Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden boekt succes met WGA-hiaatverzekeringen 13-02-2006
Nationale-Nederlanden heeft eind 2005 haar WGA-Hiaat verzekeringen geïntroduceerd door middel van een speciale aanbieding met gratis inloopdekking. Deze actie is uitstekend ontvangen en er zijn al veel polissen gesloten. Om ondernemers optimaal de kans te geven gebruik te maken van dit aanbod en de zeer scherpe premiestelling, verlengt Nationale-Nederlanden de actietermijn tot 1 maart 2006. De WGA-Hiaat verzekering van Nationale-Nederlanden vult de WGA vervolguitkering, die is gebaseerd op het minimumloon, aan tot een uitkering gebaseerd op het eigen loon. "Hierdoor ontvangen werknemers onder de WGA minimaal dezelfde uitkering als onder de vroegere WAO met dekking van het WAO-gat. Een verhoogde dekking wordt niet geboden, want dan haal je de prikkels tot werkhervatting uit het stelsel weg" aldus David Knibbe, directeur Inkomensverzekeringen.

Indien een werknemer door het UWV minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard, heeft hij/zij geen recht op een WGA-uitkering. Nationale-Nederlanden biedt een verzekering, WIA- Hiaat Inkomenscompensatie, die in een dergelijk geval gedurende één jaar 25% van het inkomen van de desbetreffende werknemer vergoedt. Deze verzekering kan in combinatie met de WGA-Hiaat verzekering gesloten worden. "Nationale-Nederlanden is de enige op de markt die dit aanbiedt met een zeer scherpe premiestelling. Er is daarnaast gekozen voor een eenvoudige aanvraagprocedure, zodat het intermediair goed ondersteund wordt" geeft Knibbe aan.

Nationale-Nederlanden verwacht dat de respons de komende weken nog verder zal toenemen. In diverse sectoren is het overleg over de dekking van het WGA-Hiaat nog niet afgerond. Ook hebben bedrijven gewacht op een aanbod van pensioenfondsen. Inmiddels heeft de toezichthouder DNB duidelijk gemaakt dat het WGA-Hiaat niet als een pensioenvoorziening gezien mag worden. Daarnaast nemen veel werkgeversorganisaties geen regelingen in de CAO op ten aanzien van de compensatie van het WGA-Hiaat. Bedrijven moeten daarom nu zelf op zoek naar een passende oplossing voor hun personeel.

"In de afgelopen weken werden per dag enkele honderden verzekeringen gesloten. De totaalscore loopt dus in de vele duizenden. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee" stelt Knibbe. Werkgevers kiezen veelal voor een constructie waarbij de werknemer zelf de premie betaalt voor het WGA-hiaat. "Gelet op de adviezen die door de SER over de herziening van de WAO zijn uitgebracht, zijn de WGA-verzekeringen van Nationale-Nederlanden daarop ingericht. Hieruit blijkt dat onze kennis van de materie ervoor gezorgd heeft dat wij een product hebben ontwikkeld dat past binnen de huidige ontwikkelingen op dit terrein", aldus David Knibbe.