AutoRai

Skodaâs vierde modellijn debuteert in Genève

(1/25/2006)
Skoda presenteert de eerste officiële foto van de nieuwe Skoda Roomster, de vierde modellijn van de Tsjechische fabrikant. De Roomster markeert niet alleen Skodaâs stap in een nieuw marktsegment, maar ook een stap naar een nieuwe ontwikkelingsfase. De Å koda Roomster was voor het eerst zichtbaar als design study tijdens de IAA in Frankfurt in 2003. Naar aanleiding van de positieve reacties van autopers en vele consumenten, is er besloten om de Roomster in productie te nemen. Na bijna tweeënhalf jaar presenteert Å koda de Roomster aan publiek en pers tijdens de Autosalon in Genève.

Het Roomster concept is uniek, met zijn variabele interieur en een jong en fris design. Zoals gewoonlijk bij Å koda, heeft ook de Roomster een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De auto heeft een ruime bagageruimte, veel opbergmogelijkheden en Varioflex, waarmee de achterpassagier nog ruimer in de auto zit.

De Roomster heeft dynamische lijnen en grote zijruiten die de achterpassagiers een voortreffelijk uitzicht bieden. Er kan gekozen worden uit 3 benzine-en 3 dieselmotoren. Een automatische versnellingsbak behoort ook tot de mogelijkheden.

De Å koda Roomster wordt gebouwd in het Tsjechische Kvasiny. De auto zal in het thuisland worden geïntroduceerd in de zomer van dit jaar, in ons land is de auto waarschijnlijk in het late najaar van 2006 in de showrooms te bewonderen.

De 76^e Autosalon van Genève wordt gehouden van 2 t/m 12 maart 2006.

BedrijfsautoRAI.nl