Time : 11:42:06 AM
Date : Thursday, January 12, 2006
Sender Name: Wienerberger nv

Persdossier Wienerberger Batibouw 2006 :

Wienerberger kleurt Batibouw

Persdossier Wienerberger: Batibouw 2006
12/01/2006

Wienerberger kleurt Batibouw

Bezoek Wienerberger dit jaar op Batibouw, en je zal merken dat de groep Wienerberger een naam is die klinkt! Niet alleen voor de gevelstenen met de merken Terca en Desimpel, maar ook voor de binnenmuurstenen Terca Porotherm en de Terca kleiklinkers.

Steeds op zoek naar innovatie, heeft Wienerberger voor elke doelgroep wat nieuws in petto. Op de stand ontdek je alles over de nieuwe Domus-reeks van Terca, met
deze gevelstenen zijn designkleuren uit het interieur nu ook buiten toepasbaar.
Wienerberger brengt kleur met maar liefst drie nieuwe gevelsteengamma's : Trendline, Alfa Line en Pure Colors. Stuk voor stuk gevelstenen in trendy, strakke of pure kleuren.

De kleiklinkers van Terca zijn ondergebracht in de centrale middengang als verlengde van de hoofdstand. De nieuwigheden op vlak van kleiklinkers, zoals in het gamma Authentica, laten tuinarchitecten hun creativiteit botvieren. De klinkers zorgen voor een naadloze overgang tussen woning en omgeving, en dit met frisse en authentieke kleuren.

En laat je vooral niet afschrikken door de
energieprestatieregelgeving (EPB) die per 1 januari van kracht is. Wienerberger biedt met de keramische binnenmuurstenen Terca Porotherm een passend antwoord wat thermische én akoestische isolatie betreft.

Bezoek Wienerberger in Paleis 5, stand 5-415.

Nieuwe DOMUS-reeks van Terca : Designkleuren van binnen nu ook buiten

Dat design niet louter een zaak van binnenshuis is, werd al veelvuldig op diverse vlakken bewezen met projectbouw. De particuliere woningbouw hoeft dankzij de nieuwe gevelstenen van Terca niet onder te doen. Designkleuren van binnenshuis worden nu ook buiten toegepast.

Terca brengt een nieuwe reeks handvormgevelstenen op de markt die beschikbaar zijn in zes kleuren (Mosterdgeel, Duifwit, Kiezelgrijs, Amandel, Leem, Olijfgroen): over grijstinten naar aardekleuren, standaard in het formaat Module 50. Het gaat om stenen die tijdens het productieproces automatisch voorzien worden van een soort kaleilaag. De techniek van 'kaleien' was vroeger bekend doordat een dunne pleisterlaag aangebracht werd ter bescherming van de steen. Na afloop bleef de structuur van de stenen nog goed zichtbaar.

Door bij het opvoegen te kiezen voor de bijpassende voegkleur bekom je met de Domus-stenen een uiterst decoratieve gevel met mooie natuurlijke kleuren. Toepasbaar zowel van klassiek tot ultramodern.

Bovendien kan elke kandidaat-bouwer deelnemen aan de Domus-wedstrijd. Wie met deze exclusieve gevelstenen aan de slag gaat, maakt kans op een speciale korting van 15 procent.

Vraag vanaf Batibouw uw wedstrijdformulier aan op www.terca.be

Wienerberger zet de trend

Met Trendline, Alfa Line en Pure Colors brengt Wienerberger onder de productnaam Terca een nieuw gamma gevelstenen in trendy, strakke of pure kleuren op de markt. Dit is het resultaat van een continu zoeken naar nieuwe mogelijkheden met geïmporteerde en lokale kleisoorten. Trendline, Alfa Line en Pure Colors zullen architecten zeker aanspreken.

Trendline
De trendy kleuren en dito namen die de Trendline sieren zijn: Cosmos Black (zwart), Cedar Brown (lichtbruin), Mokka Brown (donkerbruin), Magma Red (paars).

De Trendline gevelstenen doen hun intrede niet zomaar. Ze krijgen, op termijn, het gezelschap van kleiklinkers in dezelfde kleuren. Op die manier vormen de gevelstenen een perfect en economisch antwoord op de stijgende vraag naar gevelmaterialen die 'doorlopen' in de bestrating rond de gevel. Tot op heden diende een oplossing voor de omgeving gezocht in het gebruik van hetzelfde materiaal.

