Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 1 januari 2006

Aanranding en mishandeling

Politie hield verdachte aan

Hengelo

Op zondag 1 januari 2006 omstreeks 6.00 uur kwam er een melding van onenigheid bij een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. Een 25 jarige Hengeloër en twee vrienden stonden stampij te maken bij de ingang van de zaak. De 25 jarige man was gewond in zijn gezicht. Zijn wang en oog waren opgezwollen. De man wilde aangifte doen. De portiers van de zaak vertelden de agenten dat de man even daarvoor een vrouwelijke klant lastig had gevallen. Toen hij uit de zaak werd gezet sloeg hij de portiers. De man werd daarop teruggeslagen. De agenten werden aangesproken door een geëmotioneerde 19 jarige vrouw uit Enschede. Zij vertelde dat zij was aangerand door de 25 jarige man. Toen zij boos was geworden had de man haar daarna bij haar keel vastgepakt en even dichtgedrukt. Vervolgens werd de vrouw uit haar benarde positie bevrijd door de portiers. De man werd aangehouden en opgesloten in het politiebureau. De vrouw doet aangifte van aanranding en mishandeling (06-000155)

Mishandeling

Meisje werd aangehouden ter zake mishandeling

Hengelo

Op zondag 1 januari 2006 omstreeks 6.23 uur kwam er een melding van onenigheid bij een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. Een 14 jarige meisje uit Hengelo vertelde dat ze door meerde meiden was geslagen. Het meisje had verwondingen in haar gezicht. Eén verdachte, een 15 jarig meisje uit Hengelo, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in. (06-000139)

Vernieling slagboom

Medewerker parkeergarage hield één verdachte aan

Enschede

Op zondag 1 januari 2006 omstreeks 6.29 uur had een medewerker van de Van Heekgarage aan de Boulevard 1945 een man aangehouden. De man zou de slagboom hebben vernield. De vernieling was geregistreerd door een videocamera. De man, 20 jaar uit Enschede, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Op de camera waren twee mannen te zien. De andere man is (nog) niet aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. (06-000150)

Brand(je) in school

Brievenbus was niet beveiligd tegen vuurwerk

Hengelo

Op 31 december kwam er een melding van een brand in een basisschool aan de Wezelstraat in Hengelo. Bij komst van de agenten bleek de brand door de brandweer te zijn geblust. De brand was ontstaan door vuurwerk dat in de brievenbus was gegooid. Er waren geen veiligheidsmaatregelen genomen met betrekking tot de brievenbus. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-165530)

Bedreigingen

Politie hield twee mannen aan

Hengelo

Op zondag 1 januari 2006 omstreeks 3.10 uur werden twee mannen van 26 uit Hengelo en 20 jaar uit Utrecht aangehouden. De man uit Utrecht bedreigde de portiers van een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo. Hij dreigde met de dood. Agenten hielden de man op de Telgen aan. De Hengeloër, die samen met de man uit Utrecht was, moest zich legitimeren. Hij werd echter recalcitrant in de richting van de agenten en weigerde mee te werken. Hij is daarop ook aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de bedreigingen. (06-000049)

Oververhitte geiser

Woningbrand was snel onder controle

Westerhaar

Op zondag 31 december 2005 kwam er om 22.30 uur een melding van een woningbrand aan de Hoofdweg. De oorzaak bleek een oververhitte geiser te zijn. De brand was ontstaan op het dak bij de afvoerpijp van de geiser. De brandweer had het vuur snel onder controle. (06-000004)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --