Fontys


Fontys reikt eerste diploma's Technische Informatica uit

De eerste Nederlandse hbo-afgestudeerden Technische Informatica krijgen vandaag hun diploma. Deze zeven studenten startten in 2002 de opleiding bij Fontys in Eindhoven.
woensdag 15 februari 2006 door
De vierjarige opleiding Technische Informatica, een samenwerkingsverband van de Fontys Hogescholen Elektrotechniek en Informatica in Eindhoven, richt zich in het bijzonder op onderwijs in de ontwikkeling van embedded systemen. Bij embedded systemen gaat het om software die is ingebakken (embedded) in allerlei apparaten zoals televisie, magnetron, wasmachine, auto. Het aantal toepassingen van embedded systemen is legio en neemt nog sterk toe.

Bedrijven in de regio, zoals Philips, ASML, Océ hebben dan ook grote behoefte aan specialisten op dit gebied. Bij de ontwikkeling van de opleiding zijn een vijftiental bedrijven betrokken geweest. Via het lectoraat Architectuur van Embedded Systemen zijn er contacten met het Embedded Systems Instituut. Fontys levert op deze manier goed gekwalificeerde ingenieurs en draagt bij aan de ontwikkeling van Eindhoven tot een kennisregio met nationale en internationale uitstraling.

De zeven studenten die nu afstuderen hebben versneld in 3,5 jaar hun studie afgerond. De meesten hebben inmiddels een baan, de anderen zetten hun studie voort met een masteropleiding aan de TU/e.