Ingezonden persbericht


Amsterdam, 8 december 2005

Djedda tweede bestemming bmi in Saudi-Arabië

bmi vliegt met ingang van 23 april 2006 drie keer per week van Londen Heathrow naar Djedda in Saudi-Arabië. Ook introduceert de Britse luchtvaartmaatschappij Doha (Qatar) als nieuwe bestemming in het Midden-Oosten en verhoogt zij de frequentie van haar vluchten naar Mumbai in India.

De introductie van nieuwe bestemming Djedda volgt op de succesvolle lancering van de verbinding naar de Saudische hoofdstad Riyad. Met de toevoeging van Djedda aan het routenetwerk is bmi de enige Britse luchtvaartmaatschappij met een directe verbinding naar de twee belangrijkste steden in Saudi-Arabië.

"We zijn verheugd met de goede start van de verbinding tussen Londen Heathrow en Riyad", aldus bmi topman Nigel Turner. "We vertrouwen erop dat de nieuwe bestemming Djedda ook zo succesvol wordt. Djedda is een belangrijk centrum voor handel en industrie en aantrekkelijk voor zowel de zakelijke reizigers als toeristen die geïnteresseerd zijn in cultuur". Vluchten van Londen Heathrow naar Djedda vertrekken op dinsdag, donderdag en zondag. De terugvluchten zijn op maandag, woensdag en vrijdag.

Behoudens toestemming van de overheid start bmi met ingang van 26 maart ook met een dagelijkse verbinding naar Doha. Deze service wordt uitgevoerd in samenwerking met Qatar Airways. Tegelijkertijd breiden bmi en Qatar Airways de bestaande codeshare overeenkomst uit. Met bestemming Doha wordt bmi's positie in de Golfregio sterker en bouwt de luchtvaartmaatschappij verder aan het internationale routenetwerk.

bmi opende afgelopen mei de route naar Mumbai in India met vier vluchten per week. De belangstelling voor dit traject bleek zo groot dat de maatschappij nu heeft besloten de frequentie te verhogen naar zeven dagen per week. Dit is ook mogelijk geworden door verdere openstelling van het Indiase luchtruim.

bmi verzorgt dagelijks acht rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar Londen Heathrow en vliegt elke werkdag een keer tussen Groningen en Aberdeen. Vanaf Londen Heathrow biedt de maatschappij uitstekende verbindingen met Mumbai (India), Riyad (Saudi-Arabië) en de rest van het Verenigd Koninkrijk en de Ierse republiek. Vanaf Manchester verzorgt bmi transatlantische lijndiensten met Chicago, Las Vegas en het Caraïbisch gebied (www.flybmi.com).

bmi maakt deel uit van Star Alliance. Deze eerste mondiaal opererende luchtvaartalliantie is opgericht in 1997. De 16 aangesloten luchtvaartmaatschappijen bieden reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een aangename reiservaring. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar 795 bestemmingen in 139 landen. Zowel in 2003 als in 2005 heeft onderzoeksinstituut Skytrax StarAlliance uitgeroepen tot beste luchtvaartalliantie.