Politie Zaanstreek-waterland

nieuwsberichten zondag 29 januari

Zaanstreek-Waterland, 29-01-2006 o Met: hevige brand in Krommenie verwoest winkelgalerij, woninginbrekers aangehouden en auto over de kop

Woninginbrekers aangehouden
VOLENDAM, vrijdag 27 januari, 13:38 uur
De politie heeft in Volendam twee mannen aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning aan de Reigerstaat. Aan de tuinzijde werden door de politie verse braaksporen aangetroffen. Het is de daders niet gelukt de woning binnen te treden. Een oplettende automobilist zag twee mannen zich verdacht gedragen rond het huis. Hij parkeerde iets verderop in de straat zijn auto zodat hij de mannen goed kon gadeslaan en alarmeerde de politie. Kort na de melding zagen politieagenten in de omgeving van de woning twee mannen lopen die voldeden aan het signalement van de getuige. De verdachten, beiden met de Chileense nationaliteit, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Uit de bocht gevlogen
ZAANDAM, vrijdag 27 januari, 16:54 uur
Op de A8, ter hoogte van het knooppunt Zaandam, is een automobilist uit de bocht gevlogen. De bestuurder, een 29-jarige man uit Landsmeer, kwam vanuit de richting Purmerend op de A7 aangereden. Getuigen zagen dat hij met hoge snelheid de bocht naar de A8 nam en tegen de rechtervangrail botste. Daarop draaide de auto 90 graden en kwam vervolgens met een knal tegen de linkervangrail tot stilstand. De bestuurder droeg geen gordel en was door de klap op de bijrijderstoel geslingerd. Het slachtoffer is met onbekend letsel weggevoerd door een ambulance.

Drankrijders
PURMEREND, vrijdag 27 januari 2006, 18:31 22:12 uur
De politie heeft vrijdagavond in Purmerend drie automobilisten aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur zaten. Een 43-jarige inwoonster uit Purmerend werd op de Flevostraat staande gehouden. Zij bleek 5 maal zoveel alcohol op te hebben als de wettelijke norm. De vrouw kreeg een rijverbod van 13 uren opgelegd en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Na een melding van een aanrijding tussen een motorfiets en een auto op de Verzetslaan werd een 48-jarige automobilist aangehouden. De man was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Een blaastest wees uit dat hij bijna drie keer zoveel alcoholhoudende drank had genuttigd als toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 6 uren opgelegd en een proces-verbaal. Het rijbewijs van de man bleek al eerder te zijn ingevorderd wegens drankrijden. Ook had hij nog voor circa 3.000 aan boetes openstaan. De bestuurster van de motorfiets bleef ongedeerd.

Op de Karavaanstraat in Purmerend hield de politie een automobilist aan omdat hij over de weg slingerde. De man, een 49-jarige inwoner uit Purmerend, blies drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. De man kreeg een rijverbod van 8 uren opgelegd en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto over de kop
WARDER, vrijdag 27 januari 2006, 20:24 uur
Op de IJsselmeerdijk nabij Warder is een personenauto over de kop geslagen. De politie vermoed dat de bestuurder in de linkerberm is geraakt, daarna over-corrigeerde en aan de rechterkant van de weg tegen de dijk op is gereden. Waarschijnlijk is de auto vervolgens over de kop geslagen en weer rechtop op de rijbaan tot stilstand gekomen. De bestuurder was de enige inzittende; hij droeg vermoedelijk geen autogordel. De man, die bekneld zat, is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Het slachtoffer is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is total loss.

Hevige brand in Krommenie verwoest winkelgalerij
KROMMENIE, zaterdag 28 januari 2006, 05:00 uur
Een zeer zware brand aan de Heiligeweg in Krommenie heeft zaterdagochtend een winkelcentrum in de as gelegd. Bij de brand raakte niemand gewond, maar de schade loopt in de miljoenen. Het vuur ontstond rond 05.00 uur in de opslagruimte van een filiaal van Blokker. Via de opslagruimtes aan de achterzijde sloeg de brand snel over naar de andere winkels, waaronder een kledingzaak, een reisbureau en een stomerij. Pas rond 14.30 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De brand was moeilijk onder controle te krijgen omdat het vuur zich verspreidde via de tussenlaag tussen plafond en dak. Ongeveer dertig omwonenden, waarvan 23 uit de woningen boven de winkelgalerij, werden door de politie geëvacueerd. Zij werden tijdelijk opgevangen in een bejaardencentrum in de nabije omgeving. In afwachting van de uitslag van het onderzoek van Bouw en Woningtoezicht mogen de bewoners van de bovenetages de komende dagen om
veiligheidsredenen niet naar hun huizen terugkeren. De oorzaak van de brand is niet bekend; maar de politie sluit brandstichting niet uit. De politie Zaanstreek-Waterland wil dan ook graag in contact komen met mensen die voorafgaand aan de brand, tussen 04:00 en 05:00 uur s morgens iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van het winkelcentrum aan de Heiligeweg in Krommenie. Mogelijk levert dit bruikbare informatie op voor het onderzoek naar de oorzaak. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de centrale recherche van de politie via 0900-8844 (24 uur per dag, lokaal tarief).

Huiselijk geweld
ZAANDAM, zaterdag 28 januari 2006, 15:29
De politie heeft een 38-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vrouw en zijn zoontje. Het stel kreeg ruzie, wat uitmondde in een handgemeen. Daarbij liep de vrouw lichte verwondingen op. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en is daar in verzekering gesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Woning overhoop gehaald bij inbraak
PURMEREND, zaterdag 28 januari 2006, 23:34 uur
Bij een woninginbraak aan de Oeverlanderstraat in Purmerend zijn zaterdagavond diverse sieraden, twee handtassen en een bedrag van 4.000 buit gemaakt. De inbreker had zich middels het forceren van de slotplaat op de voordeur (de zogenaamde Bulgaarse methode) toegang tot de woning weten te verschaffen. De technische recherche van de politie doet onderzoek in de woning.

Aanhoudingen voor diverse vernielingen
PURMEREND, zondag 29 januari 2006, 01:41 uur
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier jongemannen van 16, 17, 18 en 20 jaar uit Purmerend aangehouden. Zij worden ervan verdacht een spoor van vernielingen in de stad te hebben getrokken, waaronder het inslaan van enkele autoruiten, abris en ramen van bedrijfspanden. Op de Purmerdijk werd een aantal autoruiten ingeslagen. Daarna werd de politie gealarmeerd door een inbraakalarm bij een bedrijfspand aan de Gorslaan. Ter plaatse bleek daar een raam te zijn vernield. Verderop in de straat zag een getuige een groep jongens een aantal ruiten en een abri vernielen. De man belde direct de politie en rende achter de groep jongens aan. Verschillende politiewagens zijn uitgerukt; agenten konden vier van de zes verdachten in de kraag vatten. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Laatst gewijzigd 29-01-2006 15:19 | © Politie Zaanstreek-Waterland |