Gemeente Harlingen

Beeld Hotze Schuil komt op Zuiderplein

1-2-2006
impressie van het beeld op het zuiderplein Het standbeeld van Hotze Schuil krijgt een plekje op het Zuiderplein. De Stichting Ouwe Seunen partij, die van de gemeente Harlingen de opdracht heeft gekregen om een standbeeld voor Hotze op te richten, heeft dit bekend gemaakt.

De Stichting heeft voor dit doel een speciaal comité van aanbeveling opgericht, dat de realisering zal begeleiden. Naast Chr. Arlman (burgemeester gemeente Harlingen) zit ook T. Piersma (voorzitter KNKB), W. Joustra (Leeuwarder Courant), J. van der Mey (Voorzitter PC), W. Kramer (president-directeur Friesland Bank) en Klaas van Wieren (oud-kaatser) in het comité.
Er zijn diverse plekken in Harlingen bekeken, maar in overleg o.a. met de familie is het Zuiderplein als de meest geschikte plek aangewezen. Een groot kaatser verdient een plek waar het standbeeld ruimtelijk goed tot zijn recht komt.

Op dit moment vinden nog afrondende gesprekken plaats met de beoogde kunstenaar. De planning is dat rond 1 juli dit jaar het beeld zal worden onthuld.