Alfa Line
Met Alfa Line wordt een serie gevelstenen met strakke lijn op de markt gebracht. Het kleurenpallet dat hierbij werd geselecteerd, is duidelijk met de tijd mee. Geheel trouw aan de visie dat we meer en meer 'buiten' gaan leven - we halen tuinaspecten naar binnen, maar ook interieuraspecten naar buiten - werd gezocht naar de typische taupekleuren. Bepaalde groenbruine kakitinten, alsook zwarte en auberginekleuren vervolledigen dit gamma.

De Alfa Line bakstenen krijgen een oppervlaktebehandeling - engobe genaamd - waarbij de stenen met een keramische oplossing worden bespoten. Deze "engobe"-laag sintert tijdens het bakken in de steen, waardoor ze als het ware in de steen ingebakken zit, en wat aan de stenen een extra bescherming geeft met een uniek uitzicht.

De stenen uit de Alfa Line kregen de naam van Griekse letters mee. De futuristisch klinkende namen passen perfect bij de duidelijk afgelijnde, moderne kleuren waarvoor werd gekozen. Anderzijds vormen de Alfa, Bêta, Delta, Epsilon, Zêta, Thêta, Rhô, Sigma, Tau, Omega toch een duidelijke verwijzing naar de oudheid waarin de baksteen zijn oorsprong vond.

Pure colors
De pure kleur van de keramische massa zorgt voor zuivere, meer intense en dynamische kleuren. Er werden zes verschillende kleuren weerhouden: Brown, Deepred, Ivory, Apricot, Yellow en Red. Pure colors zijn stenen zonder 'frog', met een 'volle massa' als resultaat. Ideaal dus voor verwerking met dunne voeg voor de creatie van een 'puur keramisch vlak'. Door bij de productie volgens het vormbakprocédé de gevelstenen niet te bezanden maar te bevochtigen met een speciale vloeistof - beter gekend als het
"wasserstrich"-procédé - ontstaat een onbezand en lichtruw oppervlak met natuurlijke kleuren.

Elke bouwprofessional kan hiervoor vanaf Batibouw ook terecht op de innovatie-site www.het-nieuwe-steentijdperk.be

Forum - reeks van Desimpel : harmoniërende handvormstenen

We vestigen tevens de aandacht op de stenen uit de Forum-reeks van Desimpel die op alle denkbare bouwwensen inspelen met zes onderling perfect harmoniërende handvormstenen waarmee bouwen en verbouwen een plezier wordt. De egale en moderne kleuren, in de formaten Module 50, Module 65, Waalformaat en Waaldikformaat, zorgen ervoor dat er een oplossing komt voor zowel traditionele als moderne woningen en projectbouw.

De Forum-reeks bestaat uit volgende stenen : Branco (crème-wit), Prata (grijs-beige), Tinto (oranje-rood), Rojo (rood), Oro (zachtgeel) en Cromo (donkergrijs-beige).

De handvormstenen van Desimpel worden vervaardigd op basis van kwaliteitsvolle kleisoorten waardoor een onberispelijk product ontstaat. Het oppervlak van de handvormsteen is ruw en elke steen heeft een unieke vorm. Ze worden gemaakt met behulp van machines die het oude ambacht van vroeger nabootsen, waarbij de klei in een vooraf bezande mal wordt gegooid. De handvormstenen zijn ook uiterst geschikt voor verlijming.

Terca Porotherm : Keramische binnenmuurstenen - De Kracht van Rood ! De keramische binnenmuursteen ondersteunt zowat de hele constructie. Uw huis rust volledig op zijn weerstand en druksterkte. Bovendien draagt de binnenmuursteen zeer veel bij tot het algemeen woon- en leefcomfort, en dit via zijn thermische en akoestische eigenschappen. Slechts één snelbouwsteen verenigt al deze voordelen in zich : de Terca Porotherm keramische binnenmuursteen.

