Gemeente Amsterdam

Huiskamer van de toekomst in Amsterdam

9 januari 2006
---

Vanaf 21 januari tot 7 maart 2006 is de tentoonstelling `NU Binnen - De Nederlandse huiskamer herontworpen' te zien in de Zuiderkerk. De tentoonstelling is volledig gewijd aan de moderne Hollandse huiskamer.

In de huidige tijd is 'thuis voelen' een relatief begrip. Met de komst van bijvoorbeeld internet en goedkope vliegtickets begeven we ons tegelijkertijd op verschillende plaatsen op de wereld. Welke huiskamer is `thuis' in de toekomst? Met een groeiend aantal woonprogramma's, interieurbladen en betaalbaar design kan iedereen zijn interieur gebruiken om zich te uiten en te profileren. Wat betekent het nog om je thuis te voelen?

Moderne gezelligheid

`NU Binnen - De Nederlandse huiskamer herontworpen' is geproduceerd door het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam. Negen bekende ontwerpers zijn gevraagd om hun visie op de toekomst van het Nederlandse interieur te laten zien in een door hun ingerichte huiskamer. De kamers variëren van conceptueel tot abstract niveau en laten in een ruimte van 3,2 x 6,0 x 2,7 meter (de minimumeisen die de overheid stelt aan de afmetingen van een huiskamer) ieder op eigen wijze de huiskamer van de toekomst zien. De ontwerpen van Jan des Bouvrie, Studio Jurgen Bey, Concrete Architectural Associates, Ramin Visch, EventArchitectuur, Bertjan Pot, Tjep. en BAR architecten zijn te zien in De Zuiderkerk. Het ontwerp van Maarten Baas is te zien in de etalage van Wonen 2000 aan de Rozengracht 215-223.

NU Binnen

Officiële opening

Op zaterdag 21 januari om 14.30 uur wordt NU Binnen officieel geopend door Sylvana Simons. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De deuren zijn geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens de opening zijn verschillende ontwerpers aanwezig in hun eigen stijlkamer.

De tentoonstelling is te zien van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De Zuiderkerk

De Zuiderkerk staat voor Ruimte Bouwen Wonen in Amsterdam en is een informatiecentrum van de gemeente Amsterdam. Er worden regelmatig korte tentoonstellingen over diverse onderwerpen georganiseerd waarbij in 2006 de nadruk ligt op Wonen. De Zuiderkerk biedt een samenhangend overzicht van alle grootstedelijke ontwikkelingen en projecten die de gemeente Amsterdam samen met marktpartijen

Locatie

U vindt de Zuiderkerk op het Zuiderkerkhof 72, tussen het Waterlooplein en de Nieuwmarkt.