Gemeente Nederbetuwe


Neder-Betuwe zoekt leden voor lokale rekenkamercommissie
01 februari 2006

De gemeenteraad van Neder-Betuwe zoekt

Leden voor de lokale rekenkamercommissie

De gemeenteraad van Neder-Betuwe heeft een rekenkamercommissie ingesteld. De rekenkamercommissie doet zelfstandig onderzoek naar de effectiviteit, efficiency en rechtmatigheid van het gevoerde gemeentelijk beleid.

De onafhankelijke commissie bestaat uit drie leden. Een van de leden wordt benoemd tot voorzitter.

Functie informatie
De rekenkamercommissie bepaalt zelfstandig haar onderzoeksagenda. Over de onderzoeksresultaten brengt de commissie rapportages uit.

De commissie wordt bijgestaan door een onderzoeker.

Functie-eisen
De kandidaten hebben een academisch werk- en denkniveau en ervaring bij de overheid en/of bedrijfsleven. Aantoonbare ervaring in het opstellen en uitvoeren van beleidsevaluatieonderzoeken is van belang. Van de kandidaten wordt verwacht dat ze inzicht hebben in complexe (politieke) besluitvormingsprocessen en kennis hebben van de lokale overheid en de gemeentelijke financiën.

Kandidaten moeten sterk analytisch kunnen denk en beschikken over overtuigingskracht. De leden hebben bij voorkeur geen directe relatie met de gemeenteraad, of door de gemeente gesubsidieerde instellingen.

De voorzitter begeleidt de vergaderingen, presenteert onderzoeksresultaten en is verantwoordelijk voor het budget en de aansturing van de ondersteuning.

Vergoeding
Het tijdsbeslag is afhankelijk van het aantal onderzoeksonderwerpen. De voorzitter ontvangt een vergoeding van 158,-- en de leden ontvangen een vergoeding van 113,-- per bijgewoonde vergadering.

Informatie
Informatie is te verkrijgen bij de griffier, de heer A.J.D. Fukkink (tel 0488 449894 of e-mail jfukkink@nederbetuwe.nl) . Informatie over de gemeente is te vinden op de website www.nederbetuwe.nl

Sollicitatie
Brief met cv dient uiterlijk op maandag 6 februari a.s. ontvangen te zijn. Deze kunt u richten aan de griffier, Postbus 20, 4043 ZG Opheusden of per e-mail. Gelieve in de brief aan te geven of u bereid bent om al dan niet in aanmerking te komen voor de functie van de voorzitter.