Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

21 januari 2006

Zutphen - Politie houdt veelpleger aan

De politie heeft vrijdagavond 20 januari rond 19.30 uur een 29-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man, die bij de politie bekend is als veelpleger, kon daarnaast zijn rijbewijs niet aan de agenten overleggen omdat dat eerder ingevorderd was. De man is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij een proces-verbaal kreeg.

Klarenbeek - Beginnend bestuurder (BB) in de fout

De politie heeft tijdens een controle aan de Zutphenseweg te Klarenbeek in de nacht van 20 op 21 januari rond 04.00 uur een blaastest afgenomen bij een 24-jarige bestuurster uit Zutphen. Omdat het vermoeden bestond dat ze teveel gedronken had, is de vrouw overgebracht naar het politiebureau, waar ze 0,39 promille blies. Dat is teveel voor beginnende bestuurders, die onder de 0,2 moeten blijven. De vrouw is aangehouden, en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Lochem - Jongeren gooien ruiten school in

De politie heeft op vrijdagavond 20 januari rond 22.00 uur vijf jongens aangehouden die bekend hebben ruiten ingegooid te hebben van het oude Staringcollege aan de Dr. Cartier van Disselweg. De vijf jongens, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar en afkomstig uit Ruurlo, Gelselaar en Lochem, waren met nog enkele andere jongelui op een feestje toen ze het plan kregen naar de nabijliggende school te lopen en ruiten in te gooien. De jongens zijn naar het politiebureau overgebracht waar ze zijn voorgeleid.

Eerbeek - Aanhoudingen voor in bezit hebben drugs en vuurwapens

De politie in Eerbeek heeft een 35-jarige man uit Apeldoorn aangehouden wegens verboden wapenbezit. Bij huiszoeking in de woning van zijn 60-jarige vader aan de Loenenseweg in Eerbeek, waar de 35-jarige man officieel als woonachtig staat ingeschreven, werd naast vuurwapens, waaronder een pistool, machinepistool en riotgun, ook munitie aangetroffen. Op een adres in Apeldoorn werd bij een zoeking ook nog 5 kilo softdrugs aangetroffen. De vader van de verdachte gaf aan van de aanwezigheid van de wapens op de hoogte te zijn: hij zou ze in zijn huis bewaard hebben voor zijn 31-jarige neef uit Wolphaartsdijk (Zeeland). Ook deze man is aangehouden. De wapens zijn in beslag genomen.

Vorden - Invordering rijbewijs

Vrijdagavond 20 januari rond 21.00 uur heeft de politie aan de Dokter C. Lulofsweg in Vorden een 34-jarige automobilist uit Vorden gecontroleerd. Omdat de man volgens de blaastest op straat teveel gedronken had, is hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij 1,5 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, en er is proces-verbaal opgemaakt.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Carina de Wijs via 055 - 548 60 52 of 055 - 548 60 58

---- --