Koninklijk Horeca Nederland

Lekkerste Broodje Catering smaakt naar meer

Persbericht 10 januari 2006
Waardering en lof voor Lekkerste Broodje van Nederland (catering) Het Lekkerste Broodje Catering smaakt naar meer AMSTERDAM, 10 januari 2005 - Tijdens de Horecava is voor de 23e keer de vakwedstrijd ´Het Lekkerste Broodje van Nederland´ gehouden. Jeroen Traa van Eurest catering uit Den Bosch heeft volgens de jury met The Triangle Mystery het allerlekkerste broodje gemaakt in de categorie catering. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood en IJsbedrijven. Naast een geldbedrag van 450 euro en een medaille won Jeroen Traa een culinaire stage bij Pierre Wind en de HANOS wisselbokaal van hoofdsponsor HANOS Horeca Groothandel.

Na de voorrondes, waaraan totaal zo'n 80 personen hebben deelgenomen, bleven nog 12 finalisten over. Volgens de voorzitter van de jury, Johan van der Weerd, waren de lekkerste broodjes ook in 2006 van een bijzonder hoog niveau.

Winnaars Vlnr. Aad Berkel, Jeroen Traa en Sandor Zaalberg

Jeroen Traa won met een wrap bestaande uit de volgende ingrediënten: gerookte tonijn, peccorino, coppa di Parma, rode pesto, crème fraîche, veldsla, zongedroogde tomaatjes en rucola.

De deskundige jury bestond uit:
Johan van der Weerd (juryvoorzitter), Hans Steenbergen (hoofdredacteur Catering Magazine), Thomas Lepeltak (TV personality en columnist HANOS courant), Beeltje Liefers (Voedingsconsulent Schoolpartners), Patricia van Dobben (Van Dobben kroketten), Co Eliveld (culinair adviseur HANOS) en Han Wonink (formulemanager HANOS).

Sandor Zaalberg van Cafeoteca uit Rijswijk werd tweede met zijn op de naam van de zaak geïnspireerde Cafenotecaatje. Een derde plaats was weggelegd voor Aad van Berkel. Aad werkzaam bij Eurest catering, won met zijn creatie Duet de Poisson. De sponsorprijs van Lebo Kaas B.V. ging naar Tom de Vries met Dolce Vita. Tom is werkzaam bij HMS Host op Schiphol. Frans Jannink van Prorest Catering te Zwolle kreeg voor zijn Broodje Royalty de sponsorprijs van Next to Food. Het Voedingscentrum reikte haar oorkonde uit aan Peuleschil van Piet de Waal van Avenance catering, die een lekkere creatie had gemaakt met gestoomde doperwtjes. Sponsor Koppert Cress vond het broodje van Elena van der Horst met de naam ´Dynasty´ het best aansluiten bij haar productrange met microgroenten.

Gisteren, maandag 9 januari, won Nicky Castricum het Lekkerste Broodje categorie horeca met zijn broodje ´Ontwaak´. Woensdag 13 januari strijden 12 finalisten én de winnaar van 2005 om ´Het lekkerste Snackmenu van Nederland´.

---

Noot voor de redactie