D66


---

Minister Pechtold opent Lagerhuisdebat: 'Jij op de eerste rij'

11-02-2006

Op zaterdagochtend 11 februari gaan honderd werkers in het onderwijs de discussie aan met beleidsmakers of politici over de stand van zaken in het Nederlandse onderwijs. Minister Alexander Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties zal het debat openen. De volgende deelnemers doen mee: Jan de Vries (CDA), Arie de Bruin (columnist Schooljournaal), Mariëtte Hamer (PvdA), Henk Strietman (Besturenraad), Kars Veling (van het Haagse Johan de Witt College), Antoon Blokland (CNV Jongeren), Annet Kil (SBL), Ursie Lambrechts (D66) en Werner van Katwijk. (Ouders & Coo). Thema's zijn identiteit, toekomst van het onderwijs, onderwijs en kinderopvang, de rol van directies en voortijdig schoolverlaten.

De discussie staat onder leiding van Onderwijsbond CNV-voorzitter Marleen Barth.

De deuren gaan open vanaf 10 uur (koffie), de debatrondes starten precies om 10.30 uur.

Lunch: van 13 tot 14 uur. Plaats: Academiezaal Universiteit Utrecht, Domplein 1, Utrecht

U kunt zich nu aanmelden via
www.ocnv.nl

---

Debat over kunst en cultuur met Medy van der Laan

12-02-2006

D66 Amsterdam organiseert op zondag 12 februari een debat met de staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan. Dit debat is het tweede deel van twee debatten over de Creatieve Industrie. Eerder op 22 januari is er een debat geweest met minister Brinkhorst over het belang van de Creatieve Industrie voor de economie van Amsterdam en haar toekomst binnen de regio.

In het debat met Medy van der Laan staat de kunstensector in relatie tot de Creatieve Industrie centraal. De staatssecretaris zal ik debat gaan met prominenten uit de kunstwereld, kunstenaars en beleidsmakers.

Aanvang: 16.00
Locatie: Hotel Arena, Gravesandestraat 51, Amsterdam

Meer informatie over het debat met Medy van der Laan volgt binnenkort.
---

Debat met Minister Pechtold en Tweede Kamerleden op Valentijnsdag

14-02-2006

D66-Utrecht organiseert op Valentijsndag dinsdag 14 februari een debatavond, omdat deze avond ook gezien kan worden als een hart onder de riem voor bewoners. Minister Pechtold komt en de 2^e kamerleden, Gerda Verburg (CDA), Staf Depla (PvdA) en Boris van der Ham (D66) die respectievelijk de wijken Kanaleneiland, Overvecht en Hoograven hebben geadopteerd, zijn ook uitgenodigd. De bedoeling is om vooral de bewoners en sleutelfiguren van diverse organisatiesaan het woord te laten.

Centrale thema is: wat hebben ondernemende inwoners van Utrecht nodig om eigen initiatieven makkelijker ten uitvoer te kunnen brengen? In Utrecht zijn al vele ervaringen met `Onze Buurt aan Zet projecten'. Enkele praktijkvoorbeelden worden kort gepresenteerd door bewoners, om daarna met de zaal en de gasten in debat te gaan. Maar ook aan minister Pechtold vragen hoe met het Grote Stedenbeleid het een en ander kan worden bereikt.

Locatie: O'Daniëls in het stadion Galgenwaard (ingang noordzijde) Aanvang: 19.30

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia de Nijs

030-2883079 / padenij@zonnet.nl