Gemeente Geertruidenberg


Burgers zo goed mogelijk bedienen

nieuwjaarsreceptie klein.JPG
Op 2 januari vond de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats van onze gemeente. Burgemeester Meijer gaf in zijn toespraak aan dat de gemeente haar inwoners in 2006 goed van dienst wil zijn. Daarvoor zijn verbeteringen in de Gemeentewinkel en binnen de afdeling Sociale Zaken noodzakelijk en ook de op te stellen wijkplannen zijn daarin belangrijk.

Verbeteringen
Begin 2005 is er gestart met vraaggericht werken en de Gemeentewinkel speelt daar een belangrijke rol in. Burgemeester Meijer: Uit een enquête onder klanten van de Gemeentewinkel komt naar voren dat deze klanten redelijk tevreden zijn, maar dat het beter kan. Dit jaar gaan we deze verbeteringen waarmaken. Zo zal de afdeling Sociale Zaken op 1 maart weer helemaal op orde zijn. Ik heb daar alle vertrouwen in: de afdeling is al druk doende met allerlei verbeteringen.

Wijk- en buurtbeheer
Verder is vorig jaar gestart met het wijk- en buurtbeheer. In alle wijken zijn inmiddels bijeenkomsten geweest, waarbij ik zelf ook aanwezig was. Alle problemen die de bewoners aangekaart hebben, zijn op papier gezet en dit jaar gaan we alles in concrete plannen verwerken.

Waardering raadsleden
Een ander item dat burgemeester Meijer aanhaalde in zijn speech, is het raadslid-zijn. Ik wil mijn waardering uitspreken voor iedereen die zich kandidaat gesteld heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezing. Je moet het maar willen, raadslid worden. Het is geen taak waar je altijd evenveel waardering voor krijgt. De afgelopen raadsperiode was bovendien een lastige. Vooral door de invoering van het dualisme. Tot nu toe was het een experiment, maar in de volgende periode moet het werkelijk een methode zijn.

Veiligheid
Tot slot haalde de burgemeester het onderwerp veiligheid aan. Hij sprak de hoop uit dat reorganisaties binnen ambulancevoorzieningen, brandweerkorpsen en politieteams geen negatieve invloed zullen hebben op de veiligheid in de gemeente. We willen geen centraal brandweerkorps. En voor de politie willen we een sterkere wijkzorg. De zichtbaarheid van de politie moeten we in de gaten houden.