Gemeente Barneveld


Rekenkamercommissie betrekt bewoners bij onderzoek

De rekenkamercommissies van de ViP-gemeenten doen een oproep aan burgers en aan organisaties in de ViP-gemeenten om onderwerpen voor onderzoek aan te dragen. De aangedragen onderwerpen worden getoetst op een aantal criteria. De rekenkamer-commissie beslist één keer per jaar welke onderwerpen zij gaat onderzoeken. Het door burgers of organisaties aangedragen onderwerp wordt vermeld op de groslijst van onderwerpen, die in het jaarplan en verslag is opgenomen.

Rekenkamercommissies ViP-gemeenten

Per september 2005 kennen de ViP-gemeenten (Barneveld, Leusden, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg) drie rekenkamercommissies. De rekenkamercommissies bestaan uit een externe voorzitter en twee externe leden. Deze commissies doen onafhankelijk onderzoek naar de effectiviteit, efficiëntie en rechtmatigheid van het gemeentelijk handelen. Op jaarbasis streven de rekenkamercommissies naar één groot onderzoek over de zes gemeenten en daarnaast enkele kleine onderzoeken of quickscans.

Oproep aan burgers en organisaties

De rekenkamercommissies van de ViP-gemeenten doen een oproep aan burgers en aan organisaties in de ViP-gemeenten om onderwerpen voor onderzoek aan te dragen. De aangedragen onderwerpen worden getoetst op een aantal criteria, te weten: relevantie, risicos, toegevoegde waarde, capaciteit (van de rekenkamer), subsidiariteit en variatie. Deze criteria worden nader toegelicht in het onderzoeksprotocol van de rekenkamercommissie dat op de website is beschreven www.rekenkamervip.nl

Reacties

Inwoners van of organisaties in één van de ViP-gemeenten die een onderwerp hebben voor het onderzoek door de rekenkamercommissie kunnen een brief of een e-mail sturen. Het is belangrijk dat zij daarin het onderwerp en een korte toelichting op de motivatie beschrijven.

De suggesties kunnen worden toegestuurd naar:

Rekenkamercommissies ViP

T.a.v. mevrouw B. Does

P/a Gemeente Barneveld

Postbus 63

3770 AB Barneveld.

E-mail: b.does@barneveld.nl

Na het indienen van een onderwerp, ontvangen de indieners binnen zes weken een eerste reactie. De rekenkamercommissies beslissen één keer per jaar welke onderwerpen zij gaan onderzoeken.

Barneveld, 22 februari 2006

Mutatiedatum 22/02/2006

Naar de vorige pagina