Wageningen Universiteit
Seminars Moleculaire gastronomie Wageningen Universiteit
Op maandag 13 februari vervolgt Wageningen Universiteit met een serie seminars Moleculaire gastronomie, na het drukbezochte en geanimeerde, gelijknamige symposium rond het thema Science is cooking op 12 december vorig jaar. Meer dan 200 (top)koks, levensmiddelendeskundigen en culinaire onderzoekers maakten toen kennis met de mogelijkheden die wetenschappelijke inzichten uit de natuur- en scheikunde bieden aan het nieuwe en innovatieve koken.
Op 13 februari staan onder meer de volgende onderwerpen op het programma:
- Sinaasappelsmaakexplosie;
- Eiwitschuim: waar zit 'm de kracht;
Naast 13 februari staan seminars gepland voor april, juni, september en november. De precieze data en onderwerpen staan op dit moment nog niet vast.
INTERSSANTE LINKS
Persbericht 5/12/2006: Koks en Wetenschappers: www.wur.nl/NL/nieuwsagenda/archief/nieuws/2005/Koks_en_wetenschappers_kijken_samen_in_de_keuken.htm
Terugblik op symposium Science is cooking: www.fph.wur.nl/NL/Science+is+cooking+in+Wageningen/
'Koken met kennis': www.cookandchemist.com
UITNODIGING
Voor geĂŻnteresseerde journalisten bestaat de mogelijkheid de seminars Moleculaire gastronomie bij te wonen.
Het eerste is op:
Maandag 13 februari, 13.30-17.30 uur,
in zaal C6 van het Scheikundegebouw (gebouw 316), Dreijenplein 4, Wageningen.
Graag aanmelden bij ondergetekende.
Met vriendelijke groeten,
Bouke de Vos
Pers- en wetenschapsvoorlichting
Wageningen Universiteit en Researchcentrum
T: 0317 480 180
M: 06 53 524 854
www.wur.nl