Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 22 februari

Alkmaar, 22-02-2006 o 14.30 uur

Raoul Groot vermist

Alkmaar, dinsdag 14 februari 2006

Vanaf dinsdag 14 februari wordt de 30-jarige Raoul Groot uit Alkmaar vermist. Het is onbekend wanneer hij precies zijn woning aan de Friese Poort in Alkmaar heeft verlaten. Het laatste contactmoment met de vermiste is die dag omstreeks 20.00 uur geweest toen Raoul geld pinde bij een tankstation in Harmelen. Raoul is in het bezit van een blauwe Suzuki Swift met kenteken RD-TF-44.

De vermiste man is psychotisch en moet hier medicijnen voor gebruiken. Als hij zijn medicijnen langere tijd niet gebruikt kan hij aanvallen krijgen waardoor hij ook voor omstanders moeilijk benaderbaar wordt.

Raoul Groot is 30 jaar oud. Hij heeft een lengte van 1.80 meter. Hij heeft kort donkerblond haar en blauw-groene ogen. Raoul spreekt goed Nederlands. Hij was die dag vermoedelijk gekleed in een grijs Nike jack, een blauwe spijkerbroek en nieuwe Nike sportschoenen.

De politie in Alkmaar verzoekt getuigen zich te melden. De recherche is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling van ambtenaar

Heerhugowaard, dinsdag 21 februari 2006

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd een 36-jarige gemeenteambtenaar van de gemeente Heerhugowaard mishandeld en bedreig door een 48-jarige man uit Heerhugowaard. De verdachte was naar de sociale dienst aan het Parelhof gekomen om te praten over zijn financiële problemen. Toen hij hier niet de door hem gewenste medewerking kreeg gooide hij eerst twee stoelen over de balie naar de ambtenaar. Vervolgens liep de verdachte naar het slachtoffer toe om hem hard te stompen. De gewaarschuwde politie kon de man ter plaatse aanhouden.Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontrole

Wieringerwerf, dinsdag 21 februari 2006

Op dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur reed een 31-jarige man uit Baarn in een bedrijfsauto over de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. De man reed met een snelheid van 128 km per uur, terwijl een snelheid van 80 km per uur was toegestaan. Toen de politie de man volgde voerde deze de snelheid nog verder op tot 132 km per uur (gecorrigeerd). De man kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij geen rijbewijs bij zich had, werd zijn auto meegenomen naar het politiebureau. Deze kan hij na inlevering van zijn rijbewijs weer terugkrijgen.

Den Helder, dinsdag 21 februari 2006

Op dinsdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Binnenhaven in Den Helder. In totaal passeerden 590 voertuigen de controleplaats waar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur. In totaal reden 95 bestuurders te hard (overtredingspercentage van 16%). Hoogst gemeten snelheid: 88 km per uur.

Limmen-Akersloot, dinsdag 21 februari 2006

Op dinsdagavond werd op verschillende plaatsen in Limmen en Akersloot een verlichtingscontrole gehouden. Hierbij kregen 9 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.

Castricum, dinsdag 21 februari 2006.

Dinsdagavond werden op verschillende wegen in de omgeving van Castricum verkeerscontroles gehouden op de Dorpsstraat. Deze controle was vooral gericht op het voeren van verlichting. Zeventien bestuurders werden bekeurd omdat de verlichting niet in orde was. Zes autobestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Daarnaast werden nog drie bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen.

Noord-Scharwoude, dinsdag 21 februari 2006.

Dinsdagmorgen werd op de Oostelijke Randweg een snelheidscontrole gehouden. Op dit weggedeelte geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Er passeerden 500 voertuigen het meetpunt. Hiervan reden er 70 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Den Helder, dinsdag 21 februari 2006.

Dinsdagavond werd op de Binnenhaven een snelheidscontrole gehouden. Op dit weggedeelte geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Er passeerden 590 voertuigen het meetpunt. Hiervan reden er 95 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

Man aangehouden na rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Wijdenes, dinsdag 21 februari 2006.

Dinsdagmiddag werd op de Molenweg een 52-jarige man uit die plaats aangehouden. Een agent zag dat de man daar reed als bestuurder van een personenauto.Tijdens een controle bleek dat het rijbewijs van deze bestuurder op een eerder tijdstip was ingevorderd. Door het opgeven van een valse naam probeerde de man onder bekeuring uit te komen. De bestuurder is aangehouden en in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Inbraak woning.

Bergen, woensdag 22 februari 2006.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Van Borselenlaan. Men kwam in de woning door het vernielen van een deur. Vanuit de woningen werd onder andere een plasma tv, geluidsapparatuur en een onbekende hoeveelheid sieraden weggenomen.

Bedrijfsinbraken

Akersloot, woensdag 22 februari 2006

In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in drie bedrijfspanden aan de Hoogegeestweg en de Boekel in Akersloot. Op de Boekel kwamen de inbrekers binnen door met een ladder naar de kantine van het bedrijf te klimmen (1e verdieping). Hier werd een raam ingeslagen. In het pand werd uit een kantoorruimte een flatscreen monitor ontvreemd. In een ander bedrijfspand aan de Boekel werd een raam geforceerd. Hier werden twee computers met flatscreen monitoren en gereedschappen ontvreemd. Op de Hoogegeestweg werd de schuifdeur van een agrarisch bedrijf geopend. Uit een kantoortje werd geld gestolen.

Henneprooidag

Den Helder, maandag 20 februari 2006.

Afgelopen maandag werd door de politie in een drietal woning in Den Helder een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van hennepplantages. In drie woningen werden in totaal zon 330 hennepplanten aangetroffen. Al deze planten zijn in beslag genomen evenals een hoeveelheid randapparatuur. In één woning werd geen plantage meer aangetroffen. Wel werd duidelijk dat er kort geleden nog een kwekerij in de woning aanwezig was. De bewoner van dit pand was niet aanwezig. In twee woningen werden op illegale wijze stroom afgetapt. Het energiebedrijf stelt een onderzoek in. In totaal werden drie personen (bewoners) aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 22-02-2006 14:44 | © Politie Noord-Holland Noord |