Ingezonden persbericht


Stenen-, mineralen- en fossielendag

Liefhebbers van mineralen, stenen, fossielen en edelstenen komen zaterdag 21 januari naar het Natuurmuseum Nijmegen. Dan organiseert de stichting Geologische Activiteiten (GEA) een open dag om kennis te maken met de activiteiten van deze club. Heb je tijdens je vakantie een mooie steen, kristal, fossiel of bijzonder soort zand gevonden? Dan kun je op deze dag precies te weten komen wat het is! Deskundigen zoeken het voor je uit. Bezoekers mogen mooi zand op een glaasje plakken en bekijken onder een microscoop. Ook kunnen ze steentjes slijpen op een glasplaatje. Verder zijn er demonstraties van steenbewerking, zagen en slijpen op verschillende machines. Het Natuurmuseum is speciaal voor die dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ¤ 1,-.

Bezoekers kunnen een steen, edelsteen, mineraal of fossiel laten determineren door deskundigen. Ook kunen ze hun vondst onder een microscoop leggen en met een speciale camera op een tv bekijken. Met deze 'microscoopcamera' worden prachtige minuscule mineralen en fossielen opgeblazen tot beeldvullend formaat. Men mag mooi zand op een glasplaatje plakken, door de microscoop bekijken en meenemen naar huis. Belangstellenden kunnen onder begeleiding steentjes slijpen. Dit gebeurt op een glasplaat en met verschillende slijppoeders. Een doffe, saaie steen verandert zo in een glimmend sieraad! Ook zijn er demonstraties van steenbewerking, zagen en slijpen op verschillende machines. Met bijvoorbeeld een trommelmachine worden steentjes door voortdurend trommelen geslepen tot glanzende steentjes. Een deskundige legt uit wat een spirator is en hoe je kunt vlakslijpen op een trilpan. Een dag die stenenliefhebbers niet mogen missen!

GEA is opgericht voor mensen die geïnteresseerd zijn in het ontstaan van de aarde en het ontstaan van leven op aarde. De leden verzamelen gesteenten, mineralen, fossielen en zand en bespreken die onderling. De werkgroepen Paleo en Zand houden hun werkavonden in het Natuurmuseum. De GEA organiseert ook lezingen in het Natuurmuseum die voor publiek toegankelijk zijn.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk op www.natuurmuseum.nl.

Geachte redactie, wilt u zo vriendelijk zijn om dit persbericht in uw blad op te nemen? Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024-3297070 of via pr@natuurmuseum.nl. Alvast bedankt.

Vriendelijke groeten,

Yvonne Bloemena
PR-medewerker

_________________________

Natuurmuseum Nijmegen
Gerard Noodtstraat 121
6511 ST Nijmegen
tel. 024 - 3297070
fax 024 - 3297079
pr@natuurmuseum.nl
Surf ook eens naar www.natuurmuseum.nl!