Gemeente Tilburg

15-2-2006
Oproep aan Tilburgse kunstenaars voor verkoopexpositie voor Monument Unieke actie eind maart in De Pont

In museum de Pont zal tussen 25 maart en 2 april een verkoopexpositie plaatsvinden waarvan alle opbrengsten ten goede komen aan het Monument Tegen Zinloos Geweld. Tilburgse kunstenaars worden opgeroepen een kunstwerk ter beschikking stellen voor deze expositie.

De kunstwerken worden anoniem geëxposeerd en kopers kunnen zich inschrijven op een kunstwerk. Alle werken zullen 200,- kosten en de opbrengst gaat geheel naar het Monument Tegen Zinloos Geweld. Op zondag 2 april worden de kunstwerken tijdens een feestelijke bijeenkomst overgedragen aan de kopers. Indien er meerdere belangstellenden voor een werk wordt het werk verloot onder de inschrijvers. Die zondag vernemen de kopers ook de naam van de kunstenaar van het gekozen werk. Zowel professionele kunstenaars als amateurs kunnen meedoen.

Deze expositie is het resultaat van spontane initiatieven van een aantal kunstenaars, zowel amateurs en professionele in samenwerking met museum De Pont, gemeente Tilburg en de NBKS. Een aantal kunstenaars heeft al toegezegd mee te doen, velen worden actief benaderd, maar ook kunstenaars die nog niet zijn benaderd, amateur of profesional, mogen meedoen aan deze expositie. Voor informatie en inschrijving, formaten en manier van aanleveren bel met Atty Bax of Laura Einsle, telefoon 013 542 9231, e-mail naar atty.bax@tilburg.nl of kijk op www.tilburgerstegenzinloosgeweld.nl.

De opbrengst van de actie komt ten goede aan het Monument Tegen Zinloos Geweld. Dit monument wordt in mei opgericht op het Willemsplein in Tilburg bij de Heikese Kerk. Voor het monument dat ontworpen is door kunstenaar Guido Geelen wordt op vele manieren in Tilburg geld ingezameld. Inmiddels is meer dan de helft van de benodigde 75.000 euro bijeen gebracht.