Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 11 januari 2006

Noorderkerkconcerten voorjaar 2006

Op zaterdag 21 januari a.s., aanvang 14.00 uur, start een nieuwe reeks zaterdagmiddagconcerten in de Noorderkerk te Amsterdam met een optreden door het Atlantic Trio, bestaande uit Bas Verheijden piano, Vegard Nilsen viool en Ansfried Plat cello. Op het programma staan werken van Beethoven, Ravel en Loevendie. Sinds kort is het orgel van de Noorderkerk, na een langdurige restauratie, weer in volle glorie te beluisteren. Op zaterdag 15 april presenteert de vaste organist van de Noorderkerk, Arthur Koopman, het programma "In de voetsporen van Bach", met werken van Johann Sebastian Bach, Carl Philip Emanuel Bach, Mendelssohn en Schumann.

Het voorjaarsseizoen in de Noorderkerk staat verder in het teken van enkele opmerkelijke koor- en orkest-projecten door jonge musici in samenwerking met gerenommeerde solisten en dirigenten:

Holland Baroque Society
Nieuw barokorkest, opgericht door een groep jonge musici met een gezamenlijke passie voor barokmuziek, met het programma "De Virtuoos": castraat-aria's uit opera's van Händel, m.m.v. de fameuze mannelijke sopraan Michael Maniaci en de jonge Franse fluitist Alexis Kossenko. Zaterdag 18 februari 14.00 uur.

Johannes Passion
Uitvoering van Bach's Johannes Passion door jonge professionele zangers o.l.v. Kurt Equiluz, beroemd als Evangelist in talloze uitvoeringen van de Passies van Bach. In samenwerking met de barokafdeling van het Utrechts Conservatorium. Vrijdag 10 maart 20.15 uur.

Sweelinck Barokorkest
Solisten, koor en orkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Alfredo Bernardini met het Osteroratorium BWV 249 en de cantate "Lobet Gott in seinen Reichen" BWV 11 van Bach. Zaterdag 22 april 14.00 uur (met pauze; einde concert ca. 15.30 uur)

De Noorderkerkconcerten zijn prima te combineren met een bezoek aan de zaterdagse biologische markt op de Noordermarkt, rond de Noorderkerk, waar produkten 'vers van de boerderij' verkocht worden. Voor het complete najaarsprogramma van de serie Noorderkerkconcerten zie www.noorderkerkconcerten.nl

Toegangsprijzen E 10,- / E 9,- (CJP, stadspas, 65+) Kaartverkoop/reserveren bij het AUB, 0900-0191
of via Noorderkerkconcerten: 020 6203119 / info@noorderkerkconcerten.nl

Voor meer inlichtingen:
Jurriaan Röntgen
Stichting Noorderkerkconcerten
Bloemgracht 65, 1016 KG Amsterdam
tel. 020-6203119
info@noorderkerkconcerten.nl


---- --