Thermisch comfort
Wienerberger biedt met de keramische binnenmuurstenen onder het merk Terca Porotherm het juiste antwoord op de EPB regelgeving. Deze keramische binnenmuurstenen mogen in een goed geïsoleerde woning zeker niet ontbreken. Met de keramische binnenmuursteen Terca Porotherm kan je de verwarmingskosten laag houden en het wooncomfort verbeteren.
De keramische binnenmuren van Terca Porotherm zorgen samen met een goede thermische isolatie dat je het K-peil 45 in je woning kan bereiken. Zorg hierbij voor de juiste spouwmuuropbouw: gevel/geventileerde spouw/isolatie/keramische binnenmuursteen. Keramische binnenmuren slaan de warmte op en houden die binnen. Het muuroppervlak blijft droog en voelt warm aan waardoor je een aangenaam binnenklimaat krijgt.
In dit verhaal van thermische isolatie zijn vocht, verluchting en isolatie zeer belangrijk. Want vocht heeft een grote invloed op het thermisch comfort. Baksteen absorbeert vocht uit de woning en geeft ze af via de spouw. Ze is dus zeer dampdoorlatend. Het feit dat de Terca Porotherm binnenmuurstenen een grote stabiliteit en een hoge brandweerstand bezitten en dat het om een natuurproduct gaat dat volledig recycleerbaar is, maken het succesverhaal compleet.

Akoestisch comfort
Bij het comfort van een muur houdt het niet op met thermische isolatie, ook de akoestiek speelt een belangrijke rol. De Silentbrick van Terca Porotherm is door zijn zwaardere gewicht geschikt voor gemene muren. Terca Porotherm is erin geslaagd de ultieme akoestische snelbouwsteen te maken. Deze snelbouwsteen voldoet in combinatie met de juiste isolatie ook aan alle normen op vlak van thermische isolatie. Met één enkele steen draag je zorg voor twee factoren van het wooncomfort: minder storende geluiden én minder stoken. De juiste steen + de juiste isolatie = fluisterstil wooncomfort. Men vertrekt bij het Massa-Veer-Massa principe van een ontdubbelde muur, met daartussen een spouw, opgevuld met buigzaam isolatiemateriaal. De keramische binnenmuurstenen vormen de massa, de isolatie vormt de veer (het absorbeert de geluidsgolven). De juiste combinatie zorgt voor een fluisterstil wooncomfort, ook in appartementsgebouwen.

Gezond wonen en verwarmen met de Eco-Brick
Muurverwarming is stralingswarmte en dit geeft je een optimaal comfortgevoel bij een lage ruimtetemperatuur. Terca biedt met Eco-Brick een binnenmuur aan in baksteen, waarin je heel handig de leidingen voor muurverwarming kunt integreren. Het Eco-Brick concept werkt ook dubbel: je woning is in de winter lekker warm en in de zomer fris. Want dan laat je koud in plaats van warm water door de leidingen stromen.

Kortom: binnen het Terca Porotherm gamma kan je voor elke toepassing de juiste keramische binnenmuursteen vinden.

Terca: een naam die klinkt, met een nieuw gamma kleiklinkers

Niet alleen de producten van Terca springen in het oog, ook onze stand van kleiklinkers zelf is een nieuwigheid. Als primeur op Batibouw palmen we in het verlengde van de hoofdstand van Wienerberger, de grote middengang in hall 5 in met de kleiklinkers. Uiteraard zijn er op de stand zelf ook nieuwigheden te bewonderen. Blikvangers hier zijn onze vier nieuwkomers in het assortiment Authentica: de Retro-Havanna (olijfkleurig), Retro-Castello (zalmkleurig), Retro-Amarello (zandgeel) en de Retro Incana (donkerbruin).

Voor sfeervolle tuinen bieden de Terca-kleiklinkers vormen en kleuren waarmee uw creativiteit volledig tot uiting kan komen. Dankzij het authentieke vlamovenbakprocédé en hun verweerd karakter, hebben de getrommelde of ongetrommelde kleiklinkers het uitzicht van echte Hollandse recuperatie-kleiklinkers. De kleiklinkers van Terca zorgen zo voor een stijlvolle overgang tussen woning en omgeving.

Een Terca kleiklinker is steeds de juiste keuze. Hij is 100 procent kleurvast, één en al natuurlijk en optimaal onderhoudsvriendelijk. De uitgebreide waaier aan kleuren, afwerkingen en formaten in ons assortiment biedt oneindige creatieve mogelijkheden. In combinatie met de verschillende mogelijke legverbanden, kunnen kleiklinkers ingepast worden in zowel een strak, hedendaags design als in een eerder rustieke uitvoering. De reeksen Arte, Oud Hollands, Crea en Authentica lenen zich hier perfect toe.

Meer info over deze persmap :

Wienerberger nv
Katrien Nottebaert
Marketing Manager
Ter Bede Business Center
8500 Kortrijk
GSM 0473 40 00 07
katrien.nottebaert@wienerberger.com
www.wienerberger.be

Wij sturen u graag op aanvraag een cd-rom met foto's (onder hoge resolutie) en pdf's door.