PERSBERICHT - 2006-01-10

Eerste aanzet volledige re-design www.holland.com

Website Lekkerweg.nl in compleet nieuw jasje

Toeristisch Nederland op internet www.lekkerweg.nl - heeft een totaal nieuw jasje. Met ingang van vandaag is de compleet vernieuwde site te bezoeken. Niet alleen is er sprake van een totale re-design qua opmaak, ook qua inhoud zijn er vernieuwingen. Geheel nieuw is de zoekmachine, die antwoord kan geven op geografische, maar ook specifieke vragen. En die ook ingaat op vragen als bijvoorbeeld: Ik wil me graag laten inspireren door ...

Lekkerweg.nl (van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) is dé etalage van toeristisch Nederland. Vrijwel al het aanbod op het gebied van (korte en lange) vakanties, weekendjes weg of een dagjes uit is daarop te vinden. Jaarlijks wordt de site bezocht door 1,7 miljoen unieke bezoekers, die bij elkaar ruim 7,4 miljoen pagina´s bezoeken.

Klantvriendelijker
De vernieuwde site is aanzienlijk klantvriendelijker dan de vorige versie. Dat betekent onder meer dat het zoeken naar specifieke accommodaties of attracties veel gemakkelijker is. Ook het uitzetten van eigen fietsroutes is vereenvoudigd. Daarnaast kunnen bezoekers nu rechtstreeks boeken.

Eerste aanzet
Het in een nieuw jasje steken van www.lekkerweg.nl is de eerste aanzet van een brede operatie, waarbij ook de totale toeristische garderobe www.holland.com - wordt vernieuwd. Holland.com is de in feite de overkoepelende, internationale toeristische informatie-site van het NBTC.

Landensites
Daaronder vallen, naast de Nederlandse versie, ook ruim twintig andere landensites in zeventien talen. Naast onder meer Engels, Frans, Spaans en Duits zijn er sites in het Japans en Chinees. De buitenlandse versies zullen in de komende maanden worden aangepast.

Bezoekers
De wereldwijde site holland.com trok in 2005 ruim 9,8 miljoen unieke bezoekers. Naar verwachting zal dat aantal na de re-design in 2007 oplopen naar 16 miljoen.

Over NBTC
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen is dé marketing en promotie-organisatie die het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar en in Nederland bevordert. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leidschendam en het NBTC heeft een wereldwijd netwerk van Vestigingen.