Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

Interbeton verwerft opdracht voor bouw LNG-steiger in Australië

Bunnik, 16 december 2005 - Interbeton bv (de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, die buiten Europa bouwprojecten realiseert) heeft in combinatie van Woodside Energy Ltd (operator van North West Shelf Venture) opdracht verworven voor de bouw van een tweede LNG-steiger nabij Karratha aan de Australische westkust. De opdrachtsom bedraagt ruim ¤ 60 miljoen, waarvan de helft voor Interbeton.

Het project wordt uitgevoerd in joint venture met de Australische bouwonderneming Clough Ltd en voorziet in de bouw van een laadplatform met afmeervoorzieningen, geschikt voor LNG-tankers met een capaciteit tot 145.000 m³. Dit platform wordt via een 150 meter lange steiger verbonden met de huidige LNG-steiger.

Het project wordt naar verwachting in het voorjaar van 2007 opgeleverd. Bij de werkzaamheden wordt Interbetons hefeiland IB-909 ingezet, dat binnenkort vanuit Malta wordt verscheept naar Karratha, circa 1.200 kilometer ten noorden van Perth.

Het project maakt deel uit van een uitbreiding van de LNG-faciliteiten met een vijfde LNG-'procestrein'. Jaarlijks produceert North West Shelf Venture hier 11,7 miljoen ton LNG (vloeibaar aardgas), dat wordt geëxporteerd naar onder meer Japan, Europa, de Verenigde Staten en - in 2006 - China.

De joint venture Interbeton/Clough was midden jaren tachtig eveneens verantwoordelijk voor de bouw van de huidige LNG-steiger nabij Karratha.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.


---