Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

TILBURG, 30 januari 2006

Man in auto beschoten

TILBURG De politie is gestart met een onderzoek naar aanleiding van een schietpartij op industrieterrein Kraaiven, gelegen in het Westelijk stadsdeel van Tilburg.

Gisteravond rond 20.30 uur meldde zich in het Tweestedenziekenhuis vestiging Tilburg, een man met meerdere schotwonden. Het slachtoffer, een 26 jarige inwoner uit Dongen bleek op een industrieterrein te zijn beschoten terwijl hij daar in zijn auto reed. Zelfstandig lukte het hem naar het ziekenhuis te rijden waar hij bij aankomst is behandeld. De politie is gestart met een uitgebreid sporenonderzoek en het horen van getuigen.

Politie onderzoekt overval op woning

BERKEL-ENSCHOT Vier gemaskerde mannen hebben gisteravond, de bewoners in een woning in de Tobias Asserlaan te Berkel Enschot, overvallen.

De bewoners, een 55 jarige man en zijn 58 jarige vrouw, bevonden zich rond 21.00 uur, in de woonkamer toen de vier mannen via de achteringang de woning binnen kwamen. Onder bedreiging van een mes werden de slachtoffers gekneveld en naar een andere ruimte in de woning gebracht. De verdachten doorzochten de woning. Tijdens de overval lukte het de bewoner zich uit zijn knevel te bevrijden. Nadat hij een stoel door de ruit had gegooid, sprong hij zelf naar buiten om hulp te zoeken. De overvallers zijn er onder meer met een onbekend geldbedrag, sieraden en een laptop vandoor gegaan.

De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld. Met een speurhond werd de omgeving afgezocht. Verder heeft de technische recherche een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond de klok van 10.00 uur, een 35 jarige man uit Tilburg aangehouden, terzake winkeldiefstal. De man stak bij een supermarkt aan de Korvelseweg, diverse repen chocolade in zijn jaszak waarna hij de winkel wilde verlaten. Bij het passeren van de kassa werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie ruimt hennepkwekerij

OOSTERWIJK De politie van het team Oosterwijk heeft vanmorgen een hennepkwekerij in een woning aan de Schouw geruimd. Zowel de woningbouwvereniging, De PNEM en het BAT ondersteunden de actie. In totaal stonden er, in een professioneel ingericht gedeelte van de woonkamer, 277 planten. De kwekerij kwam aan het licht na verkregen informatie uit twee afzonderlijke bronnen. Om de kwekerij in bedrijf te houden werd de stroom illegaal afgetapt. De 27 jarige bewoonster en een 21 jarige vriendin, woonachtig in België, werden bij de actie aangehouden. De politie maakt proces verbaal op.

Auteur: Desirée Brabers