Gemeente Tiel


Tiel tevreden over jaarwisseling

De gemeente Tiel heeft de schade geïnventariseerd die is ontstaan rondom de jaarwisseling. In totaal is een schadepost vastgesteld van euro 7.000 aan afvalbakken, verkeersborden en parkeerapparatuur. De grootste kostenpost van euro 3.000 was de parkeerautomaat op het parkeerterrein aan de Oude Haven die tijdens de kerstdagen door brand is vernield. Omdat de brand waarschijnlijk is veroorzaakt door vuurwerk, is deze schade meegenomen in de totale jaarwisselingschade.

Kosten doorberekend
De gemeente heeft dit jaar voor het eerst kosten die gemoeid zijn met het opruimen van een vreugdevuur, doorberekend aan een overtreder. Deze persoon heeft tijdens de jaarwisseling ook een proces-verbaal gekregen voor het verzamelen van afval met het doel dit te verbranden.

Geen gratis taxivervoer
De werkgroep Oud en Nieuw heeft besloten tijdens de komende jaarwisseling ook geen gratis taxivervoer meer aan te bieden vanaf het feest bij de Tol in Kapel-Avezaath. Slechts 51 personen hebben gebruik gemaakt van deze dienst. Tijdens de afgelopen jaarwisseling was er al geen gratis vervoer meer vanuit de binnenstad omdat de kosten niet meer in verhouding stonden tot het aantal vervoerde personen.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 14 februari 2006