal gewone aandelen (miljoen aandelen)................................................... 600 480 Verwaterd gewogen gemiddeld aantal gewone aandelen (miljoen aandelen)................................ 603 483 Aantal gewone aandelen bij afsluiting van het boekjaar verminderd voor eigen aandelen 608 576 (miljoen aandelen)...........................................................................................................................
Gewone winst per aandeel............................................................................................................... 1.51 1.50 Verwaterde winst per aandeel................................................................................................ 1.50 1.49
Winst per aandeel vóór eenmalige opbrengsten/(kosten) en goodwill (euro)................................ 1.71 1.69 Verwaterde winst per aandeel vóór eenmalige opbrengsten/(kosten) en goodwill (euro)............... 1.70 1.68 Winst per aandeel vóór goodwill................................................................................................ 1.51 1.95
Geconsolideerde staat van geboekte winsten en verliezen Cijfers voor het boekjaar eindigend op 31 december 2005 2004 Miljoen euro
Valutakoersverschillen die ontstaan uit de omrekening van buitenlandse activiteiten 1 734 (106) (winsten/(verliezen)) ......................................................................................................................... Volledige opname actuariële winsten/(verliezen).................................................................. (114) 49 Cash flow hedges.................................................................................................................. 9 (14) Netto winst rechtstreeks geboekt in het eigen vermogen ....................................................... 1 629 (71)
Winst.................................................................................................................................................. 1 402 898 Totaal geboekte winsten en verliezen ........................................................................................ 3 031 827
1 December 2004 gepubliceerde cijfers, aangepast om de toepassing van IFRS 2 Op aandelen gebaseerde betalingen (afname van de winst toerekenbaar aan houders van InBev eigen-vermogensinstrumenten van 9m euro) weer te geven, alsook de vroegtijdige toepassing van de IAS 19 Personeelsbeloningen optie om actuariële winsten en verliezen volledig op te nemen in de periode waarin ze zich voordoen in de geconsolideerde staat van geboekte winsten en verliezen (toename van de winst toerekenbaar aan houders van InBev eigen- vermogensinstrumenten van 9m euro).
---
Geconsolideerde balans
Cijfers voor het boekjaar eindigend op 31 december Miljoen euro 2005 20041
ACTIVA
Vaste activa
Materiële vaste activa........................................................................................................................ 5 997 5 298 Goodwill................................................................................................................................ 11 108 7 459 Immateriële activa............................................................................................................................. 540 246 Rentedragende leningen.................................................................................................................... 30 48 Investeringen in geassocieerde deelnemingen................................................................................... 6 6 Beleggingen in effecten...................................................................................................................... 38 274 Uitgestelde belastingvorderingen................................................................................................ 930 792 Personeelsbeloningen......................................................................................................................... 20 39 Handels- en overige vorderingen................................................................................................ 629 550 19 298 14 712
Vlottende activa
Rentedragende leningen.................................................................................................................... 5 11 Beleggingen in effecten...................................................................................................................... 175 2 Voorraden................................................................................................................................ 929 847 Te ontvangen belastingen.................................................................................................................. 123 119 Handels- en overige vorderingen................................................................................................ 2 351 1 977 Liquide middelen................................................................................................................................ 613 976 Activa aangehouden voor verkoop................................................................................................ 67 - 4 263 3 932
Totaal activa................................................................................................................................ 23 561 18 644
PASSIVA
Eigen vermogen
Geplaatst kapitaal............................................................................................................................ 470 444 Uitgiftepremies................................................................................................................................ 7 334 6 471 Reserves ................................................................................................................................ 969 (551) Overgedragen winst......................................................................................................................... 2 698 1 955 Eigen vermogen toerekenbaar aan houders van InBev eigen-vermogensinstrumenten.................. 11 471 8 319
Minderheidsbelangen ....................................................................................................................... 379 374 11 850 8 693
Schulden op meer dan één jaar
Rentedragende leningen.................................................................................................................. 4 466 2 217 Personeelsbeloningen....................................................................................................................... 935 742 Uitgestelde belastingverplichtingen................................................................................................ 274 240 Handels- en overige vorderingen................................................................................................ 269 401 Voorzieningen................................................................................................................................ 578 502 6 522 4 102
Schulden op ten hoogste één jaar
Kortetermijnschulden bij kredietinstellingen.................................................................................... 61 100 Rentedragende leningen.................................................................................................................. 1 171 2 074 Te betalen belastingen..................................................................................................................... 278 310 Handels- en overige schulden................................................................................................ 3 463 3 284 Voorzieningen................................................................................................................................ 198 81 Passiva aangehouden voor verkoop .............................................................................. 18 - 5 189 5 849
Totaal passiva .............................................................................................................................. 23 561 18 644
1 December 2004 gepubliceerde cijfers, aangepast om de toepassing van IFRS 2 Op aandelen gebaseerde betalingen weer te geven, alsook de vroegtijdige toepassing van de IAS 19 Personeelsbeloningen optie om actuariële winsten en verliezen volledig op te nemen in de periode waarin ze zich voordoen in de geconsolideerde staat van geboekte winsten en verliezen.
