AutoRai

Innovatie en design staan voorop bij de nieuwe modellen van Toyota

(2/8/2006)
Slechts enkele weken na de introductie van de nieuwe Toyota Yaris-serie in Europa presenteert Toyota op de Autosalon van Genève een krachtige nieuwe conceptversie van zijn meest verkochte auto. De T Sport wordt aangedreven door een 1,8 liter motor, de zwaarste motor die ooit bij dit model is ingebouwd. Nieuwe bumpers, grille, lichtmetalen velgen en de gemodificeerde wielophanging zorgen voor een agressievere uitstraling en onderstrepen daarmee het sportieve karakter van dit concept.

Nieuwe, verbeterde Prius

âs Werelds meest verkochte hybride auto heeft voor 2006 een metamorfose ondergaan. De frisse, nieuwe uitstraling wordt gecompleteerd door nog meer innovatie, verbeterde rijeigenschappen en een verfijnd interieur.

Het meest in het oog springend is het Intelligent Parking Assist (IPA)-systeem, dat voor het eerst in de Europese versie van de Prius beschikbaar is â een uniek systeem, waarmee de bestuurder een parkeervak uitkiest en alleen de snelheid dient te reguleren terwijl de auto zelf instuurt. In Nederland bedraagt de consumentenprijs van de Prius Tech Edition met IPA 29.200,- euro

Urban Cruiser, een ijzersterk nieuw concept voor een mini-SUV De Urban Cruiser is een ontwerpconcept van ED^2, Toyota's designstudio in Europa, voor een futuristische mini-SUV.

Dit concept doet meer dan recht aan Toyotaâs geschiedenis op het gebied van Sport Utility Vehicles (SUV), maar voegt er ook zijn eigen, onmiskenbare dynamische en stoere uiterlijk aan toe. De Urban Cruiser biedt daarnaast een fris vormgegeven interieur dat geïnspireerd is op trendy meubilair.

Het concept van de auto opnieuw bedacht: Fine-T en i-swing Twee geavanceerde concepten werpen een blik op de toekomst en laten zien hoe Toyota transportoplossingen biedt en er tegelijk in slaagt de belasting van het milieu zo veel mogelijk te beperken.

De Fine-T is de volgende stap op weg naar een hybride auto met brandstofcel en biedt de interieurruimte van een Avensis met de gemiddelde buitenafmetingen van een Yaris. De onafhankelijke vierwielbesturing en het stuurmechanisme met de grote stuurhoek zorgen voor een extreem kleine draaicirkel, die door geen enkele conventionele auto kan worden geëvenaard.

De i-swing is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van persoonlijke mobiliteit, die een directere interactie tussen mens en machine mogelijk maakt door het gebruik van de meest recente technologieën op het gebied van IT-robotica.

BedrijfsautoRAI.nl