Gemeente Bernheze


Herinrichting Laar/Beekgraaf vervroegd aangepakt

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de herinrichting van het Laar en De Beekgraaf al in 2006 uit te voeren in plaats van 2008. Dit mede vanwege vragen van een aantal bewoners en bedrijven.

Middels een petitie hebben een vijftal bedrijven en 23 bewoners bij de gemeente aandacht gevraagd voor het openbare terrein gelegen in het centrum van Nistelrode op de hoek van het Laar en De Beekgraaf. Met name de relatie tot de realisatie van het appartementencomplex Laar-Beekgraaf, de parkeerrouting en de verkeersafwikkeling ter plaatse zijn aanleiding geweest om aandacht te geven aan deze locatie.

In de beleidsvisie centrum Nistelrode is De Beekgraaf beschreven als belangrijk ruimtelijk element. In een schetsonderwerp voor de herinrichting is daar ook rekening mee gehouden. De schets is inmiddels besproken met een aantal bedrijven en direct betrokken bewoners. Ook zij hebben uitgesproken dat deze schets richtinggevend kan zijn voor de verdere voorbereiding. Bij de definitieve invulling hebben de belanghebbenden uiteraard nog inspraakmogelijkheden.

Het college heeft nu besloten de voorbereiding en de uitvoering van de herinrichting van Laar-Beekgraaf uit te voeren in 2006 in plaats van 2008 en heeft hiervoor een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Na onderzoek van de locatie en de voorbereiding tot en met de projectraming wordt het definitieve kredietvoorstel in de raad besproken.

Wethouder Daandels is verheugd over het collegebesluit voor de vervoegde uitvoering van dit visitekaartje van het centrum van Nistelrode