Samir A teruggeplaatst uit EBI regime

E.o.r.g.

Amsterdam 28 december 2005 Samir A. is vandaag uit de EBI afdeling van het penitentiair ziekenhuis te Den Haag teruggeplaatst naar de gewone afdeling, dat liet Samir A. aan de Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden Nederland (EORG Nederland) weten.

Vorige week stuurde de EORG aan de minister van Justitie een brandbrief met de eis hem, vanwege ziekte aan zijn darmen, direct op te laten nemen in het penitentiair ziekenhuis. De dag na ontvangst van de brief plaatste de minister Samir A. op de EBI (Extra Beveildigde Inrichting) afdeling van het ziekenhuis.

Direct nadat Samir de EORG had gemeld dat hij in het EBI regime zat stuurde de EORG opnieuw een sommatiebrief aan de minister van justitie. Vandaag is Samir A. onder druk van de EORG weer terug geplaatst.

'De minister van justitie verdient voor ons een grote pluim, dat hij zo adequaat heet gehandeld, alleen het heeft Samir A. beslist geen goed gedaan', aldus de EORG. Volgens de EORG is Samir A. een wandelend wrak geworden onder alle Stress.

De EORG heeft geen goed woord over over deze gang van zaken,'dit zal ook een onderdeel zijn van gesprek de eerstvolgende keer dat we het ministerie gaan bezoeken', zelf in d' Abou Graib gevangenis hebben de gedetineerden het nog beter, aldus de EORG.