Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uithoorn, december 2005

Het ROC van Amsterdam heeft een overeenkomst gesloten met Muiswerk Educatief. De komende drie jaar mogen de Muiswerk Oefenprogramma's op alle onderwijs-pc's van het ROC onbeperkt gebruikt worden. De programma's worden jaarlijks vernieuwd.

Het ROC pakt de taalproblemen van de deelnemers aan door het ROC-breed inzetten van diagnostische computerprogramma's die ontwikkeld zijn door Muiswerk Educatief. De toetsen van deze programma's 'sturen' de deelnemers naar oefeningen die aansluiten bij hun individuele zwakke plekken. Door het lezen van uitlegschermen, gericht oefenen en directe feedback op fouten wordt stap voor stap ontbrekende kennis bijgebracht. In een tijd dat de werkdruk alsmaar toeneemt geeft ROC van Amsterdam de docenten een krachtig hulpmiddel in handen om de individuele begeleiding en remediëring adequaat vorm te geven.

Een aantal locaties van het ROC werkt ook met de Muiswerk Testprogramma's. Deze worden ingezet voor het signaleren van leerproblemen en voor de screening van de eerstejaars kandidaten. De output van de Testprogramma's geeft aan in welke gebieden oefenen noodzakelijk is.

Het Regionaal Opleidingencentrum van Amsterdam (ROCvA) is één van de grootste ROC's van het land en tevens één van de grootste leveranciers van arbeidskrachten in de regio. Vanuit ruim 60 schoolgebouwen in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum verzorgt het ROCvA 450 verschillende vormen van (beroeps)onderwijs voor 36.000 deelnemers.

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie:
Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor alle onderwijssoorten. De programma's helpen docenten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas. Elke leerling krijgt namelijk een oefenprogramma op maat en oefent hiermee alleen zijn zwakke punten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linette Eveleens, Muiswerk Educatief, Ondernemingsweg 56e, 1422 DZ, Uithoorn, e-mail: infomw@muiswerk.nl, telefoon: 0297-361664.