Gemeente Rotterdam

010-Actueel debat op 21 januari: Alle culturen kiezen (in) Rotterdam

Rotterdam bereidt zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. Ook LOKAAL is druk doende met de in aantocht zijn de verkiezingen. Zo vinden in de eerste maanden van 2006 drie 010-Actueeldebatten over de verkiezingen plaats.

De gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart a.s. beheersen het politieke klimaat in Rotterdam, en dan vooral 'het allochtonen-issue'. Is er meer onder de zon dan de discussie over de Islam? Rotterdam als multiculturele stad; exotisch en kleurrijk of too hot to handle? In twee debatblokken komen alle gelijkmakers en strijdpunten van prominente politieke partijen onder de publieke hamer. Tijdens het debat komt de kritische noot van o.a. Sylvain Ephimenco (columnist Trouw).

* Debat over participatie en culturele integratie met Leonard Geluk (CDA), Ronald Sørensen (Leefbaar Rotterdam), Leo de Kleijn (SP), Orhan Kaya (GroenLinks).

* Debat over leefbaarheid en werk & inkomen, met George van Gent (VVD), Peggy Wijntuin (PvdA), Salima Belhaj (D66), Agostinho dos Santos (Stadspartij).

Kom ook en geef je mening over het multiculturele klimaat voor Rotterdam 2006-2010. Toegang gratis.

Datum zaterdag 21 januari 2006
Tijdstip 13.30-15.00 uur
Locatie centrale hal Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 Presentatie Natascha Kuit (journalist / presentator) Organisatie LOKAAL, Bibliotheek Rotterdam en Platform Buitenlanders Rijnmond

Bron: Bestuursdienst, 20-01-2006