Geconsolideerde financieringstabel
Cijfers voor het boekjaar eindigend op 31 december 2005 20041 Miljoen euro
OPERATIONELE ACTIVITEITEN
Winst................................................................................................................................................... 1 402 898 Afschrijvingen op materiële vaste activa............................................................................................. 829 621 Afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen op goodwill....................................................... - 216 Afschrijvingen op immateriële vaste activa......................................................................................... 59 49 Bijzondere waardeverminderingen (andere dan goodwill)................................................................ 48 135 Afwaarderingen vaste en vlottende activa .......................................................................................... - 3 Niet gerealiseerde wisselkoers(winsten)/verliezen.............................................................................. (32) (25) Netto-intrest (opbrengsten)/uitgaven................................................................................................ 382 196 Netto (opbrengsten)/kosten uit beleggingen...................................................................................... 10 (39) Verlies/(winst) op de verkoop van geassocieerde deelnemingen........................................................ - (488) Verlies/(winst) op de realisatie van materiële vaste activa................................................................ (13) (31) Verlies/(winst) op de verkoop van immateriële activa................................................................ - 3 Kosten m.b.t. in eigen-vermogensinstrumenten afgewikkelde, op aandelen gebaseerde betalingen................................................................................................................................ 59 10 Belastingen ................................................................................................................................ 391 267 Aandeel in het resultaat van geassocieerde deelnemingen................................................................ 1 (23) Bedrijfskasstroom vóór wijziging in bedrijfskapitaal en voorzieningen ................................ 3 136 1 792
Afname/(toename) van handels- en overige vorderingen................................................................ (147) (194) Afname/(toename) van voorraden................................................................................................ 18 (63) Toename/(afname) van handels- en overige schulden................................................................ (14) 329 Toename/(afname) van voorzieningen............................................................................................... 82 (74)
Netto kasstroom uit bedrijfsactiviteiten ...................................................................................... 3 075 1 790
Betaalde intresten.............................................................................................................................. (514) (252) Ontvangen intresten.......................................................................................................................... 92 75 Ontvangen dividenden....................................................................................................................... 4 8 Betaalde belastingen.......................................................................................................................... (371) (237)
NETTO KASSTROOM UIT OPERATIONELE ACTIVITEITEN......................................................... 2 286 1 384
INVESTERINGSACTIVITEITEN
Ontvangsten uit de verkoop van materiële vaste activa................................................................ 97 135 Ontvangsten uit de verkoop van immateriële vaste activa................................................................ 7 - Ontvangsten uit de verkoop van beleggingen.................................................................................... 172 1 155 Ontvangsten uit de aflossing van verstrekte leningen................................................................ 42 3 Verkopen van dochterondernemingen, na aftrek van verkochte liquide middelen............................. 73 7 Verwerving van dochterondernemingen, na aftrek van verworven liquide middelen......................... (136) (214) Aankoop van minderheidsbelangen ................................................................................................ (1 580) (759) Verwerving van materiële vaste activa .............................................................................................. (1 037) (812) Verwerving van immateriële vaste activa.......................................................................................... (144) (48) Verwerving van beleggingen in effecten............................................................................................ (64) (12) Verstrekking van leningen................................................................................................................. (14) (32) NETTO KASSTROOM UIT INVESTERINGSACTIVITEITEN (2 584) (577)
FINANCIERINGSACTIVITEITEN
Uitgifte van aandelen......................................................................................................................... 56 29 Aankoop eigen aandelen.................................................................................................................... (109) - Terugbetaling van kapitaal................................................................................................................. (10) (6) Opnames van leningen...................................................................................................................... 7 169 4 941 Aflossingen van leningen................................................................................................................... (6 598) (5 015) Terugbetalingen schulden financiële leasing...................................................................................... (5) (7) Uitgekeerde dividenden..................................................................................................................... (568) (229) NETTO KASSTROOM UIT FINANCIERINTSACTIVITEITEN......................................................... (65) (287)
Netto toename/(afname) van de liquide middelen ................................................................ (363) 520
Netto liquide middelen (inclusief kortetermijnschulden bij kredietinstellingen) bij het 876 360 begin van het boekjaar...................................................................................................................... Impact wisselkoersfluctuaties ................................................................................................ 39 (4)
Netto liquide middelen (inclusief kortetermijnschulden bij kredietinstellingen) 552 876 op het einde van het boekjaar................................................................................................
