Politie Groningen

Persberichten zondag 22 januari 2006

Provincie Groningen, 22-01-2006

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3250, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1450, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 440, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2170, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 140, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: politie houdt inbreker aan

De politie heeft zaterdagavond in de Pyrietstraat een 53-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak en diefstal. Een bewoner had de man overlopen toen hij iets verdachts had gehoord bij de garageboxen. De verdachte ging er toen vandoor met een bromfiets. De bewoner alarmeerde de politie en gaf een signalement door. Op basis hiervan konden agenten de verdachte inrekenen. De verdachte bekende te hebben ingebroken en de bromfiets te hebben gestolen. Hij is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft zondagochtend aan de Noorderhaven een 36-jarige automobilist uit Foxhol aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen dat de man tegen het verkeer inreed. Ook had hij een radardetector in zijn auto. Een blaastest wees uit dat de man had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De radardetector werd inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw aangehouden voor vernieling

Een 40-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond in de Kamperfoeliestraat aangehouden voor vernieling. De vrouw had bij een woning de ruiten van de voordeur kapot geschopt. Zij werd ingerekend en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplassen leidt tot aanhoudingen

De politie heeft zaterdagnacht in het Engelenpoortje een 22-jarige Stadjer aangehouden voor wildplassen. Hij en zijn 21-jarige vriend, ook uit Groningen, werden op heterdaad betrapt. De 22-jarige kon zich niet legitimeren en werd ingerekend. De 21-jarige kon zich wel legitimeren en kreeg een bekeuring. Hij besloot op zijn vriend te wachten in de hal van het politiebureau aan de Rademarkt. Omdat hij zich vervelend gedroeg, werd hij tot tweemaal toe het politiebureau uitgezet. Eenmaal buiten beledigde hij een agent met woorden en rende weg. De agent was hem echter te snel af en hij werd alsnog ingerekend. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser onder invloed

Een 21-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagnacht op de Grote Markt aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man op hinderlijke wijze door de stad rijden. Hij reed hij meerdere keren tegen het verkeer in. Bij staandehouding wilde hij niet meewerken aan een blaastest. Hierop werd hij ingerekend en op het politiebureau bleek dat hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij te voet het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: man aangehouden voor zware mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht aan de Raadhuisstraat in Wildervank een 22-jarige man uit Veendam aangehouden voor zware mishandeling. De politie kreeg een melding dat hij een bierglas had gegooid naar een 18-jarige man, ook uit Veendam. De verdachte bekende direct het slachtoffer te hebben geslagen en met een bierglas te hebben gegooid, waardoor het slachtoffer een hoofdwond opliep. De verdachte is ingerekend en de politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: alcomobilist met auto in sloot

Een 22-jarige man automobilist uit Uithuizen is zaterdagochtend op de Talmaweg aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was samen met een 31-jarige man uit Uithuizermeeden van de weg geraakt en in de sloot beland. Gealarmeerde agenten vermoedden alcoholgebruik en een blaastest bevestigde dit vermoeden. Hij werd ingerekend. Hij verklaarde alcohol en drugs te hebben gebruikt. De man uit Uithuizermeeden kon zich niet legitimeren en moest ook mee naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder 1,95 promille alcohol in zijn bloed had. Beide mannen zijn er zonder verwondingen vanaf gekomen en de auto werd afgesleept. Het rijbewijs van de 22-jarige werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdagmiddag op de St Annerweg het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Leek ingevorderd. De man werd met een snelheid van 133 km/uur gelaserd, terwijl daar een maximum snelheid geldt van 80 km/uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Harkstede: Assenaar aangehouden voor zware mishandeling

Een 31-jarige man uit Assen is zaterdagnacht op de Hoofdweg aangehouden voor zware mishandeling. De politie kreeg een melding van een conflict tussen portiers van een uitgaansgelegenheid en een aantal gasten. Ter plaatse bleek dat zij eruit waren gezet, omdat zij zich vervelend gedroegen. Eenmaal buiten ontstond een woordenwisseling tussen de portiers en een 22-jarige man uit Hoogezand. Op een gegeven moment werd hij door de portier vastgepakt en geschopt. Hierdoor liep hij een gebroken enkel op. De Assenaar werd ingerekend en het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: bromfietser onder invloed

Een 41-jarige bromfietser uit Appingedam is zaterdagavond aangehouden voor rijden onder invloed. De man trok door zijn rijgedrag de aandacht van agenten. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van zes uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Marum: politie houdt mannen aan voor mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht aan de Reigerstraat in Marum vijf mannen aangehouden. De politie kreeg een melding van een mishandeling van een 21-jarige man uit De Wilp (Gr) door vijf mannen. De mannen (18, 20 en 21 jaar uit Marum) en een 16-jarige jongen uit Groningen hadden een glas tegen het hoofd van de man uit De Wilp gegooid. Hierdoor liep hij een hoofdwond op. Bij komst van de politie waren de verdachten al gevlogen, maar zij konden op basis van een signalement door agenten achterhaald worden. Toen zij de verdachten staandehielden, werd de sfeer grimmig. De verdachten verzetten zich hevig tegen hun aanhouding en werden gepepperd. De 28-jarige verdachte bedreigde een agent met woorden. Ook deelde hij de agent een klap uit. Alle vijf werden ingerekend en ingesloten. De agent doet aangifte van mishandeling en de politie maakt proces-verbaal op.