Lekkerste Broodje Catering smaakt naar meer
Persbericht 10 januari 2006
Waardering en lof voor Lekkerste Broodje van Nederland (catering)
Het Lekkerste Broodje Catering smaakt naar meer
AMSTERDAM, 10 januari 2005 - Tijdens de Horecava is voor de 23e keer
de vakwedstrijd ´Het Lekkerste Broodje van Nederland´ gehouden. Jeroen
Traa van Eurest catering uit Den Bosch heeft volgens de jury met The
Triangle Mystery het allerlekkerste broodje gemaakt in de categorie
catering. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de
Stichting Activiteiten Fastfood en IJsbedrijven. Naast een geldbedrag
van 450 euro en een medaille won Jeroen Traa een culinaire stage bij
Pierre Wind en de HANOS wisselbokaal van hoofdsponsor HANOS Horeca
Groothandel.
Na de voorrondes, waaraan totaal zo'n 80 personen hebben deelgenomen,
bleven nog 12 finalisten over. Volgens de voorzitter van de jury,
Johan van der Weerd, waren de lekkerste broodjes ook in 2006 van een
bijzonder hoog niveau.
Winnaars Vlnr. Aad Berkel, Jeroen Traa en Sandor Zaalberg
Jeroen Traa won met een wrap bestaande uit de volgende ingrediënten:
gerookte tonijn, peccorino, coppa di Parma, rode pesto, crème fraîche,
veldsla, zongedroogde tomaatjes en rucola.
De deskundige jury bestond uit:
Johan van der Weerd (juryvoorzitter), Hans Steenbergen (hoofdredacteur
Catering Magazine), Thomas Lepeltak (TV personality en columnist HANOS
courant), Beeltje Liefers (Voedingsconsulent Schoolpartners), Patricia
van Dobben (Van Dobben kroketten), Co Eliveld (culinair adviseur
HANOS) en Han Wonink (formulemanager HANOS).
Sandor Zaalberg van Cafeoteca uit Rijswijk werd tweede met zijn op de
naam van de zaak geïnspireerde Cafenotecaatje. Een derde plaats was
weggelegd voor Aad van Berkel. Aad werkzaam bij Eurest catering, won
met zijn creatie Duet de Poisson. De sponsorprijs van Lebo Kaas B.V.
ging naar Tom de Vries met Dolce Vita. Tom is werkzaam bij HMS Host op
Schiphol. Frans Jannink van Prorest Catering te Zwolle kreeg voor zijn
Broodje Royalty de sponsorprijs van Next to Food. Het Voedingscentrum
reikte haar oorkonde uit aan Peuleschil van Piet de Waal van Avenance
catering, die een lekkere creatie had gemaakt met gestoomde
doperwtjes. Sponsor Koppert Cress vond het broodje van Elena van der
Horst met de naam ´Dynasty´ het best aansluiten bij haar productrange
met microgroenten.
Gisteren, maandag 9 januari, won Nicky Castricum het Lekkerste Broodje
categorie horeca met zijn broodje ´Ontwaak´. Woensdag 13 januari
strijden 12 finalisten én de winnaar van 2005 om ´Het lekkerste
Snackmenu van Nederland´.
---
Noot voor de redactie
Koninklijk Horeca Nederland