1 December 2004 gepubliceerde cijfers, aangepast om de toepassing van IFRS 2 Op aandelen gebaseerde betalingen weer te geven, alsook de vroegtijdige toepassing van de IAS 19 Personeelsbeloningen optie om actuariële winsten en verliezen volledig op te nemen in de periode waarin ze zich voordoen in de geconsolideerde staat van geboekte winsten en verliezen en voor het onderscheid tussen acquisities van dochterondernemingen gedurende het boekjaar en daaropvolgende verwervingen van minderheidsbelangen.
---- -- BIJLAGE 1 - INBEV ZONE FINANCIALS 05
Segmentinformatie boekjaar 2005
InBev Wereldwijd FY04 Acquis./ Wisselkoers- Interne FY05 Interne Desinv. effect groei groei % Volumes 210 310 1 977 0 11 217 223 504 5,4% Opbrengsten 10 244 28 660 724 11 656 7,2% Kostprijs verkochte goederen -4 705 16 - 234 - 159 -5 082 -3,5% Brutowinst 5 540 44 426 565 6 574 10,4% Distributiekosten -1 137 - 29 - 77 - 119 -1 362 -10,6% Verkoop- en marketingkosten -1 754 - 42 - 74 - 78 -1 948 -4,6% Administratieve kosten - 865 - 13 - 42 - 37 - 957 -4,3% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 156 236 12 41 133 51,9% Genormaliseerde EBIT 1 628 196 244 371 2 439 20,4% Genormaliseerde EBITDA 2 676 - 23 285 401 3 339 15,3% EBITDA-marge (genormaliseerd) 26,1% 28,6% 193 bp Noord-Amerika
Volumes 17 011 -2 206 0 - 166 14 639 -1,1% Opbrengsten 1 852 - 187 70 - 2 1 733 -0,1% Kostprijs verkochte goederen - 780 113 - 19 16 - 670 2,4% Brutowinst 1 072 - 74 52 14 1 064 1,4% Distributiekosten - 238 0 - 14 - 4 - 257 -1,8% Verkoop- en marketingkosten - 364 41 - 8 22 - 309 6,9% Administratieve kosten - 111 0 - 5 19 - 97 17,0% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 53 35 0 6 - 12 32,8% Genormaliseerde EBIT 305 2 25 57 389 18,6% Genormaliseerde EBITDA 430 - 48 29 66 477 17,4% EBITDA-marge (genormaliseerd) 23,2% 27,5% 362 bp Latijns-Amerika
Volumes 95 333 1 038 0 7 162 103 533 7,5% Opbrengsten 2 881 49 547 470 3 947 16,3% Kostprijs verkochte goederen -1 198 - 23 - 201 - 115 -1 537 -9,6% Brutowinst 1 684 26 346 355 2 410 21,1% Distributiekosten - 306 - 7 - 58 - 68 - 440 -22,3% Verkoop- en marketingkosten - 329 - 23 - 55 - 38 - 446 -11,6% Administratieve kosten - 213 - 2 - 35 - 1 - 251 -0,5% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 92 68 10 63 49 267,1% Genormaliseerde EBIT 744 62 207 310 1 323 38,1% Genormaliseerde EBITDA 1 032 - 4 239 310 1 577 30,0% EBITDA-marge (genormaliseerd) 35,8% 40,0% 423 bp West-Europa
Volumes 39 277 2 701 0 - 529 41 450 -1,4% Opbrengsten 3 464 202 - 10 14 3 669 0,4% Kostprijs verkochte goederen -1 613 - 85 6 13 -1 679 0,8% Brutowinst 1 850 117 - 4 27 1 990 1,4% Distributiekosten - 396 - 19 1 - 3 - 418 -0,9% Verkoop- en marketingkosten - 695 - 60 1 14 - 740 2,0% Administratieve kosten - 289 - 9 1 7 - 290 2,5% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 131 66 1 - 40 - 104 -60,1% Genormaliseerde EBIT 340 95 - 1 5 439 1,3% Genormaliseerde EBITDA 695 52 - 1 5 751 0,7% EBITDA-marge (genormaliseerd) 20,1% 20,5% 7 bp
