3 e persbericht van vrijdag 10 februari 2006

Eindhoven, 10-02-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie ontmantelt hennepkwekerij

In een woning aan de Neherlaan heeft de politie donderdagavond een hennepkwekerij met 651 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven / Helmond: Man aangehouden na mishandelen vriendin

Op de Steenovenweg in Helmond is vrijdag rond 15.40 uur een man van 56 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 47-jarige Eindhovense vriendin. Dit zou donderdagavond gebeurd zijn in Eindhoven. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Bakel: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Dorpsstraat is tussen woensdag 16.00 uur en vrijdag 11.30 uur ingebroken. Een toegangsdeur werd opengebroken om in het pand te komen. Weggenomen werden twee poetsmachines, een lasapparaat, een compressor, een heteluchtkanon en enkele tientallen modelautos.

Deurne: Man omgekomen bij ongeluk

Op de Biesdeel is vrijdag rond 18.15 uur een automobilist door nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. De man overleed ter plaatste. De identiteit van de man is bij het verschijnen van dit persbericht nog niet vastgesteld.

Son: Tuingereedschap gestolen

Uit een bedrijfsschuur zijn in de nacht van donderdag op vrijdag bosmaaiers, motorzagen en heggenscharen gestolen. De exacte aantallen zijn nog onbekend. Aan de achterzijde van het pand werd een deur opengebroken om binnen te komen.

Veldhoven: Politie pakt ook derde verdachte op

In het politiebureau aan de Noord Brabantlaan in Eindhoven is vrijdag rond 16.30 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man meldde zich zelf bij de politie. Hij wordt verdacht van het proberen in te breken in het gemeentehuis in Veldhoven afgelopen nacht (zie 1e persbericht van vrijdag 10 februari 2006). Vrijdagochtend werden reeds twee Eindhovense jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. De 19-jarige verdachte zag toen kans om te ontsnappen. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Dorpstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Weggenomen werd een kassa met een nog onbekend geldbedrag. Een voordeur werd opengebroken om binnen te komen.

Vessem: Snelheidscontrole

Op de Jan Smuldersstraat zijn vrijdag tussen 14.00 en 18.30 uur 1.415 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 85 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is onbekend.