Gemeente Voerendaal


10/1/2006 - Werkzaamheden drinkwatertransportleiding

WML verricht op donderdag 12 januari werkzaamheden aan een van haar belangrijkste drinkwatertransportleidingen in Zuid-Limburg. Deze werkzaamheden zijn nodig in het kader van het project Bottleneck Infra. Dit project betreft de uitbouw en aanpassing van de N296 en de N297 in de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen en heeft tot doel om knelpunten in de verbindingen op te lossen en te voorkomen.De werkzaamheden van WML vinden plaats van donderdag 12 januari 17:00 tot vrijdag 13 januari circa 04:00 uur.

De operatie is grondig voorbereid en getest. Naar verwachting zullen er geen problemen in de drinkwaterlevering optreden. Waar gewerkt wordt, bestaat echter altijd een risico - hoe gering ook - dat niet alles verloopt zoals gepland. Dan bestaat er een kleine kans dat de drinkwatervoorziening naar de volgende gemeenten uitvalt.

Gemeente

Plaats*

Beek

Spaubeek

Maastricht Aachen Airport

Gedeelte van Beek

Heerlen

Hoensbroek

Meerssen

Gedeelte van Meerssen

Gedeelte van Ulestraten

Gedeelte van Bunde

Gedeelte van Geulle

Moorveld

Nuth

Hele gemeente

Schinnen

Schinnen

Doenrade

Gedeelte van Oirsbeek

Gedeelte van Amstenrade

Gedeelte van Puth

Gedeelte van Sweikhuizen

Sittard-Geleen

Gedeelte van Wintraak

Gedeelte van Munstergeleen

Valkenburg aan de Geul

Gedeelte van Valkenburg

Voerendaal

Gedeelte van Klimmen


*op www.wml.nl is opgenomen welke postcodes het betreft

Mocht de levering voor genoemde gemeenten toch worden onderbroken, dan zorgt WML vanzelfsprekend voor zogenoemd nooddrinkwater. Voor meer informatie kunt u dan terecht op www.wml.nl en L1 teletekst pagina 488. Het is aan te bevelen om een kleine persoonlijke noodvoorraad water achter de hand te houden.

Vragen?

Alle informatie over deze operatie is te raadplegen op www.wml.nl. In het geval zich een leveringsprobleem voordoet, kunt u eveneens informatie oproepen via L1 teletekst pagina 488.

WML is de drinkwaterproducent en --leverancier voor heel Limburg. 450 medewerkers zorgen er 24 uur per dag voor dat ruim 500 000 gezinnen en bedrijven de beschikking hebben over schoon en betrouwbaar drinkwater.

WML, Postbus 1060, 6201 BB Maastricht, www.wml.nl