Gemeente Harderwijk


Inspraak bestemmingsplan Parkeergarage Houtwal

Het voorontwerp-bestemmingsplan maakt de realisatie van een ondergrondse parkeergarage op het Houtwalterrein planologisch mogelijk. Mede ter verlaging van de parkeerdruk en ter verhoging van de woon- en verblijfskwaliteit in en rond de binnenstad zijn onder meer nieuwe (ondergrondse) parkeervoorzieningen nodig. Doel van het bestemmingsplan parkeergarage Houtwal is het planologisch mogelijk maken van een ondergrondse parkeergarage met ongeveer 450 parkeerplaatsen op het Houtwalterrein ten behoeve van bezoekers en bewoners van de binnenstad. De parkeergarage zal worden gesitueerd op het Houtwalterrein gelegen tussen de Vitringasingel, Luttekepoortstraat en de Friesegracht. Een afgeleid doel is het verminderen van het bovengronds parkeren waarmee de kwaliteit van de woon- en leefomgeving kan worden verbeterd. De bovengrondse inrichting zal dan ook zoveel mogelijk een groene uitstraling gaan krijgen. De hoofdontsluiting van de parkeergarage zal worden gesitueerd aan de zijde van de Vitringasingel.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het voorontwerp-bestemmingsplan met ingang van 10 februari 2006 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen in het Stadhuis.

Tijdens bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk een inspraakreactie geven (adresseren aan burgemeester en wethouders). Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge inspraakreactie. Nadere informatie: 411247/411445.