Koninklijk Horeca Nederland

Lekkerste èn Gezondste maaltijdsalade 2006

Persbericht 12 januari 2006
Fastfood-leerlingen strijden om nieuwe saladetitel De Lekkerste èn Gezondste maaltijdsalade 2006
AMSTERDAM, 12 januari 2006 Tijdens de 50e Horecava is voor het eerst in de geschiedenis van de vakwedstrijden de Lekkerste èn Gezondste Maaltijdsalade bekroond. Winnaar van deze nieuwe wedstrijd is Susanne Richter van McDonalds in Roermond. Haar salade Porc Salad is de Lekkerste èn Gezondste Maaltijdsalade 2006. De vakwedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood en IJsbedrijven. Naast een geldbedrag van 250 euro, een medaille en bokaal, won Susanne een culinaire stage bij Joop Braakhekke. Zij ontving de prijs uit handen van Joop Braakhekke zelf.

De tweede prijs ging naar Bjorn van Dun van Cafetaria De Viersprong in Rips. Van Duns creatie De Rips Geitenkaassalade werd tevens bekroond met de titel Beste presentatie. De derde prijs was voor Renate Onderwater van De Halte in Rijp-Wetering met De Vita Salade. Onderwater heeft met deze salade ook de oorkonde van het Voedingscentrum in de wacht gesleept voor de meest gezonde salade. Daarnaast beloonde Next to Food Michael van Hagelen voor de Beste Kostprijsberekening van zijn salade. Alle winnaars hebben een culinaire stage gewonnen bij Joop Braakhekke in een van zijn twee restaurants: Cafe Restaurant Le Garage of Restaurant Streetfood Bar En Pluche.

De stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven organiseert jaarlijks een aantal vakwedstrijden om het niveau en imago van de Fastfoodsector te verhogen. De wedstrijden zijn bedoeld ter lering en inspiratie voor de hele Horecabranche. Deze nieuwe wedstrijd De Lekkerste èn Gezondste Maaltijdsalade 2006 is bedoeld om leerlingen werkzaam in de Fastfoodsector bekend te maken met de vaardigheden behorende bij het maken van lekkere èn gezonde maaltijdsalades.

De deskundige jury stond onder leiding van Maarten Colijn (voorzitter Sector Fastfood- en IJsbedrijven Koninklijk Horeca Nederland). De andere juryleden waren Yvonne van Gennip (Olympisch Kampioen), Danny Rook (TV-presentator), Kees van Delft (redacteur SHOPS out-of-home), Pieter Honing (Directeur Human Resources McDonald's) en Han Wonink (formulemanager HANOS). Jurylid Yvonne van Gennip: Ik vond het superleuk om dit als jurylid mee te maken en ik denk dat deze wedstrijd erg goed is voor de fastfoodsector.

Deze Horecava won Nicky Castricum het Lekkerste Broodje (horeca) met Ontwaak en Jeroen Traa in de categorie catering met The Triangle Mystery. Untara Samsuria won de prijs voor het Lekkerste Snackmenu met de Matahari Schotel. Meer informatie over de vakwedstrijden vindt u op www.wedstrijden.nl.

---

Noot voor de redactie