KNHS


Anky en Sjef gasttrainers tijdens KNHS Trainersseminar 4/1/2006

ERMELO - Anky van Grunsven en Sjef Janssen maken voor het eerst deel uit van het selecte gezelschap gasttrainers van het KNHS Trainersseminar op 14 januari aanstaande. Onder leiding van KNHS-hoofdinstructeur Johan Hamminga buigen Anky en Sjef zich samen met toptrainer Henk van Bergen, internationaal jurylid en jeugdbegeleider Jan Peeters en NHB-instructrice Marjon Schreuder zich in Ermelo over het thema 'De handen inéén'.

Johan Hamminga: "Instructeurs zijn vaak aan het worstelen met details en verschillende inzichten. De details moeten in orde zijn en iedereen heeft uiteraard de ruimte om dat tot op zekere hoogte op zijn eigen manier te doen. Maar het is heel belangrijk om het doel van de africhting en het algemene fundament om dat doel te kunnen bereiken steeds voor ogen te houden. Het is de bedoeling om daar met dit bijzondere gezelschap gezamenlijk voor te staan!'

Tijdens de achtste editie van het Trainersseminar komen verschillende professionele trainingsmethodes en hoe daar mee om te gaan aan de orde. Ook de methode die dit jaar zoveel stof heeft doen opwaaien, het 'laag, rond en diep trainen', wordt besproken. Uiteraard speelt de training voor de nieuwe proeven een belangrijke rol in het Trainersseminar 2006.

Combinaties die het afgelopen jaar successen hebben behaald bij de jonge paarden, pony's, junioren, Young Riders en senioren nemen deel aan het KNHS Trainersseminar. Zo zijn bijvoorbeeld Diederik van Silfhout en Lotje Schoots aanwezig. Het programma op 14 januari begint om 10.00 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur) en wordt rond 16.00 uur afgesloten. De kosten voor deelname bedragen 65,-, inclusief het seminarboek en een eenvoudige lunch.

Tijdens de afgelopen jaren waren achtereenvolgens Jürgen Koschel, Bert Rutten, Henk van Bergen, Johann Hinnemann, Ellen Bontje, Wim Ernes en Tineke Bartels al gastdocent tijdens deze inspirerende praktijkdag in Ermelo vol ontmoetingen, discussies en leermomenten.

De achtste editie van het KNHS Trainersseminar vindt plaats op het KNHS-centrum in Ermelo. Het seminar is bedoeld voor trainers en instructeurs, maar uiteraard zijn alle dressuurliefhebbers welkom! Inschrijven kan via het formulier in het artikel 'KNHS Trainersseminar 2006: 'de handen inéén' op www.knhs.nl -> KNHS-> opleidingen .