Politie Groningen

Persberichten zaterdag 21 januari 2006

Provincie Groningen, 21-01-2006

Groningen: man aangehouden voor diefstal

De politie heeft vrijdagmiddag aan de Davidstraat een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en heling. De politie kreeg een melding dat in de tuin van de woning een behoorlijk aantal fietsen lag. Toen agenten polshoogte namen, bleek de eigenaar van de woning thuis te zijn. Hij verklaarde de fietsen voor een mooi prijsje te hebben gekocht. In de tuin bleken circa veertig fietsen te liggen. Hiervan zijn dertien goeduitziende fietsen inbeslaggenomen voor nader onderzoek. Ook stond een aanhanger in de tuin, die mogelijk gebruikt werd bij de diefstal, danwel heling. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor zware mishandeling

De politie heeft vrijdagavond in de Peperstraat een 21-jarige Stadjer aangehouden voor zware mishandeling. De Stadjer fietste op de Kleine Molenstraat een 23-jarige fietser uit Groningen tegemoet en de twee kwamen in botsing. Na een tijdje met elkaar te hebben gesproken, kreeg de 23-jarige een vuistslag in zijn gezicht. Hierdoor liep hij vermoedelijk een gebroken neus op. De verdachte wist te ontkomen, maar het slachtoffer gaf de politie een signalement van de man. Korte tijd later troffen agenten de verdachte aan in de Peperstraat. Hij werd ingerekend en op het politiebureau wees het slachtoffer hem als dader aan. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist onder invloed

Een 25-jarige automobilist uit Oosterwolde (Fr) is vrijdagnacht in de Torenstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man vanuit de Folkingestraat, in verboden rijrichting, de Nieuwstad inrijden. Hierop werd hij staande gehouden. Tijdens het noteren van de gegevens, roken agenten een alcohollucht. Na een blaastest bleek dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd 1,35 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Loppersum: man mishandelt taxichauffeur

Een 25-jarige man uit Ten Post is vrijdagnacht in de Lagestraat aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 33-jarige taxichauffeur uit Delfzijl, had de man in een café geweigerd om mee te nemen. Buiten werd de taxichauffeur nog geslagen door de verdachte. De verdachte is vervolgens weer het café ingegaan. Op aanwijzen van het slachtoffer konden agenten de verdachte aanhouden. Hij werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Muntendam: politie zoekt getuigen van aanrijding fietser

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die woensdagochtend omstreeks 08.00 uur plaatsvond op het fietspad naast de Duurkenakker. Een 13-jarige jongen uit Meeden fietste op het fietspad naast de Duurkenakker, in de richting van Veendam, en wilde de Bredeweg oversteken. Vanuit de richting Meeden kwam een auto zonder verlichting aanrijden. De automobilist gaf geen richting aan, wat voor de jongen aanleiding was om over te steken. De auto botste vervolgens tegen jongen en hij kwam ten val. Hierdoor liep hij lichte verwondingen op en zijn fiets was flink beschadigd. De auto reed vervolgens snel achteruit en is, zonder verlichting, over de Egypteneinde richting de Jacob Bruggemalaan weggereden. De verdachte reed in een blauwe auto. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Veendam, via het landelijke telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Winschoten: fietsster gewond na aanrijding

Een 47-jarige fietsster uit Winschoten is vrijdagmiddag op de Venne gewond geraakt door een aanrijding. Een 34-jarige automobilist parkeerde zijn auto in en zag hierbij de vrouw over het hoofd. De twee botsten, waardoor de vrouw van haar fiets viel. Ze is met letsel aan haar been naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Niekerk: politie controleert verkeer na klachten

De politie heeft vrijdagmiddag op de Fanerweg een snelheidscontrole gehouden. De politie kreeg de afgelopen tijd veel klachten van bewoners, omdat veel automobilisten te hard over de Fanerweg rijden. In totaal werden 321 automobilisten gecontroleerd. Hiervan reden 62 automobilisten te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten is 93 km/uur, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 60 km/uur.

Winschoten: automobilist onder invloed

Een 48-jarige automobilist uit t Waar is vrijdagnacht op het Oostereinde aangehouden voor rijden onder invloed. Toen de man de agenten zag, keerde hij zijn wagen. Dit trok de aandacht van agenten. Bij zijn staandehouding wee een blaastest uit dat hij had gedronken. Op het politiebureau werd 1,2 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: auto te water door botsing

Een 19-jarige automobiliste uit Wildervank is vrijdagavond langs de J. Kammingastraat in haar woonplaats door aan aanrijding met haar auto in het water naast te weg beland. Een 28-jarige automobilist uit Veendam reed vanuit de richting Bareveld over de J. Kammingastraat en zag dat de vrouw uit de 48e Laan kwam. De vrouw verleende geen voorrang en door de botsing belandde zij in het water. De Veendammer is direct het water ingesprongen en na circa 10 minuten wist hij de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Hierbij kreeg hij hulp van een aantal omstanders. Zij startten direct met reanimatie van de vrouw. Dit werd later door de politie en ambulancepersoneel overgenomen. Zij werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. De auto van het slachtoffer is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald en afgesleept. Ook de auto van de Veendammer is afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, Boterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Uithuizen, N999: aantal geregistreerde voertuigen: 55, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 73, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wittewierum, Woldjerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 124, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Uithuizermeeden, Hoofdstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1225, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Oldekerk, Eekebuursterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 117, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Marum, Noorderringweg: aantal geregistreerde voertuigen: 164, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 170, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.