Gemeente Woerden

12 januari 2006

Regioploegen in uw wijk actief

Kent u ze al, de regioploeg die dagelijks aan de slag is in uw buurt? Waarschijnlijk niet, want deze nieuwe werkwijze met vaste ploegen is pas op 2 januari van start gegaan. Dit is een volgende stap in het wijkgericht werken. Met uw vragen en klachten kunt u voortaan terecht bij een vaste ploeg die dagelijks werkt in uw regio.

Wat is er veranderd en waarom?
De gemeente wil dichter bij de bewoners staan en samen met hen problemen in de woonomgeving aanpakken. Om te beginnen met het onderhoud van straten en groenvoorzieningen. Klein onderhoud wordt niet langer centraal aangepakt, maar vanuit vaste posten bij u in de omgeving met een vaste ploeg mensen. Bewoners kunnen hier terecht met hun vragen en klachten rond het beheer en onderhoud van de omgeving. Ook kunt u hier terecht voor het aanvragen van kapvergunningen. Direct contact werkt snel en voorkomt miscommunicatie. De vaste regiomedewerkers zullen de wijk net als de bewoners door en door kennen en kunnen zaken snel oppakken. Wanneer direct handelen niet mogelijk is, wordt ter plekke een goede uitleg gegeven.

De regiomedewerkers van de gemeente zullen herkenbaar in de regios aanwezig zijn.

Regios
Hieronder vindt u een kaartje waar de regios op aangegeven staan. Regio 1: Binnenstad van Woerden, het Schilderskwartier en Zegveld (dorpskern en buitengebied)
Regio 2: Molenvliet en het Bloemen- en Bomenkwartier. Regio 3: Middelland, Snel en Polanen, en het Staatliedenkwartier. Regio 4: Harmelen, Kamerik, hun buitengebieden en het buitengebied van Woerden.

Waar vind ik de regiopost?
Zodra de regioposten bekend zijn worden de adressen bekend gemaakt via deze krant en op de website van de gemeente. Daar kunt u ook de namen, telefoonummers en e-mailadressen van de contactpersonen vinden. Zolang er bij u in de buurt nog geen regiopost is kunt u met uw opmerkingen, vragen en klachten als vanouds terecht bij de klachtenlijn tel: 0348 - 430966.