Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Soonius Transport B.V. neemt 75ste Scania af

02/15/2006

De 75ste Scania van Soonius Transport B.V. (klik voor grotere foto) Onlangs heeft de heer K. Soonius, directeur van Transportbedrijf Soonius B.V. de sleutels in ontvangst genomen van zijn 75ste Scania. Hij ontving de sleutels van de R 580 LB6x2MNA uit handen van de heer A. van der Eijk van Scania. De Scania truck is voorzien van de befaamde 580 pk (426 kW) sterke V8 16-liter motor, die garant staat voor een hoge gemiddelde snelheid en een lange levensduur. Het voertuig is afgeleverd in nauwe samenwerking met Van Beurden Carrosseriën uit De Lier, Burg uit Pijnacker, Transportkoeling C. Valstar uit Maasdijk en de vestiging van Scania te Honselersdijk.

Soonius B.V. uit Poeldijk is gespecialiseerd in dagelijks groepagevervoer van groenten en fruit naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Dagelijks worden vanuit Nederland en België goederen opgehaald, welke in Poeldijk voor diverse bestemmingen in Denemarken en Zweden worden gegroepeerd.

Kees en Rick Soonius zijn in 1992 van start gegaan met twee vrachtauto's. Soonius Transport B.V. heeft na een succesvolle beginperiode in 1994 een kantoor geopend in Helsingborg (Zweden) ter ondersteuning van retourladingen uit Scandinavië en Noord-Duitsland. Momenteel beschikt de onderneming over 22 trekkers met koel-vriesopleggers, waarvan er 5 zijn uitgevoerd met rollenbanen en 10 met zijdeurwanden, en 19 combinaties, bestaande uit koel-vriesmotorwagens met drie-assige koel-vriesaanhangwagens. Daarnaast worden 7 vaste charters ingezet. Nagenoeg alle voertuigen zijn van Scania en voorzien van de sterkste V8 motoren.

Soonius Transport B.V. staat garant voor een hoge servicegraad en leveringsbetrouwbaarheid voor haar klanten. De reparatie- en onderhoudscontracten van de Scania dealer in combinatie met de zeer betrouwbare Scania motoren helpen dit keer op keer waar te maken. Naast de hoge gemiddelde snelheid, het gunstige brandstofverbruik en de positieve ervaringen met de organisatie, is dit dan ook voor Soonius doorslaggevend geweest om in haar relatief korte bestaan voor de 75ste keer voor Scania te kiezen.

© Copyright Scania 2005 All rights reserved.