Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Eindhoven, 3 januari 2006

Campingverhalen: Nederland in Toscane nieuw op SBS 6

In samenwerking met Vacansoleil start SBS 6 vanaf 21 januari met een nieuwe docusoap, getiteld Campingverhalen: Nederland in Toscane. In deze serie worden Nederlandse vakantiegangers op een speelse manier gevolgd op camping Norcenni Girasole Club in Figline Valdarno, Toscane.

Vacansoleil is medesponsor van het programma. Zo zijn er regelmatig medewerkers van Vacansoleil in beeld, waarbij alle voorkomende problemen van kampeerders worden opgelost. De docusoap is zeker geen kopie van het RTL 4 televisieprogramma Campinglife, maar een doorlopend verhaal van mensen die hun vakantie doorbrengen op een Italiaanse camping. De omgeving van Toscane vormt een passend decor.

In Campingverhalen: Nederland in Toscane staat de charme van kamperen centraal, en wordt antwoord gezocht op de vraag waarom Nederlanders op vakantie in het buitenland elkaar toch weer opzoeken. Daarnaast is er aandacht voor de werkzaamheden van het campingpersoneel. Een aantal werkt al jaren via Vacansoleil op Norcenni Girasole Club, anderen maken voor het eerst kennis met het werken in de receptie of het restaurant, of met het schoonhouden van de stacaravans. Ook zijn beelden te zien van de excursies die de campinggasten maken, wat mooie plaatjes oplevert van steden als Pisa, Florence en Sienna.

EINDE BERICHT