Centraal- an Oost-Europa FY04 Acquis./ Wisselkoers- Interne FY05 Interne Desinv. effect groei groei % Volumes 34 249 108 0 3 663 38 021 10,7% Opbrengsten 1 253 11 6 198 1 468 15,9% Kostprijs verkochte goederen - 663 - 19 - 1 - 54 - 737 -8,0% Brutowinst 590 - 8 5 144 731 24,9% Distributiekosten - 143 - 2 0 - 42 - 187 -29,4% Verkoop- en marketingkosten - 196 - 1 - 2 - 44 - 243 -22,4% Administratieve kosten - 81 - 4 - 1 - 22 - 107 -25,7% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 46 7 0 - 10 - 49 -26,8% Genormaliseerde EBIT 124 - 8 1 27 145 22,5% Genormaliseerde EBITDA 269 - 11 2 51 311 19,6% EBITDA-marge (genormaliseerd) 21,5% 21,2% 57 bp Azië
Volumes 22 241 830 0 977 24 048 4,4% Opbrengsten 642 32 47 27 747 4,1% Kostprijs verkochte goederen - 333 - 20 - 20 - 5 - 379 -1,5% Brutowinst 308 12 27 22 369 6,9% Distributiekosten - 53 - 1 - 5 - 2 - 61 -4,0% Verkoop- en marketingkosten - 119 - 2 - 10 - 14 - 144 -11,6% Administratieve kosten - 42 0 - 2 - 6 - 49 -14,4% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 49 48 2 22 23 1.999,3% Genormaliseerde EBIT 46 57 13 22 138 21,6% Genormaliseerde EBITDA 163 11 17 16 207 9,6% EBITDA-marge (genormaliseerd) 25,3% 27,8% 142 bp Holdingmaatschappijen en globale export
Volumes 2 198 - 495 0 110 1 813 9,4% Opbrengsten 152 - 79 0 17 91 24,6% Kostprijs verkochte goederen - 117 50 0 - 15 - 82 -22,3% Brutowinst 35 - 28 0 3 9 53,9% Distributiekosten 0 - 1 0 1 0 83,8% Verkoop- en marketingkosten - 51 4 0 - 19 - 66 -41,0% Administratieve kosten - 129 1 - 1 - 34 - 163 -26,9% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten 215 12 0 0 226 0,1% Genormaliseerde EBIT 69 - 12 - 1 - 50 6 -90,1% Genormaliseerde EBITDA 87 - 24 - 1 - 48 15 -76,8% EBITDA-marge (genormaliseerd) 57,1% 16,4% -3 399 bp
Volumes vierde kwartaal (000 hl)
4Q04 Acquis./ Interne 4Q05 Interne pro forma Desinv. groei groei % Noord-Amerika 4 101 - 408 - 94 3 599 -2,5% Latijns-Amerika 30 093 757 1 528 32 379 5,1% West-Europa 10 609 - 525 133 10 217 1,3% Centraal- en Oost-Europa 7 035 84 1 195 8 314 17,0% Azië 4 459 89 9 4 556 0,2% Holdingmaatschappijen en globale export 561 - 201 - 1 359 -0,2% Segmentinformatie vierde kwartaal
InBev Wereldwijd 4Q04 Acquis./ Wisselkoers- Interne 4Q05 Interne Desinv. effect groei groei % Volumes 56 858 - 205 0 2 771 59 424 5,0% Opbrengsten 2 743 - 41 355 186 3 243 7,0% Kostprijs verkochte goederen -1 229 20 - 136 - 70 -1 416 -5,9% Brutowinst 1 514 - 21 219 116 1 827 7,8% Distributiekosten - 298 - 2 - 41 - 42 - 382 -14,1% Verkoop- en marketingkosten - 425 - 2 - 44 - 56 - 528 -13,6% Administratieve kosten - 249 2 - 18 48 - 216 19,5% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 24 72 7 11 66 22,7% Genormaliseerde EBIT 519 48 124 75 767 13,2% Genormaliseerde EBITDA 795 - 18 144 88 1 010 11,4% EBITDA-marge (genormaliseerd) 29,0% 31,2% 118 bp Noord-Amerika
