KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

9-12-2005

Optimist trainersclinic op 21 januari 2006

De koninklijke watersport vereniging Loosdrecht, K.W.V.L., zal zaterdag 21 januari gastvereniging zijn voor de vierde Optimist Trainersclinic. In de drie voorgaande edities is dit evenement al uitgegroeid tot een succes voor verschillende Optimisttrainers uit het hele land.
Dit jaar is het thema 'Snelheid'. Op verschillende niveaus zullen we inhaken op de belangrijke aandachtspunten. Meerdere optimistzeilen van verschillende fabrikanten worden geanalyseerd voor de snelheid in de top. Deze zelfde zeilen gebruiken we ook als voorbeeld bij het juiste trimwerk voor de meer beginnende zeilers en trainers. Hoe maak je vervolgens een mooie oefening om die trim en snelheid goed te trainen? Alles met het doel om nog veel harder te gaan!

De dag wordt afgesloten met een sessie van sportpsychologe Wendy Horsch die ons tips geeft bij de inzet van de soms over ijverige of minder betrokken sportouders. Ten slotte maken meer handen lichter werk, maar hoe leidt je dit nu in goede banen?

Mis dit evenement niet en schrijf je zo snel mogelijk in via het menu: Watersportverbond > Opleidingen > Trainersopleidingen >
Trainersclinics / Talentontwikkeling

E-mailadres:koen@aquaticsports.nl