Lekkerste èn Gezondste maaltijdsalade 2006
Persbericht 12 januari 2006
Fastfood-leerlingen strijden om nieuwe saladetitel
De Lekkerste èn Gezondste maaltijdsalade 2006
AMSTERDAM, 12 januari 2006 Tijdens de 50e Horecava is voor het eerst
in de geschiedenis van de vakwedstrijden de Lekkerste èn Gezondste
Maaltijdsalade bekroond. Winnaar van deze nieuwe wedstrijd is Susanne
Richter van McDonalds in Roermond. Haar salade Porc Salad is de
Lekkerste èn Gezondste Maaltijdsalade 2006. De vakwedstrijd wordt
georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood en IJsbedrijven.
Naast een geldbedrag van 250 euro, een medaille en bokaal, won Susanne
een culinaire stage bij Joop Braakhekke. Zij ontving de prijs uit
handen van Joop Braakhekke zelf.
De tweede prijs ging naar Bjorn van Dun van Cafetaria De Viersprong in
Rips. Van Duns creatie De Rips Geitenkaassalade werd tevens bekroond
met de titel Beste presentatie. De derde prijs was voor Renate
Onderwater van De Halte in Rijp-Wetering met De Vita Salade.
Onderwater heeft met deze salade ook de oorkonde van het
Voedingscentrum in de wacht gesleept voor de meest gezonde salade.
Daarnaast beloonde Next to Food Michael van Hagelen voor de Beste
Kostprijsberekening van zijn salade. Alle winnaars hebben een
culinaire stage gewonnen bij Joop Braakhekke in een van zijn twee
restaurants: Cafe Restaurant Le Garage of Restaurant Streetfood Bar En
Pluche.
De stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven organiseert
jaarlijks een aantal vakwedstrijden om het niveau en imago van de
Fastfoodsector te verhogen. De wedstrijden zijn bedoeld ter lering en
inspiratie voor de hele Horecabranche. Deze nieuwe wedstrijd De
Lekkerste èn Gezondste Maaltijdsalade 2006 is bedoeld om leerlingen
werkzaam in de Fastfoodsector bekend te maken met de vaardigheden
behorende bij het maken van lekkere èn gezonde maaltijdsalades.
De deskundige jury stond onder leiding van Maarten Colijn (voorzitter
Sector Fastfood- en IJsbedrijven Koninklijk Horeca Nederland). De
andere juryleden waren Yvonne van Gennip (Olympisch Kampioen), Danny
Rook (TV-presentator), Kees van Delft (redacteur SHOPS out-of-home),
Pieter Honing (Directeur Human Resources McDonald's) en Han Wonink
(formulemanager HANOS). Jurylid Yvonne van Gennip: Ik vond het
superleuk om dit als jurylid mee te maken en ik denk dat deze
wedstrijd erg goed is voor de fastfoodsector.
Deze Horecava won Nicky Castricum het Lekkerste Broodje (horeca) met
Ontwaak en Jeroen Traa in de categorie catering met The Triangle
Mystery. Untara Samsuria won de prijs voor het Lekkerste Snackmenu met
de Matahari Schotel. Meer informatie over de vakwedstrijden vindt u op
www.wedstrijden.nl.
---
Noot voor de redactie
Koninklijk Horeca Nederland