Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schiedam, 25 januari 2006

Medewerkers Woonplus staan model voor reclamecampagne

Digitaal 'Buren Zoeken' in Woonstad Schiedam

Een directeur in een duikerspak, een technisch beheerder op de golfbaan of een secretaresse op de motor? Deze niet-alledaagse beelden zijn momenteel te zien zijn in het straatbeeld van Schiedam. Verschillende medewerkers van Woonplus Schiedam hebben namelijk model gestaan voor de frisse en ludieke reclamecampagne ('Buur Gezocht') die de woningcorporatie sinds maandag 23 januari voert voor haar nieuwe website www.woonstadschiedam.nl.

Abri's

Met onder meer abri's, reclameborden, advertenties en ansichtkaarten vestigt Woonplus de komende periode de aandacht op de website die laat zien wat Schiedam allemaal te bieden heeft op het gebied van wonen en nog veel meer. Sinds enige dagen heeft Woonplus ook een wisselend reclamebord op de gevel, waarop eveneens de beelden van de 'Buur Gezocht' campagne te zien zijn. Uniek aan de website is dat deze niet alleen het Schiedamse aanbod in het sociale huursegment omvat, maar ook de huurwoningen, die Woonplus aan de man brengt in de vrije sector alsmede bestaande en nieuwbouw koopwoningen. Kortom, elke woning die Woonplus aanbiedt, is te vinden op de site. Het is de bedoeling dat op korte termijn ook andere partijen hun actuele woningaanbod in Schiedam op de site gaan presenteren.

Trots op Schiedam
Door met enkele medewerkers model te staan voor de campagne, benadrukt Woonplus nog eens dat zij een partij is die zich inzet voor de vitalisering van Schiedam. 'Wij zijn trots op onze stad en de ontwikkeling die de stad maakt en daar willen we graag voor uitkomen,' aldus Karin van Dreven, directeur-bestuurder van Woonplus, die zelf ook model stond. De nieuwe website zal overigens bestaan naast de algemene website van Woonplus. 'Onze algemene website bevat immers ook informatie voor onze huurders en andere belangstellenden. Overigens hebben we voor onze specialismen VvE Beheer en Projectontwikkeling al eerder een aparte website laten ontwikkelen, te weten www.woonplusvvebeheer.nl en www.woonplusprojecten.nl. Daarnaast zijn we druk bezig met het restylen van onze algemene site. Over ruim een maand kunnen onze klanten ook via internet een reparatieverzoek indienen.'

Zoekproces

Naast het actuele woningaanbod in verschillende prijsklassen omvat de website van Woonstad Schiedam veel informatie over Schiedam en de voorzieningen die de stad te bieden heeft. Schiedam combineert immers een uitstekende ligging, centraal in de Randstad en onder de rook van Rotterdam, met een bijzondere geschiedenis, groene parken en een gevarieerd aanbod op het gebied van uitgaan, winkelen, kunst en cultuur. 'In de praktijk blijkt de locatie een zeer belangrijke factor te zijn bij het maken van de keuze voor een woning. 'Door woningzoekenden hierover te informeren, vergemakkelijken wij het zoekproces voor de klant,' aldus Van Dreven.

Stad voor iedereen

Met de reclamecampagne neemt Woonplus het voortouw om Schiedam als woonstad onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Door de vele projecten, die in diverse delen van de stad zijn uitgevoerd en nog in ontwikkeling zijn, groeit Schiedam steeds meer uit tot een aantrekkelijke woonplek waar voor iedereen een woning naar keuze te vinden is. Bij deze transformatie speelt Woonplus een grote rol. Door bestaande woningen goed te onderhouden of te renoveren, nieuwe projecten en woningen te ontwikkelen én te investeren in sociale activiteiten draagt Woonplus in belangrijke mate bij aan het verbeteren van het woon- en leefklimaat in de Schiedamse wijken. Woonplus is samen met bewoners en gemeente Schiedam actief betrokken bij een aantal grootschalige projecten (onder meer in de wijken Groenoord en Nieuwland) om de stad een nieuwe impuls te geven. Het doel is een divers woningaanbod zodat Schiedammers en woningzoekenden buiten Schiedam een woning kunnen vinden die beter aansluit bij hun woonwensen. Van betaalbare en comfortabele appartementen en eengezinswoningen tot luxe herenhuizen en penthouses. Schiedam is een woonstad voor iedereen: van starters tot doorstromers en van tweeverdieners met een druk gezin tot actieve senioren en levensgenieters.

Martin Vermeulen
Manager Communicatie
Tel: 010 - 2045260
Mobiel: 06- 51069697

---- --