Ingezonden persbericht



10 februari 1006

Sterke omzetgroei en winstherstel voor Internet bureaus

De in Nederland actief zijnde Internet bureaus hebben duidelijk de zwaarste jaren achter de rug en laten gezamenlijk gezonde omzet -en winstcijfers zien. Dit blijkt uit recent marktonderzoek door Heliview Research in opdracht van PIBN, het platform waar het merendeel van de Internet bureaus bij is aangesloten. De gemiddelde jaaromzet nam in 2005 met 20% toe en de bruto winst groeide zelfs 73% ten opzichte van 2004.

PIBN is met 32 leden en gezamenlijk ruim 1.500 werknemers een centraal gezicht naar de markt. De PIBN leden zagen enkele jaren geleden een afnemende vraag naar hun dienstverlening. Momenteel neemt de vraag naar web development en online concepten weer toe, waardoor de Internet bureaus ook in aantal werknemers sterk groeien. Jaarlijks neemt het gemiddeld aantal werknemers sinds 2003 met ruim 20% toe en er is sprake van een sterkere klantenportefeuille.

De Nederlandse markt voor Internet bureaus in 2005 was circa 200 miljoen Euro groot. Meer dan 50% hiervan werd gerealiseerd door de PIBN leden. Kijkend naar de markt voor IT services in Nederland, blijkt dat Internet bureaus zorgdragen voor bijna 8% van het totale marktvolume. De verwachting is dat dit in 2006 ruim 10% zal zijn. De Internet bureaus realiseren momenteel namelijk betere groeicijfers dan de IT services markt als geheel. De IT services markt groeide in 2005 immers ruim 5%, een schril contrast als we kijken naar de gemiddelde omzetgroei van 20% van de Internet bureaus.

Over Heliview:

Heliview Research is een full-service marktonderzoekbureau gespecialiseerd in business to business-onderzoek op het gebied van Informatietechnologie, Telecommunicatie, Mobiliteit, HRM, Charitatief, Financieel, Facilitair en Milieu. Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview of onze producten kunt u contact opnemen met:

Vincent de Pooter, Senior Analist ICT (vincent.de.pooter@heliview.nl)

Heliview, Lage Mosten 1-5, 4822 NJ Breda, tel: 076-548 40 00

Of bekijk onze website: www.heliview.com.

Over PIBN

Het PIBN is een collectief overlegorgaan dat is opgezet voor en door directies van Nederlandse internetbureaus met als belangrijke doelstelling gezamenlijk zorg te dragen voor een professionele en transparante internetbranche.

Periodiek informeel overleg vormt de basis van het netwerk, aangevuld met activiteiten gericht op standaardisering en kennisontwikkeling binnen het vakgebied.

Professionele internetbureaus zijn lid van het PIBN.

Voor meer informatie over dit persbericht of het PIBN kunt u contact opnemen met:

Jann de Waal, voorzitter PIBN (jann@info.nl) of

secretariaat PIBN, Postbus 220, 1180 AE Amstelveen, e-mail:info@pibn.nl, tel: 020-543 55 42