PERSBESLUITENLIJST
Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
31 januari 2006 het volgende besloten:
Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van
24 januari 2005 vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar
1. Tweetal projecten krijgen subsidie uit programma Fryslân Fernijt
Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben E 104.256,- toegekend aan het project "Plattelânseveneminten yn Fryslân" en E 72,975,- voor het project "Op zoek naar een grijs verleden". Het betreft een subsidie vanuit het Regionaal Innovatie Programma Fryslân (RIPF/Fryslân Fernijt).
Persbericht beschikbaar
2. Bijna 30% minder administratieve lasten provincie
De administratieve lasten van de provincie Fryslân kunnen met bijna 30% worden verlaagd. Nu bedragen deze lasten ongeveer E1,2 miljoen per jaar. De verlaging wordt voor het leeuwendeel bereikt door de eisen gesteld aan het vaststellen van incidentele subsidies, te versoepelen. Nu nog moet door een subsidieontvanger bij subsidies hoger dan E 11.400,- een accountantsverklaring worden overgelegd. Gedeputeerde staten willen deze grens optrekken naar E 50.000,-. Dat staat in de derde nota Deregulering die het college heeft vastgesteld.
Daarnaast wil het college fors snoeien in het verordeningenbestand. Naast het intrekken van dertien regelingen wordt door samenvoeging en vereenvoudiging de regelgeving toegankelijker. Zo worden 42 regelingen samengevoegd tot of onderbracht in 12 nieuwe verordeningen. Een subsidie-infotheek moet actuele informatie kunnen geven over de subsidiemogelijkheden. In april wordt de derde nota Deregulering in de Staten behandeld.
Stuk beschikbaar
3. Netwerkanalyse Leeuwarden en omgeving
Rijk, provincies en gemeenten dienen volgens de Nota Mobiliteit gezamenlijk netwerkanalyses op te stellen. Een netwerkanalyse is een studie waarbij op basis van ruimtelijke - en mobiliteitsontwikkeling de problemen op het gebied van verkeer en vervoer in de periode tussen 2010 - 2020 worden beschreven, gekoppeld aan een maatregelenpakket. Het Rijk bepaalt mede op basis van de netwerkanalyses de prioriteit van investeringen in rijkswegen, spoorlijnen en hoofdvaarwegen. Ook kijkt het Rijk naar de netwerkanalyses bij het bepalen van de hoogte van de Brede doeluitkering verkeer en vervoer aan de provincies. Leeuwarden is in de Nota Mobiliteit aangewezen als gebied waarvoor een netwerkanalyse wordt gemaakt. Op aandrang vanuit de Tweede Kamer worden de Westergozone en de A7-zone betrokken bij de netwerkanalyse Leeuwarden. De analyse moet binnen een half jaar gereed zijn.
---- --
Provincie Friesland