Volumes 4 101 - 408 0 - 94 3 599 -2,5% Opbrengsten 458 - 35 45 - 12 456 -2,9% Kostprijs verkochte goederen - 184 21 - 16 0 - 179 -0,1% Brutowinst 275 - 14 29 - 12 277 -4,7% Distributiekosten - 58 0 - 7 - 3 - 68 -4,7% Verkoop- en marketingkosten - 68 6 - 8 2 - 67 3,9% Administratieve kosten - 26 0 - 2 10 - 19 37,7% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 15 17 0 - 5 - 4 -471,2% Genormaliseerde EBIT 107 8 12 - 8 119 -7,0% Genormaliseerde EBITDA 149 - 12 14 - 6 145 -4,4% EBITDA-marge (genormaliseerd) 32,4% 31,8% -45 bp Latijns-Amerika
Volumes 30 093 757 0 1 528 32 379 5,1% Opbrengsten 930 31 271 116 1 347 12,4% Kostprijs verkochte goederen - 374 - 16 - 100 - 30 - 519 -8,0% Brutowinst 557 15 170 86 828 15,4% Distributiekosten - 92 - 5 - 30 - 22 - 149 -24,0% Verkoop- en marketingkosten - 90 - 11 - 31 - 45 - 177 -50,4% Administratieve kosten - 58 - 1 - 13 15 - 56 26,5% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 20 19 6 23 29 12.809,6% Genormaliseerde EBIT 297 18 103 56 474 17,8% Genormaliseerde EBITDA 372 1 118 56 546 15,1% EBITDA-marge (genormaliseerd) 40,0% 40,5% 94 bp
West-Europa 4Q04 Acquis./ Wisselkoers- Interne 4Q05 Interne Desinv. effect groei groei % Volumes 10 609 - 525 0 133 10 217 1,3% Opbrengsten 920 - 25 4 20 920 2,2% Kostprijs verkochte goederen - 434 8 - 3 - 4 - 432 -0,9% Brutowinst 487 - 16 2 16 488 3,3% Distributiekosten - 104 4 0 - 5 - 105 -4,8% Verkoop- en marketingkosten - 194 5 - 1 14 - 176 7,4% Administratieve kosten - 82 3 0 13 - 66 16,3% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 26 9 0 - 16 - 33 -93,9% Genormaliseerde EBIT 81 5 0 21 108 24,9% Genormaliseerde EBITDA 163 0 0 20 184 12,0% EBITDA-marge (genormaliseerd) 17,7% 20,0% 172 bp Centraal- an Oost-Europa
Volumes 7 035 84 0 1 195 8 314 17,0% Opbrengsten 251 7 16 62 336 24,8% Kostprijs verkochte goederen - 132 - 8 - 8 - 33 - 181 -24,9% Brutowinst 119 - 1 8 29 155 24,7% Distributiekosten - 31 - 1 - 2 - 11 - 45 -36,1% Verkoop- en marketingkosten - 45 - 2 - 2 - 15 - 63 -33,2% Administratieve kosten - 28 - 1 - 1 6 - 24 22,6% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 10 1 0 - 4 - 13 -38,6% Genormaliseerde EBIT 5 - 4 3 5 10 159,4% Genormaliseerde EBITDA 38 - 3 4 20 60 56,2% EBITDA-marge (genormaliseerd) 15,3% 18,0% 341 bp Azië
Volumes 4 459 89 0 9 4 556 0,2% Opbrengsten 144 2 20 - 1 164 -0,9% Kostprijs verkochte goederen - 76 0 - 10 1 - 84 1,1% Brutowinst 68 3 10 0 80 -0,6% Distributiekosten - 12 0 - 2 - 1 - 15 -6,7% Verkoop- en marketingkosten - 17 0 - 3 - 3 - 24 -19,8% Administratieve kosten - 12 0 - 1 0 - 13 1,5% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten - 18 14 2 24 22 619,2% Genormaliseerde EBIT 8 17 6 20 51 78,7% Genormaliseerde EBITDA 39 3 8 19 68 44,3% EBITDA-marge (genormaliseerd) 26,9% 41,6% 1 324 bp Holdingmaatschappijen en globale export
Volumes 561 - 201 0 - 1 359 -0,2% Opbrengsten 40 - 22 0 2 20 12,4% Kostprijs verkochte goederen - 31 14 0 - 4 - 20 -24,3% Brutowinst 9 - 8 0 - 2 0 -125,9% Distributiekosten 0 0 0 0 0 17,4% Verkoop- en marketingkosten - 12 0 0 - 9 - 21 -80,6% Administratieve kosten - 42 0 0 3 - 39 7,1% Overige bedrijfsopbrengsten/kosten 66 11 0 - 11 66 -14,5% Genormaliseerde EBIT 21 4 0 - 20 5 -78,0% Genormaliseerde EBITDA 34 - 7 0 - 20 7 -73,3% EBITDA-marge (genormaliseerd) 86,6% 34,9% -5 216 bp
---- --