Erasmus MC


10-01-2006: Pijnpoli van start in het Havenziekenhuis

Het Havenziekenhuis en het Erasmus MC zijn deze week gestart met een pijnpolikliniek in het Havenziekenhuis. Patiënten kunnen in deze polikliniek terecht voor de behandeling van nekpijn en lage rugpijn. Maar ook andere vormen van pijn worden door de artsen gezien.

Het Pijnbehandelcentrum van het Erasmus MC is een van de grootste in Nederland. Daarnaast is het een expertisecentrum waar de meest complexe behandelingen van chronische pijn mogelijk zijn. Het aantal patiënten van dit Pijnbehandelcentrum groeit jaarlijks met enkele honderden, waardoor wachtlijsten zijn ontstaan.

Het Havenziekenhuis en het Erasmus MC werken sinds vorig jaar samen, waarbij ze de innovatieve kwaliteiten van het universitair medisch centrum combineren met de makkelijk toegankelijke zorg van het Havenziekenhuis. Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om eenvoudige pijnbehandelingen uit te voeren in de pijnpoli in het Havenziekenhuis, terwijl de complexe behandelingen in het Erasmus MC blijven.

Voor het Havenziekenhuis is de pijnpoli een aanwinst omdat pijnklachten veel bij patiënten voorkomen. Voor het Erasmus MC biedt de samenwerking mogelijkheid om het hele scala van eenvoudige tot complexe pijnklachten te blijven behandelen. Dit komt ook ten goede aan de opleidingsmogelijkheden van anesthesiologen binnen het Erasmus MC en Havenziekenhuis.