Universiteit Maastricht

30 januari 2006
Eerste studiebeurzen buitenlandse studenten uitgereikt

De eerste twaalf buitenlandse studenten, die met behulp van een beurs uit het UM Studiebeurzenfonds een masteropleiding in Maastricht kunnen volgen, krijgen deze beurs op 1 februari officieel uitgereikt. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL biedt talentvolle studenten uit emerging economies de kans aan de UM te komen studeren. Een bijzonder maatschappelijk doel, dat tevens bijdraagt aan de internationale uitstraling van de UM en de regio.

De twaalf studenten zijn afkomstig uit Bulgarije, China, Servie-Montenegro, Turkije, Peru en Roemenië. Ze begonnen in september 2005 en januari 2006 aan hun masteropleiding. Zeven van hen doen een Master International Business aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. De anderen doen respectievelijk een Master Media Culture en een Master European Studies (Cultuurwetenschappen), een Master in Public Health (Gezondheidswetenschappen), de Master Iuris Communis (Rechten) en de Master Social Protection Financing (School of Governance).

Om de studies te bekostigen, heeft het Universiteitsfonds Limburg/SWOL donateurs geworven. De organisaties die de komst van het grootste deel van deze twaalf studenten mogelijk maken, zijn: Woonpunt, ING Bank, Provincie Limburg, ABP, Vodafone, DSM, Sabic, Océ en Stichting Elisabeth Strouven. De beurzen worden officieel overhandigd aan de studenten tijdens een bijzondere bijeenkomst die in het teken staat van het thema: A scholarship makes the difference.

Noot voor de pers: Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst, waarop u ook de gelegenheid heeft om met een aantal studenten te praten, dan kunt u contact opnemen met Femke Kools, Pers- en Wetenschapscommunicatie, tel. 043-3885230, mail: Femke.kools@ssc.unimaas.nl
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/